Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinek milyen volt amikor...

Kinek milyen volt amikor beindult a szülés?

Figyelt kérdés
A kérdésem onnan merült fel bennem hogy így a finishben eléggé stresszelek hogy mi van ha akkor indul meg a szülés amikor a párom épp dolgozik? Őt várjam előbb haza és utána kórház vagy egyből orvos? Család 60km-re lakik úgy hogy sokat vagyok egyedül van időm "agyalni". Nektek hogy indult meg a szülés mennyi idő volt a babáig? Vagyis tudom hogy órákat lehet vajúdni de amikor úgy éreztétek hogy kell egy orvos mellétek? Ha nálam pont akkor lenne amikor egyedül vagyok onnantól hogy szólok a páromnak két óra kellene míg hazaér és együtt érünk a kórházba. Van olyan sürgős eset amikor kevés lenne ez a két óra? Azt én honnan érzem/tudom hogy mikor mennyi időm van ahhoz hogy a baba rendben legyen míg megszuletik?
2018. nov. 8. 21:46
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
60%

Szia:)

Szerintem ez mindenkinél más. Van, akinek fájásokkal jön, míg valakinek a magzatvíz folyik el. Nekem pl. Este hajnali 3-kor elfolyt a magzatvíz fájások nélkül. És csak oxitocin hatására jöttek a fájások.

Azt észre fogod venni hogy be indul a szülés, mert egyre intenzívebben jönnek majd a fájások. Én onnan tudtam, hogy már a végénél tartunk, hogy nagyon fájt a derekam és már csak 30 másodpercre múltak a fájások. Onnan jöttek a tolófájások.

Mindenkinél más a szülés. Remélem könnyű szülésed lesz. :)

2018. nov. 8. 22:07
 2/18 anonim ***** válasza:
88%

Én Auchanban vásároltam, amikor folyni kezdett a vizem. Hazajöttem kocsival, beszéltem a dokimmal, utána hívtam a férjem. Hazajött, utána mentünk a kórházba.

Délben kezdett folyni a vizem, este 21:57-re lett meg a fiam. Szóval volt idő mindenre...

2018. nov. 8. 22:37
 3/18 anonim ***** válasza:
83%

Én reggel bementem nst-re és onnan már csak 3 nap múlva jöttünk haza. A férjemnek kilenckor szóltam, hogy 10-re jöjjön. Ha 2 óra alatt odaér szerintem az még belefér, ha nincs még ugyanennyire a kórház. Esetleg menj előlre és a kórházban találkoztok.

Nálunk például apukát csak a szülőszobára engedik be, oda pedig csak 2 ujjnyi után kerül a kismama vagy elfolyt magzatvízzel. Nekem akkor reggel egyszerre volt meg mindkettő.

2018. nov. 8. 22:39
 4/18 anonim ***** válasza:
83%
Nekem a Tesco-ban folyt el a magzatvíz kiírás előtt 2 nappal. Semmi előjele nem volt. Hazamentünk a kórházi cuccért és mentünk a kórházba. Ez fél 4-kor volt délután. 22.25-kor született meg a lányom.
2018. nov. 8. 23:00
 5/18 A kérdező kommentje:
A 2 órát úgy értettem ha szólok neki 2oran belül be érünk, 1 óra neki haza az út 1 óra a kórház, mi elég vidék vagyunk dugó sosincs csak az utak minősége miatt lassabb a haladás én sajnos nem vezethetek már mivel ritkán de elofordult hirtelen rosszullét kocsiban hogy 1 perc alatt képes lettem volna az ajulásra úgy hogy ha egyedül kéne indulnom akkor az mindenképp mentős lenne nálunk taxi sincs de akkor ezek szerint nyugodtan megvarhatom a párom. Csak félek hogy bepánikolnék amíg hazaer első baba lesz semmi tapasztalatom
2018. nov. 8. 23:04
 6/18 anonim ***** válasza:
94%

Hát én nem tudtam, hogy megindult a szülés! Egy péntek délelőtt arra keltem fel hogy elkezdtem vérezni, a 36-odik hét elején. Anyukámnál voltam, hívtunk mentőt, bevittek, és CTG-re kötve 19:00ig vártunk, ekkor már voltak fájások, de kibírhatóak és rendszertelenek. Nem folyt el a magzatvíz, megrövidült a méhnyak, tágultam- de nem annyira mint kellett volna. Haza küldtek, és át tudtam aludni az éjszakát. Reggel arra keltem hogy nagyon fáj, de még mindig bírható volt, reggel 8:31kor írtam fel az első fájást. Onnantól kezdve változóan jöttek, a legrövidebb 3 perces volt, a leghosszabb 20 perces, és fokozatosan erősödtek. Este 10re annyira fájt hogy sírva kiabáltam, hívtuk a mentőt, de én féltem mert előtte azt mondták nekem hogy ebből hétfőre se lesz baba!! Beértünk, vizsgálat, burokrepesztés... kiderült hogy szinte nem is volt már magzatvizem, valószínű a péntek délelőtti vérrel távozhatott. Fél óra CTG után beküldtek a szülő szobába, kicsivel később oxit kaptam és csak ekkor szóltak hogy bizony ebből mégis baba lesz. Érzésteleníteni pedig már késő volt. Szóltak hogy ideje nyomni... aztán szóltak hogy na még öt nyomást... a harmadik nyomáskor kijött a hercegem! :)

