Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésnél mennyire van beleszó...

Szülésnél mennyire van beleszólásod a dolgokba?

Figyelt kérdés
Apróságokra gondolok mint,hogy lehetek e sajátruhában vagy kórháziban kell lenni, szülés közben lehet e rajtam felül valami vagy kötelező meztelenül? És ha nem akarok meztelen lenni akkor mi van? Miután kijön a baba azonnal odaadják maguktól vagy kérni kell? (Kisvárosi csóró kórházról van szó.)

2018. júl. 23. 14:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
13%
Annyira piti dolgokon birtok kattogni! Az lesz.a.legkisebb bajod hogy puceran vagy e vagy akarmibe. Rengeteg no kibirja azt a harom vagy ot napot a korhazba...van aki honapokat. Nem fog a pici lelked osszetorni ha nem hozzad alkalmazkodik mindenki hanem neked is kell. A mellszivorol meg annyit hogy ha a babad nem fogja.eleinte tudni.szivni rendesen es jol bedurran akkor majd alabbadsz az"en ezt nem.akarom "kijelenteseidbol. De ha valaki ennyire kenyes miert.nem.megy magankorhazba szulni?!
2018. júl. 23. 18:52
 12/18 A kérdező kommentje:
Hát a második babánál magánkórház lesz valószínű. Tolna megyei kórház lesz. Szóval mindent kell vinnem, mert itt nem adnak még egy zsebkendőt sem. Nem tudnak , nem az ő hibájuk.Én is ebben bízom hogy más is kibírta azt a pár napot. Egy napot voltam már ebben a kórházban a mellnagyobbításomkor, ott is csak az ébredés után tojtam le mindent. Amint lehetett rendbeszedtem magam,ugyh alábbadni nem hiszem hogy fogok tudni.
2018. júl. 23. 19:25
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Szokott lenni a kórházakban - általában havonta - szülésfelkészítő előadás, vagy ha más nem, kérdezd meg a fogadott dokidat, szülésznődet. Van, ahol lehetsz sajátba, van, ahol kötelező "kincstáriban" lenni neked is, babának is, van, ahol mindent adnak, van, ahol semmit. Szerintem a legtöbb helyen már odaadják a babát rögtön, hacsak nincs valami indok a késésre. Utána néha elviszik gyerekorvoshoz, fürdetni, mérni vagy neked kell vele kisétálni, de egyébként te látod el. Mellszívóra nekem egyik gyereknél sem lett volna szükségem, pedig csak a 4-5. napra lett tejem, ami elég átlagos, de utána már ment - szerintem általában ha a baba annyit lehet cicin, amennyit szeretne, akkor megoldódik ez a kérdés, de ez az első cukin átalvós nap után kb. nonstop cicizést jelent az első pár héten, aztán kialakul egy napirend és ez csökken, de addig elég munkás és fájhat is. Érdemes utána olvasni a technikának (www.lll.hu) és ha nem megy, zargatni kell a szoptatási tanácsadót vagy a csecsemősöket.
2018. júl. 23. 19:59
 14/18 A kérdező kommentje:
Nem az igény szerinti szoptatást szeretném. Persze az elején gondolom azért kell sűrűn csinálni hogy legyen elég tej. De én akkor se esek kétségbe ha nem lesz és tápszer kell. És ahol a baba a kórházban az anyukával alszik ott van az ágy mellett egy kiságyféle vagy ilyesmi? Persze majd megkérdezem a dokim, vagy a védőnőt. Ja és ha 3 napot kell bent lenni, de ezalatt az idő alatt nem lesz tejem, ( vagy kevés) akkor bennt tartanak tovább?
2018. júl. 23. 21:56
 15/18 anonim ***** válasza:

Én saját hálóruhában voltam.

Vajúdás közben hálóingben, császár előtt "gyorsan" le kellett kapni.

A babát a császár miatt nekem csak kis időre adták oda sajnos.

Neki pelenkát, krémet és törlőt kellett vinni, mást nem.

Mellszívó...na, az jó kör volt. Azonnal lett tejem, elég sok, fejtem volna, de nem akarták, hogy fejjek (???), hiába jeleztem, hogy be szeretném hozatni a mellszívóm. Aztán végre találkoztam egy normális csecsemőssel, aki odahozatta nekem a kórházit. Az sokkal erősebb volt, jobb volt utána.

És igen, baba velem volt, kivéve, mikor fény alá kellett vinni.

Együttalvásról nem mondtak semmit, a lányok mondták, hogy nem szeretik a csecsemősök, de az én babám pl nem nyugodott meg sehogy máshogy, szóval magam mellé vettem az ágyamba.

Figyelj, rossz az a pár nap, de ki lehet bírni a baba érdekében.

2018. júl. 23. 22:20
 16/18 anonim ***** válasza:
Két állami kórházban szültem, sok volt a különbség. De mindkettőben a babákat egy bevásárlókocsi-szerűségben lehetett tologatni ill. ez volt a kiságyuk. (Bár én meg együttalvós vagyok, magad mellé venni azért is veszélyes, mert a kórházi ágyak keskenyek.) De ha utánanézel, hátha van nálatok is szülésfelkészítő, akkor ott nem csak elmondják, náluk mi a szokás (a beöntéstől és az érzéstelenítési lehetőségektől a szoptatáson át a látogatásig) és mit vigyél vagy ne, de lehetőség van terepszemlére is, hogy mit hol találsz (pl. van-e mosdó, zárható szekrény, apának kell-e venni steril ruhát). Szóval sokkal érdemesebb helyben megkérdezni ezeket, mert ahány ház... :)
2018. júl. 24. 06:42
 17/18 anonim ***** válasza:

Hát, minden kórházban máshogy van. Elsőnél kórházi hálóingben "kellett" lenni. Nem tudom mi lett volna, ha tiltakozom, elfogadtam.

Másodikat már másik városban szültem, a védőnőt kérdeztem, hogy milyen hálóingben kell/lehet szülni. AZt mondta, adnak kórházit. Örültem neki, hogy legalább nem a sajátomat vérezem össze. Erre a szülőszobán mondta a szülésznő, hogy pont elfogyott az ottani, vegyem fel a sajátomat...

Az első babát csak megmutatták aztán elvitték és miután ellátták, akkor adták oda 2 órára. A második babát már megfoghattam egy kicsit, után vitték el és visszahozták kb. 1,5 órára.

2018. júl. 25. 20:13
 18/18 anonim válasza:
Azért azt tudd, hogy mindenhez jogod van normál esetben, ha nincs komplikació, pl.születés után a babádhoz azonnal, ahhoz is, hogy a vizsgálatok alatt is vele lehess, és hogy elutasítsd a cukros vizet vagy pótlást, és saját mellszívót használni is. A kórház nem börtön. Akárki is akadékoskodik, jogszabály van erről lefektetve. [link]
2018. júl. 27. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!