Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mndenütt haza lehet jönni...

Mndenütt haza lehet jönni szülés után 6 órával?

Figyelt kérdés

Szomszédom szült kedden reggel,de mŕr délutŕn itthon volt a babŕval(külföld)

Mŕr azonnal lehetett is lŕtogatni öket.

Én nem tudom hogy ez helyén van-e,vagy csak itt lehet igy hazavŕgtŕzni a korhŕzbol.

Én is szülök hamarosna,de nem tudom,maradjak-e bennt pŕr napot a korhŕzban,vagy jobban megéri itthon ülni kezdetektöl.

Mi a véleményetek?

2008. okt. 31. 09:23
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
Szia. Szerintem jobb egy pár napot bent tölteni, megvárni, hogy besárgul e a baba, és nem árt ha megfigyelik őt is Téged is. De ez csak az én véleményem, biztos van, aki inkább hazamegy. Minden jót!
2008. okt. 31. 09:28
 2/6 anonim ***** válasza:
83%
császárral szültm igy több napig bentvoltunk.5 nap.ez pedig kellett.de legalább 3 nap.annyi kell.nem tud.h milyen tipus vagy de én nem sokat feküdtem.anyum volt a segitség de a babát én láttam el. no,meg a látogatok.tudhatnák,h legalább 3-4hetet kikellene várni
2008. okt. 31. 09:32
 3/6 anonim ***** válasza:
60%
Egy ismerős házaspár Bpesten nem volt elégedett a kórházzal és ezért saját felelősségükre hazamentek a 3 napos ikrekkel.
2008. okt. 31. 10:01
 4/6 anonim ***** válasza:
80%

Én is külföldön szülök, itt is az a bevett gyakorlat, hogy ha nincs komplikáció, akkor egy napon belül otthon van az ember. Többször szült nő például ha hajnalban megszül, akkor az estét már otthon tölti, első szülőnél az egy napot éjszakával mindenképpen meg kell várni, császárosnál viszont 3-4 napot maradni kell bent. Annyi azért hozzátartozik a történethez, hogy az első egy-két hétben minden nap, ha kell, akkor naponta kétszer is kijár látogató a kórházból, aki ellenőrzi a babát és a mamát, kezeli a sebeket, ha vannak és ha bármit nem talál rendben, akkor visszarepít a kórházba.

Én nem tartom rossznak a rendszert, nagyon sokat voltam kórházban gyermekként és már most jobban félek a kórháztól, mint magától a szüléstől (előtte vagyok két héttel). Egyből szülés után biztos nem lennék olyan bátor, hogy hazavágtassak, de ezzel az egy nappal kiegyezek, nekem ez épp elég, nem sok, nem kevés. Mondjuk a történethez még hozzá tartozik az, hogy itt a szülések döntő többségét gátvédelemmel vezetik le még első szülőknél is, nincs annyi gátvarratos, mint Magyarországon, lehet, hogy ez is hozzájárul ahhoz, hogy hamarabb otthon lehet az ember.

2008. okt. 31. 10:38
 5/6 anonim ***** válasza:
80%

Sajnos én is császárral szültem (hétfői napon). Két napig szédültem, gyenge voltam, az ágyról alig birtam lemászni, tusolni is segitséggel mentem. Pedig aktiv sportoló vagyok és sosem voltam nyávogós! Csütörtökön a picilány besárgult, egész éjjel kéklámpázták, pénteken csak du engedtek haza.

Szerintem kell az a pár nap kórházi felügyelet.

Otthon pedig nem volt segitségem, egyedül kinlódtam. Azóta már 8 hónap eltelt.

Kellemes babázást!

2008. okt. 31. 12:15
 6/6 anonim ***** válasza:
87%

Magyarországon a saját felelősségedre te hazamehetsz, viszont a babát normál szülésnél 3 napig nem engedik haza (császárnál azt hiszem 5). És ki akarna hazamenni nélküle?

Nekem jó volt a kórházban, mert a nővérkék vigyáztak a gyerekre. Én 2 nap múlva jöhettem haza, mert éjjel 11-kor szültem, és azt is beszámították 1. napnak. Az első éjszakát itthon végigordította, én meg olyan szarul voltam felkelni is alig tudtam. Vissza akartam menni a kórházba odaadni a gyereket a nővérkéknek, én meg aludni. Szóval ha lehet, inkább maradj pár napot.

Ja, az enyém is besárgult, de senkit sem érdekelt, simán hazaengedték.

A látogatók meg várjanak a 6. hétig, onnantól erősebb és nyugodtabb a baba, és te is felépülsz.

2008. okt. 31. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!