A szülésnek melyik a legfájdalmasabb szakasza? A vajúdás vagy a kitolás?
Nekem a vajudás végén megszűnt minden fájdalomérzés, pontosabban minden érzés, gondolom átléphettem a fájdalomküszöböm, mert a kitolást olyan szinten nem éreztem, hogy a méhösszehuzodás halvány menszi szerű görcs volg, amiben nem is voltam biztos, azt pedig végképp nem éreztem, hogy nyomok. Szoltak, nagy levegő és nyomni 3-szor egy levegővel(még jo, hogy mondták mert hiába készültem ezt sehol nem irták)és érzések nélkül én csak ugy tettem mintha nyomnék, mert nem éreztem semmit és csak reménykedtem hogy valoban nyomok. Voltaképp "fejből"kellett csinálnom. Nem is tudom megfogalmazni.
Harmadik kitolásra kint volt ill 3 levegővétellel.
Én gondolom az euforia miatt is, de ugy elvoltam kitolás közben, néztem a babát, hogy neki álltak feszülten sürgetni," félig már kint van, gyerünk, nyomjon már" , én meg csak meg voltam lepve, minek pánikol itt mindenki, mit idegeskednek, és felvettem a filmekből látott arctorzulos stilust, hogy lássák, én igyekszem :)
Nekem a kitolás. Első gyereknél arra készültem, hogy a vajúdás a neheze, a kitolás sokaknak nem fájt. Hát a fájás az tényleg nem, de az a feszítő-égető érzés ahogy a baba kibújik, hát nekem sokkal rosszabb volt a vajúdásnál.
Második gyereknél meg be is pánikoltam kicsit a kitolásos rossz emlékek miatt, hát nem segített a helyzeten. Gátvédelem lett volna de nem sikerült, megkönnyebbülés volt, mikor vágtak. Így el is húzódott a kitolás.
A vajúdást én valahogy egész jól viseltem szerintem.
A vajúdás. Bár 2óra volt összesen. Magzatvíz elfolyással kezdődött (már bent feküdtem 40+6on született). Fél óra múlva már a vajúdóban voltam kaptam oxit. Pokoli volt sehogy nem volt jó, se fekve se labdán. Ja és soha nem hallottam árról hogy valaki szülés közben is tud/szokott hányni. Na hát nekem sikerült többször is epését hányni. Éreztem hogy nyomnom kell de azt mondták hogy mindjárt visszajön a doki és megnézi mi a helyzet hát nem bírtam de egyből jött szerencsére.
A kitolás 2nyomasbol állt és egyáltalán nem éreztem fájást csak nyomtam 2nagy levegővel.
Szerintem a vajúdás vége a legfájdalmasabb, amikor megérkezik a székelési inger, amikor beékelődik a baba feje, a "tűzgyűrű", ahogy nekifeszül a gátnak és elemi erővel nyomja magát kifelé. Utána, ahogy megindul, az már móka-kacagás ahhoz képest.
Legalábbis nekem mindháromnál így volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!