Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinek vannak friss tapasztalat...

Kinek vannak friss tapasztalatai a MÁV kórház szülészeti osztályával kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Pl. mikor tartanak szülésre felkészítő tanfolyamot? Miket kell a kórházi csomagba és a szülőszobai csomagba tenni? Stb...
2008. nov. 1. 19:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én 6 hete szültem a MÁV-ban. Minden szerdán van szülőszoba látogatás és szülésre felkészítés, (4 alkalom ebből 3 du 2-kor van, 1 pedig este 6-kor) hívd fel a kórházat ott megmondják, hogy épp melyiknél tartanak (forgórendszerben van).

Egyébként jól felszerelt, modern szülőszobák vannak, nekem fogadott orvosom volt, de akinek nem azzal is nagyon normálisak voltak, velünk egy kedves szülésznő volt végig, sajna végül császár lett, de ott nagyon profi csapat volt velem. A kórtermek is kulturáltak, 3 ágyasak, látogató nem jöhet be, csak a folyosóra mehetsz ki, a babához pedig csak apa jöhet be a szobába délután fél5-5 ig.

A szülőszobába nekem csak a hálóingre volt szükségem, de volt papucs nálam (ha akarsz sétálni) és törölköző, mert van kád (sajna nem volt rá idő), + apának papucs. Inni vigyetek, az jól jön, mi a nagy rohanásban itthon hagytuk, úgy hozták utánunk.

A kórházi csomagban volt törölköző, hálóing, pizsi, bugyik (ha rendesen szülsz jobb a TENA hálósbugyi) papucs, tisztálkodószerek, TENA lady betét, always, papírtörlő, WC papír, zsepi, a babának csak pelus és törlőkendő kell. Mellszívót érdemes vinni, meg is mutatják hogy hogy kell használni. Érdemes vinni 1-2 textilpelust, büfihez, meg rátenni a pelenkázóra, kiskesztyűt, mert lelkesen karmolják magukat, esetleg cumit, nekünk jól jött, jól elvolt vele amikor még enni nem akart, de nyűgös volt. Azt hiszem ennyi. Ha bármi kérdésed van írj és válaszolok, mert most nem jut eszembe más, és nem tudom hogy konkrétan esetleg mi érdekel.

2008. nov. 2. 13:08
 2/5 anonim válasza:

Szia

Én a Máv korházban szültem, igaz előtte 3 héttel már be kellet feküdnőm a terhespatologiára, de a szülészet, a terhespatologiai is nagyon szép.

Úgy emlékszem minden csütörtökön van tanfolyam.

A korházi csomagba tisztálkodási szereket,Wc papirt, poharat, hálóinget, tenna lédit, vagy valami más betétet,nem tudom hogyan fogsz szülni, de ha császáros leszel akkor szivószálat.

Ha már megszültél és lenn leszel a csecsemő osztályra oda a kicsinek ruha nem kell, ott adnak ruhát a kicsinek, és pl oda takarot, rongy pelenkát vittem be.

Ja és fényképezö gépet ne feled!!

Az lesz a rosz, hogy nemki(családtagod) nem mehet be a csecsemó olytályra a korterembe,3 vagy 2 vagytok a korteremben.

Remélem tudtam segiteni.

2008. nov. 2. 13:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Az első vagyok: Elfelejtettem: evőeszközt és poharat vigyél.
2008. nov. 2. 14:02
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A szülőszobára 2 db hálóinget csomagoljak (1-et a vajúdáshoz, 1-et szülés utánra)? Olvastam valahol, hogy a vajúdáshoz is kell használni Tena, vagy valamilyen nagy nedvességszívó betétet a magzatvíz miatt. Az összes magzatvizet szerintem nem tudja felfogni a betét, állítólag 6 dl folyadékot fog fel, akkor meg minek a vajúdáshoz? A kórházi csomagot még nem, de a szülőszobait már összepakoltam (iratok, hálóingek, türülköző, papírzsepik, papucsok, tisztálkodó szerek, betétek, 1-2 neccbugyi, zokni, enni-inni valók) és 1 kisebb sporttáska már megtelt vele. Azon gondolkodtam, ha még a kórházi pakkot is összerakom 2 nagy "táska" lesz, és ha beindul a szülés és esetleg az indulásnál nem lenne velem a párom, hogy vinném magammal a cuccokat a kórházba (nincs autónk). Az első babánk lesz, és nem érzem mindig magam lelkileg felkészülve a szülési fájdalmakra. 34. hétben vagyok.
2008. nov. 3. 08:57
 5/5 A kérdező kommentje:
Azt szeretném még kérdezni, hogy szülés felkészítésre a MÁV-ban hova kell menni? Pl. épület, emelet, terem ilyesmi.
2008. nov. 3. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!