Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gerincferdüléssel érdemes...

Gerincferdüléssel érdemes gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Gyógytornára,uszásra jártam évekig gyerekkoromban,nem lett sokkal jobb..

Nem vagyok púpos,"csak" olyan görbe,ami nem akadályoz semmiben sem,ruhában nem is igen látszik csak kicsit,de pl ha sokat gyaloglok,nagyon megfájdul a derekam(állástól nem).

2018. máj. 24. 19:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
66%

Nagy gerincműtétek után is vállalnak babát később a nők, ahol össze van csavarozva az egész gerinc...

Ahhoz képest a te problémád kb. annyival súlyosabb, mintha eggyel több lyukas fogad lenne, mint másnak...

Kb. minden 3.-4. nőnek van gerincferdülése.

Mellesleg gyógytornával fel lehetne készíteni a törzsizomzatod, hogy jobban bírd a plusz 'terhet'.

Én nem azt látnám ebben a helyzetben, hogy vállaljak-e (csak ez miatt?) gyermeket; hanem azt, hogy mit tehetnék meg azért, hogy ezzel az állapottal is jól bírjam a terhességet...

2018. máj. 24. 21:20
 12/20 anonim ***** válasza:
81%
Én vagyok az okoskodó, van gerincferdülésem, és ezen kívül 3 ennél sokkal súlyosabb betegségem, ennek ellenére terhes lettem, mert akartunk gyereket. Nagyon komolytalan egy gerincferdülés miatt nem vállalni.
2018. máj. 24. 21:32
 13/20 anonim ***** válasza:
64%

Két fél méhhel születtem, amit 3 műtéttel operáltak össze. Részemről talán jogos lenne a kérdés, hogy vállalhatok-e egyáltalán, vagy ki tudom-e hordani, hiszen közvetlenül érinti a terhességet a problémám.

Mégse kételkedtem benne soha. A műtétek után azt mondták, próbálkozhatunk. Most a 32. hétben vagyunk...

A gerincferdülés nem olyan probléma, aminek köze lehet a terhességhez. Pláne úgy, hogy nem is súlyos.

Kényelmetlenségeket okozhat- mint általában a terhesség, ahogy halad előre. Előbb- utóbb mindenkinek fáj itt- ott, és egyre nehézkesebben mennek a dolgok.

Nagyon komolytalan a hozzáállásod. Hány éves vagy? 14?

Azt sem értem, hogy hogy merülhet fel egy ilyen álürügy kapcsán, hogy 'ÉRDEMES-e'.

Tudod, ha nem akarod, akkor nem ÉRDEMES, mert csak a gyerek látja kárát.

Nem is akarod (még) igazán, ha ez kérdés...

2018. máj. 24. 22:16
 14/20 anonim ***** válasza:
61%

Ugyan már, hisz alig van ember akinek ne lenne gerincferdülése.

Nekem is van, úgy kell magamra erőltetnem, hogy üljek/álljak egyenesen. De azt se megy sokáig, mert megfájdul a hátam. Fel sem merült bennem ez a kérdés teherbeesés előtt.

Mi több, még aranyerem is volt a terhesség előtt, amiről tudjuk, hogy még rosszabb lesz ;)

2018. máj. 25. 04:56
 15/20 A kérdező kommentje:

Rendben,biztos én vagyok a hisztis..

Én attòl félek hogy rosszabbodni fog az àllapotom,és a külsöm miatt is aggòdom.De lehet nem is nekem valò ez,csak màr benne vagyok a korban,sok időm. nincs már gondolkodni,bár mi a férjemmel nagyon jól megvagyunk kettesben is.

2018. jún. 1. 16:57
 16/20 A kérdező kommentje:
*nincs sok időm
2018. jún. 1. 16:58
 17/20 anonim ***** válasza:
Akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy nem szülsz.
2018. jún. 1. 18:58
 18/20 anonim ***** válasza:

Ez elég olcsó kifogásnak tűnik...

A külsőd nem a gerincferdülésed miatt fog megváltozni, a terhessék máshol hagy nyomokat.

Ha már benne vagy a korban, és még mindig inkább arra vársz megerősítést, hogy miért lenne jobb nem szülni; akkor inkább szerintem se vállalj babát. Onanntól ott lesz örökre...

2018. jún. 1. 21:29
 19/20 Katalinkaszáljel válasza:
Én még tini vagyok,de tudok neked válaszolni. Nekem csavarokkal van odarögzítve 2 vasrúd a gerincemhez. Könnyen eltörhet, a hátam nem hajlik. DE! Még így is vállalhatok gyereket, és van nem is egy olyan ismerősőm, aki rudakkal, és csavarokkal a hátában szült természetes úton gyermeket. Ehhez képest a te problémád semmi.
2018. jún. 18. 19:22
 20/20 anonim ***** válasza:
Végül vállaltál azóta gyereket kérdező?
2022. okt. 27. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!