Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyi pénzt adnátok a dokinak?

Mennyi pénzt adnátok a dokinak?

Figyelt kérdés

Fogadtam dokit, de neki még nincs magánrendelése, mert még nagyon fiatal, de hozzá járunk vizsgálatokra a közeli szülészetre.

Hívni csak nyolctól négyig lehet, az ultrahangokat nem ő, hanem végig szonográfus szakasszisztens csinálta.

Azt mondta, természetesen elvállalja a szülést, de én akkor nem kérdeztem rá, hogy mennyiért.

Mennyi pénzt adnátok?

(Megyeszékhely)

2018. nov. 6. 09:13
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Nem akartam, hogy a kérdésem miatt ekkora veszekedés legyen. :)

Természetesen én mindenképpen fogok adni pénzt, férjemmel egyébként 100.000 forintot gondoltunk ki.

Számomra evidens, hogy adok pénzt, csak kíváncsi voltam, hogy ki mennyit adna.

2018. nov. 7. 11:34
 12/15 anonim ***** válasza:
49%

10

Nekem meg attól "szakad le a pofám", hogy ciizellált kultúrlénységedet idézzem, hogy számla nélkül, zsebbe dugdosott borravalóval gazsuláltok a méltóságos doktorúrnak.

AMELLETT, hogy funkcionális analfabéták vagytok.

Elmagyarázom,mert meghaladja a képességeiteket:

1, HA munkaidőben, akkor tb alapon.

2, HA NEM munkaidőben, akkor ADJON SZÁMLÁT. A "nem tart fenn praxist" nem magyarázat, mert tartson. Legyen KATA-s vállalkozó, valami. A TI ÉRDEKETEKBEN, hogy szolgáltatást kapjatok bizonyíthatóan, és ne adja isten: perelhetően.

3, HA nem AKAR munkaidőn kívül dolgozni az orvos, NEM köteles. És akkor senki nem teszi tönkre a szent karácsonyi vacsoráját. Igaz, akkor pluszpénz sincs. HA KELL NEKI a plusz lé, akkor tartson fenn vállakozást és adjon számlát!

4, HA MÁR ENNYIRE fietni akartok, akkor tegyétek leglisan.

5, MINDEN gyerekemet magánkórházban szültem, kaptam róla EP-ben elszámolható számlát. Tiszta ügy: tudod, miért fizetsz és azt viszont el is várhatod.

Szívesen. "Pofám leszakad."

2018. nov. 7. 11:37
 13/15 anonim ***** válasza:
57%

Utolsó: Szerintem is az lenne a normális, ha ennek lenne valami normális szabályozása. Pl. a kórházban ki lenne írva, hogy mennyi a tarifa egy-egy dokinál, abból leadózna, plusz a kórház (mivel a kórház eszközeit használja) is kapna belőle egy részt.

A zsebbe dugdosott borítékkal marhára nem értek egyet én sem, a legjobb az enne, ha az egész "fogadott orvos" mizéria el lenne törölve a francba.

De ha már nincs egy normális, kiépített rendszer erre, akkor se megoldás az, hogy felkérem, majd közlöm vele, hogy fizetni viszont nem fogok a plusz munkájáért.

2018. nov. 7. 11:40
 14/15 anonim ***** válasza:
Én is 100-at terveztem a dokimnak, de úgy, hogy őt ha nagy baj volt, lehetett hívni akármikor. Ez azért szerintem fontos. Az ultrahangokat szintén neki kellene csinálnia, hiszen ő az orvos, ő veszi észre jobban, ha eltérést lát. Ez pláne nagyon fura nekem. Ha ilyen körülmények között vezetné le a szülést, mondjuk hétköznap 16 órakor, akkor adnék neki 50-et. Ha bejönne éjjel, vagy problémás lenne a szülés, akkor 100-at. Viszont ha mondjuk kimentené magát azzal, hogy bocs, most szombat éjjel van, és per pillanat hagyd békén, akkor a nagy büdös semmit kapná, az is biztos.
2018. nov. 7. 13:35
 15/15 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező, a 100.000 reàlis. Az indulat nem neked szólt, hanem a sok gyöpösagyúnak. Mert megy a sîràs, hogy "jajj Mariskànak dr. X.Y. megmondta, hogy ennyi a szülés" Meg. Mert sok pofàtlan kiszúrta màr a szemét a semmivel és elege lett. Amúgy hagyjuk màr ez az EP rinyàt. Nekem nincs. Szóval, lehetne az, hogy azt mondja nekem egy orvos, hogy 100.000 a szülés, ja hogy szàmla kell, akkor 127.000. Mivel nincs EP-m, az A4-es papîrt max 1x vagy 2x hasznàlhatnàm se**törlésre, mert màsra nem. 27.000ft-ot màr bocs, de egy darab papîrért sajnàlok. A gyerekemért adok 100-200- de még 500 ezret is ha kell. Baromsàgra nem. Az egész orszàgot szétlopjàk a politikusok, az uniós pénzektől elkezdve mindent. Pont eleget fizetek az adómból a semmire, ahhoz, hogy magànszülész, magànfogorvos kelljen, ha rendes ellàtàst akarok. Plusz szüléskor MÉG A WC PAPÎRT is vigyem, mert rajta van a listàn... Nem érdekel, hol tart ez a hulladék orszàg. Az sem, hogy megmentsem, mert menthetetlen, mint a mellékelt àbràk mutatjàk. Majd amikor a tb-ért normàlis ellàtàst kapok, az adómból épîtett közút nem bomlik szét 1 év alatt, mert kispórolnak belőle mindent, meg lesz rendes nyelvoktatàs és még sorolhatnàm, akkor érdekelni fog a szàmla. Addig meg az érdekel, hogy nekem és a szeretteimnek mindene meglegyen, őket biztonsàgban tudjam, és nekik minél több jusson. Ergo 27.000ftot egy darab A4-es lapért, ami már aznap a kukában végzi nem fogok kifizetni.
2018. nov. 7. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!