Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet császár? Részletek lent

Lehet császár? Részletek lent

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem távgyógyító itt senki, de most a 27. héten kezd el a gondolat foglalkoztatni. Nem fogadott orvosnál szülök, a kislányom 3 éve csásázáros volt, mert a nyakára tekerte a köldökzsinórt. Amúgy van egy kis fogytékosságom, a koponyámból a homlokomon hiányzik a csont. Nem durva mérteű, de Anyu fél, hogy esetleg természetes szülés esetén valami bajom lesz. Ha nem fogadott orvosnál szülök, akkor mikor szólhatok, hogy császárt szeretnék? Az orvos, akihez terhesgondozásra járok, adhat egy szakvéleményt, hogy császárt javasol? Ez mikor dől el? A rizikós papíron rajta van, hogy magas kockázatú vagyok, de nem az egészségügyi problémám miatt, hanem a korábbi császár miatt(tudom, hogy ez azt jelenti csak, hogy szülész végezheti a gondozásom). 2 hét múlva megyek újra gondozásra, mikor szóljak, hogy csásázárt szeretnék? Egyáltalán nekem van ebbe beleszólásom?
2018. dec. 5. 11:24
 1/10 anonim ***** válasza:
43%
Ha nincs komoly orvosi ellenjavallat, és te kéred, és pláne még fizetsz is a dokinak, akkor lesz császár!
2018. dec. 5. 11:35
 2/10 anonim ***** válasza:
15%

EGy császár sokkal nagyobb rizikó mint egy normál szülés. A császár egy nagy hasi mütétnek felel meg, ahol a hasat és a méhet is átvágják. Ezek a hegek késöbb hasfal terhelésnél(pl még egy terhesség, sportolás, erölködés)szét nyílhatnak úgy, hogy észre sem veszed és el is vérezhetsz töle. Ez nagyon ritkán fordul elö, de a rizikó egy császár hegnél meg van. Nem beszélve a baba-mama hormonális háztartására, ugye a szülésnél rengeteg hormon keletkezik amik kellenek a baba elsö óráiban.

Nem hiába próbálják a császármetszéseket csökkenteni amennyire csak lehet. Az orvosok tudják mind a császár mind esetleges más dolgok miatti rizikót, és azt választják amelyik a kevesebb rizikóval jár a baba-mamára tekintve. Ha a fogyatékosságod nem befolyásolja a szülést akkor örülj, hogy másodikra meg van az esély a normál szülésre...

2018. dec. 5. 11:39
 3/10 anonim ***** válasza:
50%
Ne aggódj, császáros előzménnyel, fogadott doki nélkül esély sincs arra szinte, hogy ne akarjanak felvágni.
2018. dec. 5. 11:40
 4/10 anonim ***** válasza:
71%
Utolsónak van igaza, sajnos én pont az ellenkezőjét tapasztalom annak, mint amit a második írt. Ha 10 perc alatt a nő nem tágul 0-ról 4 ujjnyira, már viszik is a műtőbe...tény, én egy ilyen kórházban szültem.
2018. dec. 5. 11:58
 5/10 anonim ***** válasza:
71%
Sajnos sok beleszólásod nincs. A homloki csont hiányról van valami papírod? Ha igen, azt mutasd meg a terhesgondozáson. De kicsi az esélye, hogy támogatnák a vbac szülést, a fogyatékosságodtól függetlenül.
2018. dec. 5. 12:43
 6/10 anonim ***** válasza:
Valami szakorvostól szerezz/vegyél javaslatot, hogy emiatt a gond miatt csàszàr előnyösebb neked. Nem sok doki kockàztat javaslattal a kezedben. Szólj, hogy csàszàrt akarsz, ha nemet mondanak szerezz javaslatot. Van beleszólàsod. Csak sajnos ebben a gyöpös orszàgban kicsit ügyeskedni kell, nem úgy mint külföldön, ahol megkérdezik, mondasz valamit és kész. Nem kell beàllnod a nyàjba, akik azt hiszik az orvos agyaúristen, neked meg semmi közöd a sajàt szésedhez, azt csinàl veled amit akar. Lehet lepontozni.
2018. dec. 5. 14:38
 7/10 anonim ***** válasza:
* sajàt szülésedhez
2018. dec. 5. 14:40
 8/10 anonim ***** válasza:

4es, nálunk meg hagynak vajúdni 16 órákat is és csak akkor császároznak ha már a halál szélén van a terhes vagy a baba. persze fogadott doki nélkül.

Kérdező: ha úgy látják problémás a természetes szülés adnak javaslatot. Ha nem, sztk alapon kérésre nem fognak császározni.

2018. dec. 5. 16:53
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! 1000 éves papírom van a csont hiányról, de ez nem olyam dolog, ami csak úgy visszanő. Akkor mindenkép mennem kell egy szakorvoshoz, hogy adjon szakvéleményt, hogy javasolja a császárt? Itt ahol lakom, 12 órát várnak, ha a vajúdás beindul, hogy vágnak-e vagy nem.
2018. dec. 5. 18:25
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha nincs fogadott orvos, akkor sajnos mindenképp kell javaslat. Bàr első csàszàr utàn lehet nem lenne gond vele, de biztosan nem tudhatod, h kérhetnéd.
2018. dec. 5. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!