Szerintetek koraszülés lesz belőle?
Igaz én 35 hetesen voltam így, de végül 40. héten indítani kellett.
Szerintem annyira ne ijedj meg ettől, nem feltetlen lesz belőle koraszülés.
Pontos méhszájhosszt azért nem ártana tudni, a manuális vizsgálat ilyen téren nem túl megbízható.
Van, akinek vizsgálattal úgy tűnik, hogy teljesen zárt, megtartott a méhnyak, UH vizsgálattal meg látszik, hogy belülről totál ki van nyílva az egész és csak egy pár mm-es zárt szakasz tartja.
És olyan is van, akinek kézzel vizsgálva rövidnek tűnik és nyitott, mégis UH vizsgálattal szépen összefekszik, tök hosszú és nincs tölcsér.
Ha UH-gal nincs megrövidülve, akkor nem túl valószínű a koraszülés.
Nekem 18 hetesen rövidült meg a méhnyak és ki is tölcséresedett (a belső és középső méhszáj volt nyitva), a méhnyak hossz 1 cm volt.
3 hónapot feküdtem kórházban, fejjel lefelé megdöntve. Azt mondták, hogy max. 28-30. hétig húzzuk. Kaptunk tüdőérlelőt is, hogy felkészítsék a babát a korai érkezésre. Aztán kihúztuk így a 38. hétig, és teljesen érett babám született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!