Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit hogy csinaljak az elso...

Mit hogy csinaljak az elso napokban? Menni fog?

Figyelt kérdés
40 hetes leszek, napok óta az jár a fejemben mit hogyan fogok csinalni a korhazban szules utan. A mi korhazunkban vegig velunk lesz a baba, mellettünk:) Sosem volt még "dolgom" kisbabával, újszülöttel végképp nem, szeretnek mindent tokeletesen csinalni az en kis szerelmemmel, vagy legalabbis ugy ami neki a legjobb. Tehat az erdekelne, nektek hogy telt az a 3 nap a korhazban? Igeny szerint szoptattatok, vagy az idot is figyeltétek? Minden etetés elott pelust csereltetek? Vagy inkabb utana? Vagy elotte is utana is?! Nemtudom mi lenne a jo mindenki mast mond! Mindent elmondhattok hogyan telt az a 3 nap bent, mire szamithat az ember? Izgulok! Nem szeretnek butasagot csinalni, még babát sem fogtam a kezemben soha! Jönnek majd az anyai ösztönök? Vagy mire szamitsak?
2018. szept. 8. 19:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
54%

A kisbabák kb. minden szopi közben bekakilnak, így akkor érdemes pelust cserélni.

Igény szerint szoptattam.

2018. szept. 8. 19:13
 2/11 anonim ***** válasza:
82%

Arra számíts, hogy az egész életed felfordul, és az a csöpp ember lesz a világon a legfontosabb számodra, attól a pillanattól kezdve ahogy meglátod. Minden és mindenki háttérbe fog szorulni:D Nem fogsz tudni aludni, eleinte az adrenalin miatt, utána meg azért mert a többi baba is sír, ha a tiéd éppen alszik, mint a mormota. Feküdni fogsz és nézem a mini kezét, ujjait, ami olyan apró lesz, hogy el sem tudod képzelni, hogy lett ilyen tökéletes. Az első két nap nem kicsit húzós, meg kell szoknod azt is, hogy anyukának fognak hívni, mert ott mindenkit így hívnak a nővérkék. Meg azt is meg kell szoknod, hogy ha kimész a kórteremből, és ott marad az ágyba a baba, akkor a folyosó végéről is tudni fogod, hogy a te babád sír:)Hogy az e4lső tisztábatételkor kezed-lkábad reszketni fog, mikor meglátod majd, hogy mennyire picike, és törékenynek tűnik.

Szóval elég nagy kaland. Kb. egy életre szóló

:)

2018. szept. 8. 19:19
 3/11 anonim ***** válasza:
45%
*nézed, kezed
2018. szept. 8. 19:21
 4/11 anonim ***** válasza:
48%
Ha neki akarod a legjobbat, akkor igény szerint szoptatsz, folyamatosan testközelben tartod, és igyekszel nem túlságosan aggódni. A többi majd kialakul, és ügyes leszel. Lll.hu, és a hordozóház oldala - pozitív gondolkodásról itt érdemes olvasni
2018. szept. 8. 19:25
 5/11 anonim ***** válasza:
43%

A lényeg még: hogy már a második naptól mennél haza, és a honvágy+hormonok miatt, állandóan el fogod sírni magad:D

de ez csak a szülés utóhatása. A méh-összehúzódások az kb. 10 mensis görcsnek felel meg-erősségben, fogsz sziszegni, de ki kell bírni, mert az a jó ha mennél erősebb, hamarabb rendeződsz a testedben..Elhagyni nem szabad magad, ez fontos, mert mennél gyorsabban regenerálódsz, annál könnyebb lesz.

2018. szept. 8. 19:25
 6/11 anonim ***** válasza:
49%

Ez nem igaz,hogy felfordul az életed...Veled lesz,ölelgeted és csinálod,ami épp a feladatod lesz. Minden baba más ,de egyiket sem kell túlparázni. A helyzet adni fogja magát. Én prog csaszis voltam,műtét után 2 órával egyedül tusoltam,egyedül voltunk a szobában.Szépen magam mellé vettem és kész. Másnap hazamehettünk volna,ha nem hétvége lett volna. Otthon betettem a babakocsiba és irány a séta. Eszemben nem lett volna hetekig bent gubbasztani és bedepizni. Pedig január volt. Minden délelőtt órákat kint csavarogtunk. Neki jó volt,nekem jó volt.

Eszedbe ne jusson mások "receptjét" követni,mert garantált a bukás. Te összeroppansz,hogy nem működik a te babádnál,jön a xaranyavagyok érzés stb. Ne tervezz!

2018. szept. 8. 19:29
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Igény szerint, ami az első napokban szinte non-stopot jelent, attól indul be a tej. Az elején csak az üres melledet szívja.

Pelenka: van olyan, amin jelzőcsík is van, bizonytalan szülőknek, ha az végig elszineződött, csere. A kakihoz meg belesel időnként, amíg az orrod rá nem áll.

2018. szept. 8. 20:47
 8/11 anonim ***** válasza:
50%
Nem kell nagyon rákészülni, egy babát nem nehéz ellátni, de mindegyik csecsemő más, engem is folyton riogattak, hogy mennyit fog bőgni, aztán első pillanattól kezdve átaludta az éjszakát, jó, ez valószínűleg nagyon ritka lehet, de ilyen is van, pelust szerintem minden kaja után cseréltem, 3 óránként kapott tápszert.
2018. szept. 8. 22:12
 9/11 anonim ***** válasza:

Hát én most vagyok a második napban szócal friss az élmény. Érzelmi hullámvasút azt meg kell hagyni.

Nekünk 0-24 baba mama együttlét van az osztályon igény szerinti szoptatással. ( elméletben de gyakorlatban a csecsemősök lecsesznek ha "éhesnek"látják, és 2 óránként keltetnék őket...marha nehéz nem felvenni) Ha lenne segítség azt mondom ok, de itt elégge "egyedül hagyják" a kezdő anyukákat. Szoptatást fejést pelenlacserét öltöztetést senki nem mutatta. (Tény most tumultus van)

Ráadásul folyton jön valaki (csecsemősök aztán vizit aztán szülészet esetleg rokonok) Családtagok érkezése akkor gáz ha a pici pont szopizna de miattuk "elhalasztod" és mire elmennek már olyan éhes h sír. (Olyankor még nehezebb mellre tenni) én nagy rokonozást nem ajánlok.

Előre én a szoptatásról javaslom h készülj...nem mindenkinek megy egyszerűen. (Ma pl egész nap azt hittem jól eszünk mire este a mérésnél az orrom alá dörgölték h fogyott, talán nem etetem? Ha hajnalra se javul nem mehetünk haza :S)

Le vagyok törve annak ellenére h a fiam imádom és fantasztikus h itt van.

2018. szept. 9. 00:27
 10/11 anonim ***** válasza:
Ui. A tisztába tétel/öltöztetés 1 alkalom után smafu. ;) én se csináltam soha de valahogy negy. (Meglepődsz majd h nem annyira törékenyek a picik mint látszanak)
2018. szept. 9. 00:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!