Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülésnek melyik a legfájdal...

A szülésnek melyik a legfájdalmasabb szakasza? A vajúdás vagy a kitolás?

Figyelt kérdés
2018. jún. 14. 18:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a vajudás végén megszűnt minden fájdalomérzés, pontosabban minden érzés, gondolom átléphettem a fájdalomküszöböm, mert a kitolást olyan szinten nem éreztem, hogy a méhösszehuzodás halvány menszi szerű görcs volg, amiben nem is voltam biztos, azt pedig végképp nem éreztem, hogy nyomok. Szoltak, nagy levegő és nyomni 3-szor egy levegővel(még jo, hogy mondták mert hiába készültem ezt sehol nem irták)és érzések nélkül én csak ugy tettem mintha nyomnék, mert nem éreztem semmit és csak reménykedtem hogy valoban nyomok. Voltaképp "fejből"kellett csinálnom. Nem is tudom megfogalmazni.

Harmadik kitolásra kint volt ill 3 levegővétellel.

Én gondolom az euforia miatt is, de ugy elvoltam kitolás közben, néztem a babát, hogy neki álltak feszülten sürgetni," félig már kint van, gyerünk, nyomjon már" , én meg csak meg voltam lepve, minek pánikol itt mindenki, mit idegeskednek, és felvettem a filmekből látott arctorzulos stilust, hogy lássák, én igyekszem :)

2018. jún. 14. 20:20
 12/17 anonim ***** válasza:
Én is úgy jártam mint az előttem szóló. A vajúdás vége borzalmasan rossz vol pedig csak kb fel óra volt ami ennyire nehéz volt. A fajas jött de félig toló fajasba ment át a vége és nagyon hosszúak voltak. Akkor mar én is 12 órája vajudtam és fáradt voltam de mar nem volt pihenő se. Aztán amikor a feje atbukott a mehszájon amit úgy kellett lefogni, de utána megszűntek a fajasok... egyszerűen azt éreztem csak amikor elkezdett keményedni a hasam és mar nyomtam is. Így persze rosszul nyomtam... a fejem borzasztóan nézett ki utána. De végülis onnantól gyorsan ment mar minden. Szó szerint 4-5 kemenyedes és kint volt a fiam.
2018. jún. 14. 20:49
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a kitolás. Első gyereknél arra készültem, hogy a vajúdás a neheze, a kitolás sokaknak nem fájt. Hát a fájás az tényleg nem, de az a feszítő-égető érzés ahogy a baba kibújik, hát nekem sokkal rosszabb volt a vajúdásnál.

Második gyereknél meg be is pánikoltam kicsit a kitolásos rossz emlékek miatt, hát nem segített a helyzeten. Gátvédelem lett volna de nem sikerült, megkönnyebbülés volt, mikor vágtak. Így el is húzódott a kitolás.

A vajúdást én valahogy egész jól viseltem szerintem.

2018. jún. 14. 21:09
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

A vajúdás. Bár 2óra volt összesen. Magzatvíz elfolyással kezdődött (már bent feküdtem 40+6on született). Fél óra múlva már a vajúdóban voltam kaptam oxit. Pokoli volt sehogy nem volt jó, se fekve se labdán. Ja és soha nem hallottam árról hogy valaki szülés közben is tud/szokott hányni. Na hát nekem sikerült többször is epését hányni. Éreztem hogy nyomnom kell de azt mondták hogy mindjárt visszajön a doki és megnézi mi a helyzet hát nem bírtam de egyből jött szerencsére.

A kitolás 2nyomasbol állt és egyáltalán nem éreztem fájást csak nyomtam 2nagy levegővel.

2018. jún. 14. 21:34
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Vajudas. De már az első perctől iszonyatosnak éreztem. Nekem nem volt különbség az eleje es a vége kozott fajdalomban.. 8 órán at tartott. A kitolas extra hosszú volt az átlaghoz képest(tobb mint 2 óra), oké feszített, meg kb beajultam. De esküszöm az volt a legnagyobb megkonnyebbules, mikor az első tolofajas jott es nem vajudtam tobbet.
2018. jún. 15. 08:47
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a vajúdás vége a legfájdalmasabb, amikor megérkezik a székelési inger, amikor beékelődik a baba feje, a "tűzgyűrű", ahogy nekifeszül a gátnak és elemi erővel nyomja magát kifelé. Utána, ahogy megindul, az már móka-kacagás ahhoz képest.

Legalábbis nekem mindháromnál így volt.

2018. jún. 15. 22:41
 17/17 anonim ***** válasza:
A vajúdás iszonyuan fájt, a kitolás egyáltalán nem. Ott már csak azt éreztem h nagyon kell kakilni, de az nem volt fájdalmas. Második szülésemnél vajudás közben már alig vártam h jöjjön a "kakilós" rész, mert tudtam h az már megváltás:D
2018. jún. 19. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!