Betegyem a hűtőbe addig?

Szerintem a kórházban adnak popsikrémet, legalábbis Miskolcon adnak.
A köldökcsonkot pedig az új protokoll szerint már nem kell alkohollal kezelni (nem is szabad, mert felszívódik a nyálkahártyán!!).

Nekünk nem adnak krémet, vinni kell :/
A listán pedig egyértelműen rajta van az alkohol is :/ szóval nem értem. De betegyem őket ? :D

Nálunk is az a protokoll a kórházban, hogy nem kezelik. Minden második baba elfertőződött köldökkel jön ki sajnos, ezért a gyermekorvosok és a védőnők igen is kérik.
Amúgy a kérdésre válaszolva szerintem a patikában lenne érdemes megkérdezni.

Szerintem tedd a hűtőbe, tanácskent egy cetlit tegyél a táska tetejére, nehogy a hűtőben maradjon.
Nálunk popsikrem kellett, a koldok csonkot a csecsemosok ápoltak a kórházban alkohollal. (2017 október)

1. vagyok, áprilisban szültem.
Nem kezeltem itthon sem semmivel a csonkot, szépen begyógyult.

Szia, a mi orvosunk nagyon szidja a gyógyszertári popsikrémet is és a mosakodókrémet is. Sajnos tartalmaznak kőolajat is, ami felszívódik és bezavarhat a hormonháztartásba.
Vannak már kiváló minőségű babatermékek, pl. a Babé is ilyen. Drága, de kicsi kell belőle, sokáig elég. Alkohol sem jó a köldökre, szépen ki kell a váladékot törölni egy fültisztítóval, de már nem ajánlják az alkoholt, durva bőrgyulladást okozhat. Sajnos mindig sok idő, mire hajlandóak az emberek alkalmazkodni az újhoz, több tíz év megszokása után.

Németországban egyáltalán nem szabad a köldökcsonk hoz nyúlni. Az orvos a csecsemősök és a védőnők (Hebamme) is megtiltotta hogy hozzá nyúljak.
Megmutatták hogy hogyan hajtsam be a pelust hogy ne irritálja a csonkot és ennyi. Egy hetes korába leesett, egy icipicit vérzett neki, de semmi baja nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!