Nagyobb babát nehezebb megszülni?
Elöször is egyáltalán nem biztos, hogy nagyobb lesz!
Nekem a másodiknál azt mondták, kb 1 kg-mal lesz nagyobb, mint az elsö, aztán összesen 150 g különbség lett belöle.
Emellett nem csak a súly számít, hanem a hossza is, mert ha nehezebb, de hosszabb, akkor ugyanolyan aranya van, másrészt meg a babánál föleg a fejméret az, ami számít!
Vajúdásnál nem számít, legalábbis nehezebbnek biztosan nem nehezebb nagyobb babával. A kitolásnál főleg a fejátmérő lényeges de szerintem az orvos-szülésznő fontosabb lehet ebben a kérdésben. Nekem a 2. babám lehet csak a tervezett gátvédelem miatt, de sokkal tovább tartott. 34 cm volt a feje, első babámnak 35 cm de ő nagyon gyorsan meglett, pontosabban a kitolás gyors volt. Fogadott orvossal szültem, a másodikat szülésznővel.
Egyébként a 30 hetes UH-n azt mondták, a kicsi nagyobb lesz. 1. baba lett 3570, 2. baba 3000, de az utolsó hónapban már ezt is mondták, csak 30 hét körül mértek nagyot.
Nekem nem volt nehezebb, pedig a legkisebb is 3100 grammal szuletett.
Nekem az elso gyerek volt a legnagyobb, 3700 gramm es 36-os fejkorfogattal jott. A vajudas sem volt hosszu elso gyerekhez kepest (jo 3 ora az elso fajastol, a kitolas majd egy ora volt, mert nagy volt a feje es gatvedelemmel szultem. De sikerult szerencsere.
A legkisebb sulyu gyerekkel is ennyit vajudtam kb, a kitolas vele gyors volt tulsagosan is, hirtelen indult ki, igy a mehszajam repedt meg, pedig a sulya is kisebb volt es a feje is normal 34-es. A gatam egyebkent nem serult, addigra mar lelassitottam a kitolast.
De a lenyeg, hogy a vajudasnak szerintem sok koze nincs a gyerek sulyahoz, a kitolasnak lehet, de szerintem nem a 3-4 kilo kozotti tartomanyban, inkabb a szelseosegesen kicsi/nagy ujszulottnel. Szerintem a fejkorfogaton tobb mulik.
Én is hasonlóképpen vagyok mint te, kérdező!
1. baba 2600 g, 38. héten.
Jelenleg 34 hetes vagyok és már most 2300 g-ra saccolják.
Persze a végén majd kiderül, addig is követni fogom a kérdést.
Szerintem nem csak a fejméret számít.Nekem az elsőnél kijött a feje, a vállai nem.Mindkét válla beakadt, többen nyomtàk ki belölem.4640g lett, fiú.
A második viszonylag normális szülés volt, 4380g, lány.
A harmadik lett a legnagyobb,4740g ő is fiú de ugyan úgy és annyi idő alatt szültem meg mint a lányt.
Sokmindentől függ a szúlés nehézsége, hosdza, a súly csak egy ezekből.
Nem törvényszerű
Nekem 3000g volt a babám
33-as fejjel, mármint eut mérték vákuum után
Gátvédelemre készültünk, de a 2 órás kitoláasnem engedte.
Rövid köldökzsinór miatt nem segített a baba, hyorsan kellett kihúzni a végén így vágtak a vákuumfej miatt.
Egyébként a vágáson kívül nem repedtem nem sérültem, pedig kinyomni is próbálták a lányomat.
A vajúdásom 4 óra volt, de lassítással mert túl sűrűn voltak a fájások, aggódtak h elfáradok idő előtt
Orvos és a szülésznő szerint nagyon nehéz szülés volt
Szerintem nem volt vészes, csak a végén a pánikot kerültem volna el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!