A szülésnek melyik a legfájdalmasabb szakasza? A vajúdás vagy a kitolás?
Nekem a vajudas fajt, a vrgr volt a legrosszabb, az utolso fel ora. Akkor mar egymast ertek a fajasok, nagyon erosek voltak, amikor pedig jott volna a szunet (ami alatt elotte mindig jo volt megpihenni), akkor ugy ereztem, hogy mar nyomnom kell.
Szoval a vajudas meg tartott, de mar kezdett egybeolvadni a kitolassal.
A kitolas nekem fizikailag volt nehez, de nem volt fajdalmas, csak feszitett ott lent nagyon. Nyomni nehez volt, de mivel gatvedelemmel szultem, igy a kb 45 perces kitolas nagyresze abbol allt, hogy nem volt szabad nyomni, csak piciket es varni, varni... nehezebb volt varni, mint nyomni, mert az inger kb folyamatosan jott.
Egyértelműen a kitolás volt sokkal rosszabb mindkét terhességemnél.
Bár én gyorsan szültem szerencsére, mindkettőnél 4-5 órát vajúdtam, nem volt túl fájdalmas.
A kitolás is mindkettőnél gyors volt, max. negyed óra, viszont nagyon fájdalmasnak éltem meg, mintha kettészakadnék, pedig valójában gátvédelemmel szültem, nem is repedtem csak icipicit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!