Betegyem a hűtőbe addig?

A popsikrémet mindenképpen tedd hűtőbe, mert nagyon folyós lesz. Az alkoholt szerintem nem kell.
Amúgy korai volt megvenni, bőven ráért volna, ha apa megveszi és beviszi, miután megszületett a baba. Nem köldökkezelés és krémezés lesz az első dolgod.

Egyesült királyságan sem kell kezelni a köldököt. 9 naposan leesett magától. Nagyon szép lett. Ahogy más is írta csak a pelust kell felhajtani
Egy kérdés. Miért kell vinnetek posi krémet??? Én még soha nem kentem a babàm fenekét mert nincs kiütése. Igaz vettem krémet ha szükséges de a kórházi csomagba én anno be sem raktam

Nem kell
nem romlik meg és nem folyosónlik el legalább is nekünk a pelenkázón van a 30 °-ban (sajnos időnként ilyen meleg is van a szobában)
Köldökcsonk:
Attól hogy nem alkohollal kezeled, kell kezelni a csonkot
Tehát akkor nem fertőződik.
Ha gond van, akkor ugye nem elég a forralt víz.
A protokoll szerint a vàladékot azzal kell letörölni.
Egyébként mi hazamentünk a kórházból és másnapra volt alkoholunk egyszer töröltem át..másnap már le is esett addig forralt vízzel tisztítottam.

Nálunk alkohollal kellett kezelni a koldokot!
7 hete szültem!

De milyen váladékot kell letörölni a csonkról???
Én minden nap nézegettem a csonkot, soha nem láttam semmilyen váladékot rajta. A leesés után pici vérzés volt kb 5 percig.Az napról napra egyre szárazabb lesz, persze ha nem bizergálják alkohollal meg forralt vízzel, amik szépen feláztatják a sebet, hogy aztán bacik kerüljenek bele., amik nyílván váladékot (gennyet) produkálnak. !!!
Szuper elavult dolog ez, és szerintem veszélyes is.!! Abba belegondolt egyáltalán valaki hogy a csonk alatt seb van, és ha fel van ázva akkor az alkohol csíp???????
( A németországi anyuka voltam.)

16os valaszolóval értek egyett. Nagyon elavult módszer.
Azt már csak halkan merem megjegyezni,hogy a sok pacsmagtól szárad ki szegény baba bőre. Kenegetni fürdetni stb stb
Én is külföldön élő anyuka vagyok aki az egészségügyben dolgozik. Az itteni ajánlás szerint sem kezeljük a csonkot.
Illetve itt a javaslat,hogy csak tiszta vízzel kell fürdetni a babàt egy ideig. Hisz ugye mitől is lenne koszos...Persze át kell törölgetni és csak vízben fürdetni.

16
A Leesésig
Leesés után nincs csonk 😦
Az első 4 napban mielőtt leesett azért volt körülötte ilyen száraz valami
(5. Nap nálunk leesett, azóta sima köldöke van, nem vérzik)

#16 os vagyok! Kedves #18 as válaszoló. Ha nem mondod hogy leesés után nincs már csonk, isten az atyám sose tudtam volna meg !!!
Nem fogok vitázni senkivel, de hogy teljesen felesleges a piciket ezzel kínozni az is biztos! A csonk leesik magától mindenféle kezelés, alkoholozás, forraltvizes áztatás nélkül!
Ez akkor is egy elavult dolog!
A vérzés nálunk meg mint írtam kb 5 perces kis pecsételő vérzés volt.
Azóta is rendben van a fiam köldöke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!