Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy történik az altatásos...

Hogy történik az altatásos császármetszés?

Figyelt kérdés
2018. dec. 3. 14:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
75%

"Utolsó ugye tudod hogy 8as apgarral már erősen fontolják az újszülött intenzív osztályos elhelyezését? A 8 az már rossz eredmény."

Hogy lehet ilyet írni?

A 8-as Apgar nem rossz. Egyáltalán nem. Pláne nem intenzív ellátást igénylő érték.

2018. dec. 3. 18:22
 12/12 anonim ***** válasza:

Mivel az altató átmegy a babába is, így csak a legutolsó pillanatban adják be. Nekem sürgős császárom volt, de még így is tolófájások közben kötöztek ki, borotváltak, fertőtlenítették a területet, és csak utána jött az altatás.

Maszkon át adnak oxigént, majd ebbe keverik bele az altatógázt. Pillanatok alatt elalszik az ember. Az intubálás már utána történik, extubálás is még a műtőben, alvás közben, ha nincs semmi gond.

MINDIG felébresztenek műtét után még a műtben, persze utána percek alatt visszaalszik az ember.

A kisfiam akkor már nem volt ott, el kellett vinni megfigyelésre (10/10-es Apgarja volt így is, de nagyon elfáradt), így csak képen tudták megmutatni.

Az altatásnak nagy hátulütője a gerinc(közeli) érzéstelenítéssel szemben, hogy utóbbi hatása lassan megy ki az emberből, altatás után pedig amikor magadhoz térsz, azonnal képen csak a fájdalom. Miközben mindenki körülöttem mászkált már, én fájdalomcsillapítóért könyörögtem (ők meg nem értették, mi bajom van, hiszen alig érzik a műtéti területet).

2018. dec. 4. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!