Mennyi pénzt adnátok a dokinak?
Fogadtam dokit, de neki még nincs magánrendelése, mert még nagyon fiatal, de hozzá járunk vizsgálatokra a közeli szülészetre.
Hívni csak nyolctól négyig lehet, az ultrahangokat nem ő, hanem végig szonográfus szakasszisztens csinálta.
Azt mondta, természetesen elvállalja a szülést, de én akkor nem kérdeztem rá, hogy mennyiért.
Mennyi pénzt adnátok?
(Megyeszékhely)
Még van időd rákédezni. Ha azt mondja, hogy amennyit gondoltok, akkor amennyit gondoltok.
Az én dokim nem szabott meg tarifát, viszont miután megkapta a borítékot, másnap hozta a számlát mind a két szülésnél. Ilyen is van.
nem mentem volna olyanhoz akinek nincs magánrendelője és magánrendelése...így semmit sem adnék, de ha kimondottan nála szeretnél szülni - tehát be kell hogy hívják őt, amikor beindul a szülés - az viszont egy plusz szolgáltatás...max egy 20ast adnék.
Egyébként ha lenne magánrendelője amit saját költségén üzemeltet, továbbá magánrendelése a munkaidején kívül, akkor úgy mondják, az általános vizsgálati díj 10szeresét szokás, tehát ha mondjuk 10 e egy alkalom akkor 100 ezret.
de a ti esetetekben valóban semmi pluszt nem nyújt, azon túl hogy esetleg ő lesz bent majd ha szülsz.
hogy most arról ad e számlát vagy sem az megint más tészta...nyilván nem adnak, de ha már hála pénzről beszélünk, azt azért adod mert úgy gondolod hogy megérdemli..ha szeretnéd megszívatni a leadóztatással, akkor minek adsz egyáltalán bármit is??
Utolsó:
egy magánorvosnak magánpraxisa van, adózik, számlázik, eszközöket és helyet tart fenn, stb. Ezzel szemben egy magánpraxissal nem rendelkező orvos, aki csak tb alapon dolgozik, más megítélés alá esik. A szolgálatai pedig a tb-vel ki vannak egyenlítve.
A pofám leszakad néhány válaszadót olvasva, de komolyan.
"egy magánorvosnak magánpraxisa van, adózik, számlázik, eszközöket és helyet tart fenn, stb. Ezzel szemben egy magánpraxissal nem rendelkező orvos, aki csak tb alapon dolgozik, más megítélés alá esik. A szolgálatai pedig a tb-vel ki vannak egyenlítve."
Az orvost azért fizetik, hogy a napi 8 óráját ledolgozza (plusz az ügyelet). Te mégis mit szólnál, ha az éjszaka közepén behívnának plusz 6-8 órát dolgozni, majd közölnék veled, hogy ezért nem jár pénz, ez az alap munkabéreddel ki van egyenlítve?
Azt is hozzátenném, hogy attól, hogy a kórházba hívja be vizsgálatokra, jó eséllyel akkor is plusz munkát végez az orvos. Ugyanis neki van egy napi feladata (mondjuk be van osztva egy osztályra vagy a műtőbe vagy bárhová), és attól, hogy pluszban foglalkozik még egy beteggel, attól a saját napi munkáját el kell végeznie, amivel esetleg emiatt később végez. De ha jól értem, az orvos ezekért a vizitekért nem is kért pénzt a kérdezőtől.
Viszont ha készenlétben áll minimum 4 hétig, nem iszik, nem megy nyaralni emiatt, majd az éjszaka közepén saját költségén befurikázik a kórházba és ott tölt x órát, hogy levezesse a szülést, a legnagyobb hányinger, ha valaki azt gondolja, hogy ezt ingyen kellene megtenni.
Meg 20 ezer forintért...
Te hajnali 2-kor bemásznál tetves 20 ezer forintért a munkahelyedre és dekkolnál ott mondjuk 6-8 órát? Ne adj isten a karácsonyi vacsi helyett?
Hát a pofám leszakad.
Ha valaki nem akar ilyenért fizetni, ne tegye, de akkor ne kérjen fel orvost. Menjen be az ügyeletre és szülhet ingyen. Ugyanis a TB ezt finanszírozza, nem azt, hogy az általad választott orvos a szabadidejében ugráljon neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!