Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Magyarorszagon minden korhazba...

Magyarorszagon minden korhazban furdetik a babat a korhazi bentlet alatt?

Figyelt kérdés
Nemetorszagban csak a koldokcsonk leesese utan ajanljak az elso furdetest, a korhazban, ahol szultem legalabbis igy volt. Nekem ez furcsa volt, de aztan elmondtak az elonyeit. Persze kaki-pisi miatt a feneke meg lett mosva, at lett torolve, kapott frissruhat, meg az arca, nyaka is meg lett mosva rendszeresen. Olvasom, hogy Magyarorszagon furdetni szoktak a babat, ez mikor tortenik, mennyivel a szules utan? Van olyan korhaz, ahol nemfurdetnek alapbol? Vagy meg lehet kerni, hogy ne? Vagy ez annyira a resze, hogy max. magankorhazban, vagy otthonszulesnel kivitelezheto?

2018. nov. 3. 15:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Más kórházban nem tudom, hogy van, de Nyìregyházán csak második nap fürdették meg, addig a magzatmáz rajta volt. Egy hétig voltunk bent, minden nap megfürdették, beolajozták, tiszta ruhát kapott.
2018. nov. 3. 15:20
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem alapból fürdetnek mindenhol itthon. Először közvetlenül megszületés után kb. 20 perccel. Ahol én szültem, ott minden este 7-kor fürdettek. Ha aznap szültél, akkor este nem fürdették meg mégegyszer, de utána minden este igen.Senkitől sem hallottam, hogy megkérte volna a csecsemősöket, hogy nem fürdessék meg a babáját, így nem tudom mit reagálnának egy ilyen kérésre.
2018. nov. 3. 15:22
 3/11 anonim ***** válasza:
63%
Ugyan áruld már el, ki előnye annak,ha napokig nem furdetkkk a csecsemőt
2018. nov. 3. 15:25
 4/11 A kérdező kommentje:

Eloszor nekem is furcsa volt. Sok elonye van, keress ra, aWHO is min. 24, de lehetoleg legalabb 48 ora varakozast javasol az elso furdetessel. Ahol szultem, ott 4 napig voltunk a korhazban, fel sem merult a furdetes, egyetlen gyereknel sem.

[link]

2018. nov. 3. 15:39
 5/11 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem kérheted, hogy ne fürdessék meg. Kezelést is vissza lehet utasítani, ha nem veszélyezteti az életét, akkor egy fürdést miért ne lehetne. De sose értettem ezt a csak a nyakát, arcát, feneket mossuk meg, meg áttörölgetjük, miben más mint egy gyors fürdés? Ahogy a fenekét mossák, úgyis vizes lesz a lába, dereka is. Így végülis mi marad ki? A keze, hasa?
2018. nov. 3. 15:40
 6/11 A kérdező kommentje:
Feje az arcan kivul, hata, hasa,karja, combtovet kiveve a labai.
2018. nov. 3. 15:42
 7/11 anonim ***** válasza:
43%
Mindkét gyerekem de. született, este meg is fürdették őket (mondjuk én jobban örültem volna ha egyből, rosszul néztek ki hogy csupa dzsuva volt a hajuk :S)
2018. nov. 3. 15:52
 8/11 anonim ***** válasza:
86%

Kérheted hogy ne fürdessék

Szt Imrében 3 Órára a születés után

Majd még 1-szer fürdették amig benn voltunk.

Ausztriában sem fürdetik

Büdösek a babák

Bocs, de nekem érződik...hiába törölgetik ( unokazesómék kinn élnek ott. Van 3 gyerek és a barátaiknak mondnekinek van..tehát nem 1 baba tapasztalatábóp írom)

Mindenhova folyik a tej..

Semmivel sem kímélőbb úgy áttörölni, hogy tiszta legyen, mint a fürdetés. Akkor nem lesz szaga..

2 hetes korától imádja a lányom.

Szóval nem láttam értelmét kihagyni.

2018. nov. 3. 16:17
 9/11 A kérdező kommentje:
Budosek? Az enyem nem volt az, mondjuk nem is nagyon bukott.
2018. nov. 3. 16:20
 10/11 anonim ***** válasza:
83%
Ahol én szültem, ott az aranyóra letelte után elvitték megfürdették, de én nem is bántam, mert olyan "magzatvíz szaga" volt, ami a szülés kínjaira emlékeztetett. :) Amúgy itthon én kétnaponta fürdettem az első hetekben, de három napot nem vártam volna a fürdetéssel, de egy hetet sem, ahogy mostanában javasolják.
2018. nov. 3. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!