Én teljesen egyedül voltam, anyukám nem tudott bejönni, a párom külföldön volt még, hisz azt hittük van még időnk. Mikor rám tették ezt a kis csodát, és csak néztem hogy ki van merülve, és én is, lefutott bennem hogy ezt családi/baráti segítség nélkül milyen szuperül végig csináltuk, úgy hogy csak egymásra számíthattunk, megfogalmazhatatlan érzés. (Elnézést hogy hosszú lett: egy majdnem 2 hónapos fantasztikus kisfiú anyukája.)

2018. nov. 8. 23:05
 7/18 anonim ***** válasza:
68%

Én sem tudtam, hogy beindult. Ki voltam írva indításra problémák miatt. Az orvosom hazaengedett hétvégére. Aznap már voltak rendszeres keményedéseim, de fájni nem fájt. Így telt el 3 nap. Amikor bementem az indításra, akkor nst-vel kezdtünk. Akkor csodálkozott rá a szülésznő, hogy már vajúdok 5-6 perces fájásokkal. Mondtam neki, hogy ez már 3 napja megy.

Ráindítottak burokrepesztéssel, oxitocinnal, amitől már igazán fájt, de annyira nem lettek 'jók' a fájások, hogy táguljak is tőlük, így végül császár lett.

2018. nov. 8. 23:17
 8/18 anonim ***** válasza:
83%
Ha első gyerek akkor vajúdhatsz vele 24 órát is! Nem úgy van az higy csak megszülsz! Lesz idő hogy hazajöjjön a párod és szépen bevigyen a kórházba nyugi! Majd ha eljön az idő úgyis tudni fogod a tested majd diktál! Az első fájások nem jönnek majd annyira sűrűn. Ahogy tágulsz úgy sűrűsödik. De nekem az első 23 órát tartott. A másodiknál jósló fájásaim voltak rendszeresen 35 héttől de azoknak nem szabad bedőlni.. A 3-ik gyereket már két óra alatt megszültem! Párom épp üzleti úton volt és két héttel elöbb jött a baba. De a 3-nàl màr rutinos az ember. Magam mentem be kocsival a kórhàzba. Szóval ne pánikolj több millió éves evolució van mögöttünk szülés terén...
2018. nov. 8. 23:20
 9/18 anonim ***** válasza:
Nekem az első 13 óra volt. 8 órán keresztül azt hittük ez még csak jósló, annyira rendszertelen, jelentéktelen keményedések voltak. Anyukám szülészeten dolgozott, ő se gondolta, hogy lesz valami. A férjem már készülődött dolgozni, de bekeményített, szabályos 5 perces, durva fájásokkal indultunk a férjemmel. A második magzatvíz folyással indult, egyúttal jöttek az enyhe 5 percesek. Nem volt kérdés, hogy azonnal indulni kell, de még így is 8 óra volt, mire megszültem. Éjjel kezdődött mindkettő. A körzetes mentőállomás telefonszámát előre elmentettem a biztonság kedvéért.
2018. nov. 9. 06:35
 10/18 anonim ***** válasza:

Nekem úgy indult, hogy elfolyt a magzatvíz, úgyhogy tudtam, hogy elkezdődött.

Már a kórházban voltam, 10 nappal a kiírt időpont után. Elöntött egy boldogság hullám, végre túlesünk rajta. Nem is akarta elhinni a nővér, hogy beindult a szülés, azt mondta, akkor nem lennék ennyire virgonc. ☺

Egy óra múlva összefüggő fájásaim voltak. Akkor hívtam a férjem, mert előtte még úgy mondta a doki, hogy ebből órákig nem lesz baba. Hát... 5 perc az út taxival, de a férjem már a szülődékben talált, és 20 perccel később megszületett a pici.

Nagyon gyors szülésem volt, ezt úgy értsd, hogy 2,5-3 óra attól, hogy elfolyt a magzatvíz.

2018. nov. 9. 07:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!