Ti mit raktatok a kórházi csomagba? Nem szeretnék fölösleges dolgokat vinni magammal ha nem muszáj
Én első babánál nem készültem mellszívóval, nagyon megbántam, másodiknál elsőkörben került be a táskába, fertőtlenítő folyadék tárasáságában. Ha sikerült fejni, azt kiskanállal adtam neki. Cumit semmiképp.
Hosszú lenne mindent leírni, átolvastam pár listát a neten, és saját igény szerint állítottam össze. Itt pl nem kérnek semmit a babának, minden kórházi. Ami talán nem népszerű, az az, hogy több sötét kistörölköző helyett jobb eltenni egy guriga papírtörlőt. Tusolás után, amíg törölközöl, beteszel a lábad közé párat, így nem kensz össze mindent, és mehet a kukába.
Én is támogatom a mellszívót. A fiam annyit aludt a kórházban, hogy semennyire nem indult be a tejem és majdnem bent is tartottak minket, hiszen emiatt nem is evett ugye.
Legközelebb viszem a kézi mellszívót és megindítom magamnak ha a tesó is lusta lesz az első napokban. Megjegyzem, nem is sikerült rendesen beindítani a tejem, mert mire kijött az aluszékony sárgaságból a fiam, addigra már harcolni kellett, hogy meglegyen a mennyiség ami kell neki. Úgyhogy igenis fontos az első napokban a szopi - vagy a fejés.
Amit én vittem:
2 hálóing (egyik kuka is lett), sok teli popsis bugyi, 2 csomag Tena Lady vastag inkontinencia betét (simán elfogyott), tisztálkodó cuccok, alapvető szükségletek mint fésű, fogkefe, fogkrém, hazamenős ruha..
Babának pelenka, hazavivős ruha - kórház adott ruhát a 3 napra -, popsi törlő, textil pelus a feje alá.
Cumi tényleg fölösleges. Mi a második héten adtunk neki először cumit, addig meg annyit aludt, hogy nem is volt rá szükség. Altatáshoz sem, hiszen szinte egész nap aludt.
Amit én vittem: mellszívót, cumisüveget, bimbóvédőt, cumit a mi kórházunkban nem preferálták így hiába vittem nem mertem elővenni de nem is volt rájuk szükség egyébként, ügyesen szopizott a lányom és hamar beindította magának.
Hálóing, köntös, tisztálkodási dolgok, ruha, iratok. Bimbóvédőkrém, Víz! Sok! Tena Pants eldobható bugyi, Zewa nedves wc papír (utóbbi négy a legjobb barátom volt).
Azt hogy a babának kell-e ruha, pelus arra érdemes rákérdezni a kórházban. Nálunk mindent vinni kellett de pl pelust végül adtak így nem használtuk.
Haloing,törölközö,papucs,köntös,evöeszköz,wcpapir,betét,fertötlenitö kendö,textil pelus,pelus,bimbovédö-krém...
Másnap hozta a férjem a mellszivot ugyanis nem akart szopizni a baba, azzal inditottam be a tejet. (Sárga lett)
Én ami fölösleges volt,azt mindig hazaküldtem illetve ami kellett behozták aktuálisan.
A kórházaknak sokszor van listájuk, esetleg próbálj meg rákérdezni.
Amúgy ha valamit nem teszel be, majd beviszi a férjed szóval nem kell túlparázni. :) Én az elsőnél egy rakat felesleges cuccot becipeltem magammal, tényleg érdemes a kórháztól érdeklődni. Nálunk pl a bimbóvédő, saját mellszívó, saját cumisüveg nem volt megengedett, akinek kellett annak adtak kórházit (kivéve a bimbóvédő mert azt ellenzik).
Mi az, hogy me ne próbálj vinni bármit is?!:D Mert mi lesz, csúnyán néznek?
Én ezeket vittem:
-3 hálóing
-1 melegítőszett
-3 póló
-piperecsomag (itt ugye kinek mi, én pl. vittem egy pár alap sminkcuccot is)
-fehérneműk, zokni (bugyiból nem tanga)
-intim betét
-Terhességi mappa, iratok
-nedves törlőkendő
-telefontöltő
-papucs
-köntös
-hasleszorító
-a babának textilpelus, takaró, ruha
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!