Miért fontos a vizsgáló személynek, hogy az NST vizsgálaton mennyit mozog a baba?
Egyébként örökmozgó babám, NST-n meg sem mozdult a vizsgáló hölgy meg mondta hogy próbáljam meg ébresztgetni, simogatni ha tudom. "Mozogjon magától, ne kelljen erőltetni"
Miért olyan fontos a mozgás?
Egyáltalán mit befolyásol, mert a joslót értem miért nézik, a szívét is értem miért nézik, hogy milyen szaporán ver. De a mozgás alapján milyen következtetést vonják le.
Köszi előre is.
Első babás, 38 hkm
Azért mert a mozgáskor nagyobb oxigénellátás kell
Ha akkor leeesik a szívhang, akkor vagy nem jó a lepény keringése, vagy a köldökzsinóré ( rátekeredett..stb)
Vagy nem terhelhető a baba, császároznak, mert nem bírja a szülést majd
Ez csak pár példa
Bizony, nekem is minden keményedésnél,mozgásnál leesett a szívhang.
Azonnal sürgősségi császár volt, de csak rámarkolgatott a köldökzsínórra, de örülök hogy semmi gond nem volt.
Ahogy a tobbiek is irtak, nst-n az egyik legfontosabb “neznivalo”, hogy a baba pulzusa hogyan valtozik, amikor mozog (es utana), valamint hogyan reagal az osszehuzodasra (ha van).
En pl ketszer voltam bent az utolso honapban csokkent magzatmozgas miatt, mire ctg-re kerultem addigra felelenkult a babam es mozgott sokat, a masodik alkalommal megis azt mondta a doki, hogy nem az igazi a szivmukodese mozgaskor es biztonsagosabb lenne neki kint. Pedig meg csak 37 het 6 napnal voltam...
Ha nincs eleg mozgas, akkor gyakorlatilag nem ertekelheto rendesen a vizsgalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!