Mennyi pénzt adnátok a dokinak?
Fogadtam dokit, de neki még nincs magánrendelése, mert még nagyon fiatal, de hozzá járunk vizsgálatokra a közeli szülészetre.
Hívni csak nyolctól négyig lehet, az ultrahangokat nem ő, hanem végig szonográfus szakasszisztens csinálta.
Azt mondta, természetesen elvállalja a szülést, de én akkor nem kérdeztem rá, hogy mennyiért.
Mennyi pénzt adnátok?
(Megyeszékhely)
Nem akartam, hogy a kérdésem miatt ekkora veszekedés legyen. :)
Természetesen én mindenképpen fogok adni pénzt, férjemmel egyébként 100.000 forintot gondoltunk ki.
Számomra evidens, hogy adok pénzt, csak kíváncsi voltam, hogy ki mennyit adna.
10
Nekem meg attól "szakad le a pofám", hogy ciizellált kultúrlénységedet idézzem, hogy számla nélkül, zsebbe dugdosott borravalóval gazsuláltok a méltóságos doktorúrnak.
AMELLETT, hogy funkcionális analfabéták vagytok.
Elmagyarázom,mert meghaladja a képességeiteket:
1, HA munkaidőben, akkor tb alapon.
2, HA NEM munkaidőben, akkor ADJON SZÁMLÁT. A "nem tart fenn praxist" nem magyarázat, mert tartson. Legyen KATA-s vállalkozó, valami. A TI ÉRDEKETEKBEN, hogy szolgáltatást kapjatok bizonyíthatóan, és ne adja isten: perelhetően.
3, HA nem AKAR munkaidőn kívül dolgozni az orvos, NEM köteles. És akkor senki nem teszi tönkre a szent karácsonyi vacsoráját. Igaz, akkor pluszpénz sincs. HA KELL NEKI a plusz lé, akkor tartson fenn vállakozást és adjon számlát!
4, HA MÁR ENNYIRE fietni akartok, akkor tegyétek leglisan.
5, MINDEN gyerekemet magánkórházban szültem, kaptam róla EP-ben elszámolható számlát. Tiszta ügy: tudod, miért fizetsz és azt viszont el is várhatod.
Szívesen. "Pofám leszakad."
Utolsó: Szerintem is az lenne a normális, ha ennek lenne valami normális szabályozása. Pl. a kórházban ki lenne írva, hogy mennyi a tarifa egy-egy dokinál, abból leadózna, plusz a kórház (mivel a kórház eszközeit használja) is kapna belőle egy részt.
A zsebbe dugdosott borítékkal marhára nem értek egyet én sem, a legjobb az enne, ha az egész "fogadott orvos" mizéria el lenne törölve a francba.
De ha már nincs egy normális, kiépített rendszer erre, akkor se megoldás az, hogy felkérem, majd közlöm vele, hogy fizetni viszont nem fogok a plusz munkájáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!