Gátmetszés/repedés elkerülésére így nagyobb az esélyem?
Második babát várjuk, se az elsô terhesség alatt, se most nem lett striám. Ugye azt mondják, hogy ez fôleg genetika, így azt feltételezem, hogy a szöveteim elég rugalmasak voltak ehhez. Ez alapján nagyobb esélyem van megúszni vágás vagy repedés nélkül a hüvelyi szülést, mintha striás lennék? Mert talán ott is rugalmas a szövet?
Az elsô császárral végzôdött, de újra megpróbálhatom a hüvelyit.
A kérdésemre a nemleges választ is elfogadom természetesen, csak elgondolkodtam ezen :)
Inkább attól függ, hogyan alakul a szülés. Ha gyorsan jön a baba nincs idő gátvédelemre. Egyet értek, hogy egy jó szülésznő aranyat ér.
Nekem az elsőnél volt egy pici gátnetszés, a másodiknál nem volt szükséges. Az elsőnél nem voltam striás, a másodiknál nagyon.
De egyébként nem kell tőle félni, nem a világ vége. :)
Köszi szépen!
Igen, én is úgy gondolom, h ez a legkevesebb már a szülésnél, meg inkább vágjanak, mint hogy repedjek. Meglátjuk :)
Szia!
Szerintem nem fugg ossze a stria es h kell e gatmetszes.
Egy szuper szuleszno!!!!!!!!! Elso babamat sikerult gatvedelemmel szulni nem repedtem, serules nelkul megusztam, profi szulesznom volt. Nem lettek striaim sem. Ellenben ismerek olyat akinek szinten nem lettek striai de kellett a gatmetszes az osszes gyermeke szuletesenel.
Én nem kértem gátvédelmet, mert nem akartam, hogy visszatartsák a gyereket. (Egyetlen striám sem volt.) Nagyon gyors lefolyású szülésem volt, vágtak is, repedtem is (4 kg volt a lányom), de ezt sem akkor, sem most nem érzem problémának. Viszont cserébe a gyerekem kicsit sem volt meggyötört, akik meglátták szülés után, azt hitték, császáros baba.
Szóval, ahogy már írták, sok múlik a szülés lefolyásán is, gyerek méretén stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!