Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha 20 perces fájásokkal...

Ha 20 perces fájásokkal beállok a zuhany alá, ami ugye felerősíti a fájást, akkor erősebb 20 perceseim lesznek, vagy rövidül pl 10 percesre?

Figyelt kérdés
A másik kérdésem pedig,hogy ti éreztetek valamit a szülés előtti órákban? Vagy teljesen jól voltatok,és a szülésnek nem volt semmi jele?
2019. jan. 5. 20:03
 1/8 anonim ***** válasza:
87%
A zuhany nem erősíti fel a fájásokat, kifejezetten enyhíti, azért jó vízben vajúdni.
2019. jan. 5. 20:13
 2/8 anonim ***** válasza:
6%

Széttagolódik 3 kisebb fájásra:

1: 6 perces

2: 12 perces

3: 15 perces

Viszont ezek szuperponálódnak tehát pl

6 percnél: kis fájás

12 percnél: közepes fájás (6 perces + 12 perces)

15 perc: kis fájás (15 perces)

18 perc: kis fájás (6 perces)

24 perc: közepes fájás (6 perces + 12 perces)

30 perc: közepes fájás (6 perces + 15 perces)

36 perc: közepes fájás (6 perces + 12 perces)

42 perc: kis fájás (6 perces)

45 perc: kis fájás (15 perces)

48 perc: közepes fájás (6 perces + 12 perces)

54 perc: kis fájás (6 perces)

60 perc: óriás fájás (6 perces + 12 perces + 15 perces)

A 60 percesnél meg fogsz szülni.

2019. jan. 5. 20:13
 3/8 A kérdező kommentje:
Akkor miért mondják,hogy zuhanyozni kell,és ha elmúlik,akkor jósló,ha erősödik,akkor rendes fájás?
2019. jan. 5. 20:23
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Picit rosszul értelmezted. A zuhanyzás enyhíti a fájást, így ha elmúlik tőle akkor csak jósló. De mivel a vajúdást nem mulasztja el, ezért ha valóban a szülés indult be, akkor a fájások erősödni fognak. De nem a zuhanytól, hanem maguktól.
2019. jan. 5. 20:33
 5/8 anonim ***** válasza:
84%

Azért mondják, mert tényleg így van. Ha nem tudod hogy beindult e a szülés akkor zuhany, ha elmulasztja a fájásokat csak jósló volt,ha erősebbek lesznek/rendszereződnek akkor beindult a buli.

Én semmit nem vettem észre, már a kórházban feküdtem túlhordás miatt, reggel nst volt, délelőtt UH, semmi nem utalt arra hogy lassan szülünk, délután 3kor pedig beindultak a fájások. Előző nap téves riasztás miatt voltam a szülőszobán nst-n, de azok csak jóslók voltak. Mikor beindultak az igazi fájások egyből tudtam hogy ez már az lesz,nem lehet összetéveszteni semmivel.

2019. jan. 5. 20:38
 6/8 anonim ***** válasza:
75%

Nem mindig megy ez ennyire szabályosan, nekem 20 perceseim pl. sose voltak, pedig 4 gyerekem van.

Volt olyan, hogy óránként ébredtem egy fájásra, de ezzel nem kell foglalkozni, a 20 percesekkel se nagyon.

Zuhanyozni persze lehet, ha jól esik, de a szülés beindulásához sűrűbb és erősebb fájások kellenek.

Én rengetegszer voltam olyan helyzetben, hogy nem tudtam eldönteni, hogy beindul vagy sem, minél többedik gyerek volt, annál több jóslóm volt.

Viszont amikor beindult, akkor mindig biztos voltam benne 100%-ra.

2019. jan. 5. 21:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Egyszerre rövidül és erősödik. A 20 perces még szúnyogcsípés lehet.. nekem mindkétszer 10 percesekkel kezdődött és az is bőven bírható. És ahogy az utolsó írja járhatsz úgy hogy nem vagy biztos benne hogy az, de ha tényleg szülsz rá fogsz jönni. Mert érzed hogy marhára fáj és már nem vicces.. Az elsőnél túl koràn mentem be, de már 5 órája 10 perces fàjásaim voltak, és messze volt a kórház. Sajnos így kaptam is oxit. A másodiknàl már nagyon szenvedtem amikor indultunk és egy óra volt az út, de így volt tökéletes.
2019. jan. 5. 22:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem napközbe voltak fájásaim teljesen össze vissza így úgy gondoltam jósló fájasok. Este 10 körül elkezdett erősödni , hasmenés és hányás kiserte ezeket a fájásokat. Mikor ezek elmúltak beültem egy kád vízbe de semmit sem hatott. Bementünk a kórházba és hajnali 1kor mar meg is volt a baba.
2019. jan. 8. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!