Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Illik adni hálapénzt?

Illik adni hálapénzt?

Figyelt kérdés
6 hete szültem, nem volt fogadott orvosom és szülésznőm sem. Az ügyeletesnél szültem.(előtte soha nem is láttam NST-n sem, mondjuk ő adjunktus "csak") Megvoltam elégedve vele is, mondjuk a szülésznőnek többet köszönhetek, de neki még a nevét sem tüntették fel a zárójelentésen. 6 hetes kontrollra ahhoz az orvoshoz megyek vissza a megyei kórházba akinél szültem. Én mondtam neki hogy hozzá akarok menni majd 6 het múlva ( mert tényleg nagyon ari volt, de végülis ő csak mondta hogy nyomjak meg összevarrt. A gyereket a szülésznő emelte ki, párom mellett ő segített sokat vajudas kozben, ott orvost nem is láttam) Szóval szerintetek adjak a dokinak penzt, vagy az gáz ha nem? Őszintén mondom, egy 20-asnál többet már sajnálnék. Most a gyerek az első. Ha nem adok az gáz? Vagy elvárják szerintetek?
2018. okt. 30. 13:42
 1/5 anonim ***** válasza:
96%
Nem kell adni, én sem adtam egyik gyereknél sem. Ettől függetlenül kedvesek voltak a következőknél is. 😊
2018. okt. 30. 13:44
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, ezen izgulok én is, hogy a következőnèl akkor mi lesz, ott sem szeretnék fogadni, feleslegesnek tartom. Mondjuk az kb 5 ev mulva lesz ugyis csak 🤣
2018. okt. 30. 13:50
 3/5 anonim ***** válasza:

gondolod megjegyzi vagy felírja hogy "na ez volt az a szemétláda aki nem adott nekem lóvét"...semmi kihatása nem lesz a következő szülésedre...

Én egyébként adtam a szülésznőnek még ott helyben ( a férjem adta) ígérte hogy majd benéz míg a babával bent leszünk, szerinted beolta a képét? soha többet. pedig szülés alatt mézes mázas volt. a szülészemmel meg előre le volt beszélve és előre kapta meg a lóvét - nála így szokás de az más tészta, mert ő a magánrendelőjében fogadott, számlát adva, szóval az egy egész más szint. ügyeletesnek én így nem adnék.

2018. okt. 30. 13:52
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem , hiszen megkapja a kórháztól fizetését. Egyébként egészségügyben dolgozom, és hidd el , nem fognak emlékezni rád évek múlva , sőt hónapok múlva sem. Én is visszajáró betegekre emlekszek csak, vagy ami esetleg nagyon érdekes, különleges eset. Volt egyszer egy betegem , neki nagyon szokatlan problémája volt, egy év múlva visszajött ellenőrzésre , úgy megőrült nekem , persze én meg csak néztem , hogy mi ez a nagy öröm, fogalmam sem volt már róla , kicsoda , miután mondta, akkor ugrott be. Úgyhogy ezzel nem kell foglalkozni mi lesz a következő szülésnél.
2018. okt. 30. 14:10
 5/5 anonim ***** válasza:
63%
Ha nem adsz neki visszarakja a gyereket
2018. okt. 30. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!