Szekszárdi vagy pécsi szülészetet ajánlanátok? Tapasztalatokat szeretnék, mert nem tudok dönteni
Szekszárd nekem sokkal közelebb van, de olvastam, hogy elég visszamaradott és nem éppen a tisztaságáról híres .. jártam már ott, tehát nagyjából van elképzelésem mi lehet a szülőszobán és környékén. A pécsi szülészetről nem tudok semmit csak általánosságban annyit hallottam, hogy "jobb". De hogy miért vagy miben azt nem tudom.
Fogadtunk egy nem behívós orvost, aki Szekszárdhoz tartozik. Ez a doki megállapította, hogy már most 2-es érettségű a méhlepényem, ami 26 hetes várandósan soknak számít, ezért nem szeretném ha bármi baj lenne szüléskor és tegyük fel ezért átküldenének Pécsre.
Én pécsi vagyok, személyes tapasztalatom még nincs, de nem sok jót hallottam. Más ügyben jártam ott. Ugye már csak az Édesanyák útján van szülészet, ezer éves, ez sem a modernségéről híres. Mármint a környezet. Nyilván az orvosokkal és eszközökkel nincs ilyen gond. Emberileg vegyesek a tapasztalok. Sokan panaszkodtak, hogy bunkók voltak vele, de van, akinek nem volt semmi problémája.
Én a helyedben a közelebbit választanám, főleg, ha egyébként is oda jártam, legalább már ismerős a hely.
Szia! Bemásolom a pécsi klinikáról egy masik kérdezőnek adott válaszomat:
" csak rosszat tudok írni róla. :( Ott szültem az első babámat. A vajúdás alatt embertelenség fogadott(pl.5-10 perces fájásokkal kiültettek a folyosóra a műanyag várószékekre, ahol jöttek/mentek az emberek). Szülésnél szakmaiságból megbuktak.22 órás vajúdás után a babám oxigén hiányosan intenzívre került (szerencsére nem lett maradandó károsodása), mert a fogadott dokimnak nem volt kedve éjszaka műteni. (Ezt onnan tudom, hogy miközben varrtak össze a szülésznő finoman odamondta a dokinak, hogy látszott előre, hogy gond van. A doki erre azt felelte, hogy de hát akkor más lett volna a protokoll...). Tudnám még részletezni mert millió dolog volt szülés közben, de nem akarlak untatni. A gyermekágyas osztály katasztrófa. Mivel ragaszkodnak a rooming in-hez nekem katéterrel, zacsival alig élve sem vitték éjszakára el a babát. Azóta szültem már még egy babát (természetesen nem ott) és mivel ott minden a lehető legnagyobb rendben zajlott, még jobban tudom, hogy mit,mikor rontottak el az elsőnél.
A harmadik babát várom éppen és véletlenül sem ott fogok szülni."
Üdv.: 35 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!