Szülés után a nők egyből mensturálni kezdenek vagy miért kell vinni nekik betétet?
Figyelt kérdés
Nővérem terhes és anyuval beszélte, hogy mit kell vinnie a kórházba, anyu mondta, hogy kell nagyméretű betét is. De miért? Egyből mensturálnak a nők szülés után? Tőlük nem akartam kérdezni, mert ugratnának, hogy mik nem érdekelnek engem.2018. júl. 11. 11:51
2/13 anonim válasza:
Véreznek igen.De ez nem olyan mint a menstruáció,hanem jóval erősebb vérzés.Legalább is a legtöbb nőnél. Ilyenkor tisztul a szervezet.A méhlepény helyén isvan egy hatalmas nyílt seb,az is vérzik rendesen.
3/13 anonim válasza:
Amikor megszületik a baba, utána a méhlepény leválik a méh faláról, a méh összehúzódik és kitisztul. Mivel a méh és a méhlepény konkrét összeköttetésben álltak, a távozás után nyitott erek maradnak vissza, amelyekből vér kerül a méhbe. A méhlepény megszületése után a méh folytatja az összehúzódásokat, amelyek szépen lezárják ezeket az ereket, folyamatosan csökkentve a vérzést. Ez természetes folyamat. Általában 6 hétig tart. Van akiknek kevesebb van akiknek több.
4/13 anonim válasza:
Nem menstruáció, hanem gyermekágyi vérzés. Így tisztul a méh, közben gyógyul rajta a seb a méhlepény helyén.
Általában legfeljebb 6 hét alatt lezajlik, folyamatosan csökken a folyás.
Nekem 8 hét volt és utána meg is jött.
Ezalatt tilos nemi életet élni.
5/13 anonim válasza:
Ilyen fantasztikus felvilágosítás mellett hamarosan a Te szülősmotyódat fogjátok pakolni... atya ég. Komolyan ennyire nem lehet otthon az emberi test működésèről beszélni?
6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy válaszoltatok most már értem :)
2018. júl. 11. 12:30
7/13 anonim válasza:
nem menstruálnak egyből,mert az csak akkor jön meg ha baba meg születik utána a 6-8. héttel
8/13 anonim válasza:
Már akinek,utolsó...Nekem 8 hónapos! volt a lányom,mikor megjött a menstruációm,mert szoptattam.
9/13 anonim válasza:
Gabica,
ezzel erősen azt sugallod, hogy annak jön csak meg előbb, aki nem szoptat, ami marhaság. Iszisz mellett menstruáltam már 8 héttel a szülés után. ;)
Nem azért nem jött meg neked, mert szoptattál, hanem mert neked szoptatás mellett nem rendeződött a hormonháztartásod.
10/13 anonim válasza:
Nem sugallok èn semmit. Csak leírtam,velem hogy volt. Te is leírtad,veled hogy volt. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!