Kinek milyen volt amikor beindult a szülés?
Szia:)
Szerintem ez mindenkinél más. Van, akinek fájásokkal jön, míg valakinek a magzatvíz folyik el. Nekem pl. Este hajnali 3-kor elfolyt a magzatvíz fájások nélkül. És csak oxitocin hatására jöttek a fájások.
Azt észre fogod venni hogy be indul a szülés, mert egyre intenzívebben jönnek majd a fájások. Én onnan tudtam, hogy már a végénél tartunk, hogy nagyon fájt a derekam és már csak 30 másodpercre múltak a fájások. Onnan jöttek a tolófájások.
Mindenkinél más a szülés. Remélem könnyű szülésed lesz. :)
Én Auchanban vásároltam, amikor folyni kezdett a vizem. Hazajöttem kocsival, beszéltem a dokimmal, utána hívtam a férjem. Hazajött, utána mentünk a kórházba.
Délben kezdett folyni a vizem, este 21:57-re lett meg a fiam. Szóval volt idő mindenre...
Én reggel bementem nst-re és onnan már csak 3 nap múlva jöttünk haza. A férjemnek kilenckor szóltam, hogy 10-re jöjjön. Ha 2 óra alatt odaér szerintem az még belefér, ha nincs még ugyanennyire a kórház. Esetleg menj előlre és a kórházban találkoztok.
Nálunk például apukát csak a szülőszobára engedik be, oda pedig csak 2 ujjnyi után kerül a kismama vagy elfolyt magzatvízzel. Nekem akkor reggel egyszerre volt meg mindkettő.
Hát én nem tudtam, hogy megindult a szülés! Egy péntek délelőtt arra keltem fel hogy elkezdtem vérezni, a 36-odik hét elején. Anyukámnál voltam, hívtunk mentőt, bevittek, és CTG-re kötve 19:00ig vártunk, ekkor már voltak fájások, de kibírhatóak és rendszertelenek. Nem folyt el a magzatvíz, megrövidült a méhnyak, tágultam- de nem annyira mint kellett volna. Haza küldtek, és át tudtam aludni az éjszakát. Reggel arra keltem hogy nagyon fáj, de még mindig bírható volt, reggel 8:31kor írtam fel az első fájást. Onnantól kezdve változóan jöttek, a legrövidebb 3 perces volt, a leghosszabb 20 perces, és fokozatosan erősödtek. Este 10re annyira fájt hogy sírva kiabáltam, hívtuk a mentőt, de én féltem mert előtte azt mondták nekem hogy ebből hétfőre se lesz baba!! Beértünk, vizsgálat, burokrepesztés... kiderült hogy szinte nem is volt már magzatvizem, valószínű a péntek délelőtti vérrel távozhatott. Fél óra CTG után beküldtek a szülő szobába, kicsivel később oxit kaptam és csak ekkor szóltak hogy bizony ebből mégis baba lesz. Érzésteleníteni pedig már késő volt. Szóltak hogy ideje nyomni... aztán szóltak hogy na még öt nyomást... a harmadik nyomáskor kijött a hercegem! :)
Én teljesen egyedül voltam, anyukám nem tudott bejönni, a párom külföldön volt még, hisz azt hittük van még időnk. Mikor rám tették ezt a kis csodát, és csak néztem hogy ki van merülve, és én is, lefutott bennem hogy ezt családi/baráti segítség nélkül milyen szuperül végig csináltuk, úgy hogy csak egymásra számíthattunk, megfogalmazhatatlan érzés. (Elnézést hogy hosszú lett: egy majdnem 2 hónapos fantasztikus kisfiú anyukája.)
Én sem tudtam, hogy beindult. Ki voltam írva indításra problémák miatt. Az orvosom hazaengedett hétvégére. Aznap már voltak rendszeres keményedéseim, de fájni nem fájt. Így telt el 3 nap. Amikor bementem az indításra, akkor nst-vel kezdtünk. Akkor csodálkozott rá a szülésznő, hogy már vajúdok 5-6 perces fájásokkal. Mondtam neki, hogy ez már 3 napja megy.
Ráindítottak burokrepesztéssel, oxitocinnal, amitől már igazán fájt, de annyira nem lettek 'jók' a fájások, hogy táguljak is tőlük, így végül császár lett.
Nekem úgy indult, hogy elfolyt a magzatvíz, úgyhogy tudtam, hogy elkezdődött.
Már a kórházban voltam, 10 nappal a kiírt időpont után. Elöntött egy boldogság hullám, végre túlesünk rajta. Nem is akarta elhinni a nővér, hogy beindult a szülés, azt mondta, akkor nem lennék ennyire virgonc. ☺
Egy óra múlva összefüggő fájásaim voltak. Akkor hívtam a férjem, mert előtte még úgy mondta a doki, hogy ebből órákig nem lesz baba. Hát... 5 perc az út taxival, de a férjem már a szülődékben talált, és 20 perccel később megszületett a pici.
Nagyon gyors szülésem volt, ezt úgy értsd, hogy 2,5-3 óra attól, hogy elfolyt a magzatvíz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!