Mennyire fájdalmas a szülés indítás?
Ballonnal tágítás: a felhelyezés eléggé kellemetlen de nekem nem fájt vészesen. Éjszaka alvásnál alig érezhető, nekem 5 perces fájásszerűt indított de kaptam rá szurit és elmúlt. Vérzésre viszont számíts. (nem mindenhol gyakorlat a ballon)
Reggelre 5 cm-re (félútig) voltam kitágulva.
Burokrepesztés: nem fájt egyáltalán.
Vajúdás: burokrepesztés után közel 4 órával kezdődtek a fájások de lassan tágultam ezért oxit, méhszájérlelőt kaptam. A 10 óra vajúdásból az utolsó 3 óra öntudatlan poklok pokla volt gondolom az előbbiek miatt.
Viszont gátvédelemmel szültem ami minden kínért kárpótolt. :)
Engem 2 ujjnál repesztettek, oxit kaptam, mert meconiumos volt a víz. Szerintem nagy átlagban annyiban tér el a nem indítottól, hogy hamarabb sûrûsödnek és erôsödnek a fájások. De hogy ez neked vagy nekem mennyire fáj, az teljesen egyéni.
Reménykedhetsz, hogy így hamarabb lezajlik, ugyanakkor a császár is benne van a pakliban.
De miért indítják?
Ez az erőszakos megszülesztés, hogy nem megy ki a divatból...
Mert ha van valós ok, akkor rendben. De az esetek 80%-ban csak a dokik kényelmét szolgálják.
Na ez egy érthető indok. Nem is ezzel van a baj.
Könnyű és gyors szülést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!