Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésnél mennyire van beleszó...

Szülésnél mennyire van beleszólásod a dolgokba?

Figyelt kérdés
Apróságokra gondolok mint,hogy lehetek e sajátruhában vagy kórháziban kell lenni, szülés közben lehet e rajtam felül valami vagy kötelező meztelenül? És ha nem akarok meztelen lenni akkor mi van? Miután kijön a baba azonnal odaadják maguktól vagy kérni kell? (Kisvárosi csóró kórházról van szó.)

2018. júl. 23. 14:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Kórházi hálóingben kell lenni. Ami alatt nem lehet más ruhanemű. Tehát ez alatt teljesen meztelen vagy. Dehát szülés közben ez legyen a legnagyobb gondod. Ne akadékoskodj szerintem a.kórházban ilyen aproságon. A babát pedig amint lehet a mellkasodra teszik.
2018. júl. 23. 14:45
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

1. saját hálóingben voltam

2. fehérnemű természetesen nem lehet

3. ha problémamentes a dolog, akkor odaadják - nekem azonnal elvitték a PIC-re, mert koraszülött volt, ráadásu rendkíül kis súllyal

2018. júl. 23. 14:49
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Ahol én szültem lehetett sajátban is lenni, de a szülésnél kórháziban voltam, mert kuka lesz szülés után. Nem kell meztelenül lenni, mivel csak felhúzzák a hálóinget, bár ott akkor ez érdekelt a legkevésbé, hogy van e rajtam ruha vagy nincs. Nekem azonnal odaadták, vagyis a hasamra rakták még véresen, mázosan míg a köldökzsinórt el nem vágták, majd míg varrtak addig is odaadták, de akkor már letisztogatták, megmérték, stb.
2018. júl. 23. 14:49
 4/18 A kérdező kommentje:
Jaj és még valami. Sokan visznek fejőgépet a kórházba magukkal. Hátha az ottani nem jó. Kötelező ilyet egyeltalán használni? És ha használod azt felügyelik? És ha nem akarok fejőt használni? Csaknem kötelezhetnek rá. Majd otthon ha akarom használom.Kicsit sok az ilyen fóbiám, semmitől nem félek a szülés kapcsán csak attól h a 3 nap alatt kiidegelnek a dolgozók, hogy erőszakosak lesznek, hogy rámerőltetnek olyan dolgokat amiket nem akarok.
2018. júl. 23. 14:50
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk szóba se került a kórházban a mellszívó használat, mondjuk èn biztos ami biztos alapon vettem és vittem.

Jól is tettem, mert még a hazaengedés napján (3.) visszakerült a gyerekosztályra sárgasággal, nem volt ereje szopizni, így a mellszívóval tudtam meghozni a tejet az 5. nap reggelére.

Amúgy az ègvilágon semmibe se szóltak bele a szülèszeten, ha kérdèsem volt segítettek, este fürdettèk a kicsit, ennyi. Nagyon nyugis 3 nap volt.

2018. júl. 23. 15:11
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Nàlunk a szülőszobában kórházi hálóingben kellett lenni, csak zonki lehetett ezen kívül az emberen.

Mikor kijött a baba először megcsinálták vele amit kell, utàna tették rám szó nélkül, a köldökzsinórt egyből elvágták amint kint volt, a páromtól meg sem kérdezték akarja-e.

Mellszívó fel sem merült, pedig az elsőnél alig volt tejem, elvitték és megetették kitudja mivel.

Én vip szobában voltam, nemhogy nem erőltettek semmit, de nővért is csak 1 nap 2x láttam. A cumi viszont nem megengedett

2018. júl. 23. 15:25
 7/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam.
2018. júl. 23. 16:16
 8/18 anonim ***** válasza:
88%

Én nem vittem mellszívót, le is toltak, hogy miért nem vittem be, ha van otthon. Tényleg jó lett volna, mert nagyon be volt durranva a mellem, és a babám nem tudta szopni, jó lett volna fejni belőle. Kórházi mellszívó itt nincs. Alapítványi szobában voltam, senki sem felügyelte mit csinálok, reggel elvitték a babát vizitre, este fürdetni.

3as válaszoló voltam

2018. júl. 23. 16:39
 9/18 A kérdező kommentje:
És a baba veled van egész nap a kórházban is csak reggel és este viszik el? Akkor már ott te is pelenkázod? gondolom mindent vinnem kell ami ahhoz kell.
2018. júl. 23. 16:59
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen, velem volt. Reggel elvitték vizit, mérés, ilyen-olyan vizsgálatok (pl. hallásvizsgálat), majd este is fürdetés, öltöztetés, mérés, stb. Nem kellett semmit vinni csak popsitörlőt, itt mindent adnak, ruhát, plédet, pelust, popsikenőcsöt. A köldökét ők ápolták le fürdéskor, azt nem nekem kellett, de minden mást én csináltam.

Melyik kórházban fogsz szülni? Mert sok minden kórháztól is függ mit adnak, miben kell lenned. Hátha van valaki aki már szült ott és tud segíteni. Én egy hajdú-bihari kórházról írtam.

2018. júl. 23. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!