Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem akar bent lenni a férjem...

Nem akar bent lenni a férjem amikor szülök de nem mondja meg miért. Én azt akarom hogy ott legyen velem. Valahogy rálehetne venni vagy inkább hagyjam?

Figyelt kérdés
2018. máj. 12. 11:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
75%
Tiszteletben kell tartanod a döntését, nem erőszakolhatod rá! Számtalan oka lehet pl. nem akar látni szenvedni, nem bírja a vért vagy esetleg fél a látványtól, de beállítottság kérdése is. A férjem mindent látot, bent volt, odahívták, hogy megnézze mikor látszott a kicsi feje. Ezt nem mindenki bírná, még lehet én sem! Azt mondta voltak Te jó ég! "jelenetek" :) ő nagyon családcentrikus és az első perctől részt akart venni a gyerek életében. Mikor hazahoztuk is ő fürdette először, pelenkázza akármikor stb. De ott van Apukám! Ő tuti annó képtelen lett volna erre. Ha kakál az unoka akkor kimegy a szobából, nemhogy tisztába tegye. Ő biztos képtelen lett volna végignézni egy szülést. Én elhiszem, hogy szükséged lenne rá, én is így éreztem magam biztonságban egy ilyen kiszolgáltatott helyzetben, hogy ott volt a férjem, de fogadd el a döntését. Hallottam már olyat, hogy az efféle kényszerítésre rá ment a kapcsolat, a férfi később képtelen volt a feleségével lenni.
2018. máj. 12. 13:36
 12/21 anonim ***** válasza:
54%
Nálam ez az a kérdés, amiről azt gondolom, bármelyik fél mond nemet, azt a másiknak indoklás nélkül el kell fogadnia.
2018. máj. 12. 14:12
 13/21 anonim ***** válasza:
20%
Mondd meg, hogy semmi baj, majd a szeretőd ott lesz veled. :) viccet félre téve, szerintem nem tudod rávenni. Vagy ha mégis bekényszeríted a szülőszobára, fel kell készülnöd arra, hogy soha többé nem lesz szex köztetek. Inkább kérj fel egy dúlát, ő még tudja is, mit csinál.
2018. máj. 12. 15:12
 14/21 anonim ***** válasza:
84%

A férjem se akart. Őt nem a vér meg a testnedvek zavarták volna, hanem az, hogy tehetetlen.

Abban maradtunk, hogy bejön, amíg vajúdok, aztán bármikor, ha úgy érzi, kimegy.

A vége az lett, hogy komplikáció miatt hirtelen becsődült vagy tíz ember, a férjemet lenyomták egy sámlira az ágy és a fal közé (úgy térdmagasságban), úgyhogy gyakorlatilag ugyanazt látta, mint az orvos.

Utólag kérdeztem, hogy miként élte meg. Mindent látott, undort egyáltalán nem érzett, csak sajnálatot, hogy kínlódok. De utólag örült neki, hogy ő látta először, ahogy levegőt vesz a lányunk (ő nem felsírt, hanem kiköpte a magzatvizet, vett egy mély levegőt és utána kezdett el sírni), amikor még csak a feje volt kint.

A szexuális életünkre se volt hatással. Az első alkalomnál kicsit félt, hogy fájdalmat okoz, mert látta, milyen mészárszék volt. Amikor megbizonyosodott róla, hogy nem, onnantól minden a régi volt.

DE! Ez egy ember, nem mindenki működik ugyanúgy, tehát univerzális recept nincs.

2018. máj. 12. 15:43
 15/21 anonim ***** válasza:
Nálunk apa nem akart bent lenni, de végülis abban maradtunk h vajudni segít, ha szeretném. Valószínűleg úgyis sokáig tart, ebben nem tévedtünk. Aztán a vajúdás vége fele meg mondta h nem hagy magamra pedig mondtam ha úgy érzi menjen ki nyugodtan. Mikor megszületett a fiunk, látni kellett azt az arcot. Öröm, büszkeség és meghatodottsag... őt ez jellemezte de soha nem erőltettem semmit viszont többször beszlgetest kezdeményeztem róla, elmondtam h nekem jól esne ha ott lenne, és hogy milyen elveszett lennék nélküle a terhesség alatt is. Szóval én hatni próbáltam rá és nálunk bejött. Most a másodiknál nem kérdés h jön!
2018. máj. 12. 22:45
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
En nő vagyok es most varom az elso babamat. Komolysn mondom hogy egy kitolasi szakaszt a neten nem birok vegig nezni. En megertem azokat a ferfiakat akik ezdk utan mashogy tekintenek a nore. Az en ferjem se akar bent lenni, es egyaltalan nem eroltetem.
2018. máj. 13. 12:22
 17/21 anonim ***** válasza:
42%
#16 az oké, hogy a kitolási szaknál nem akar ott lenni. De a vajúdásnál nagyon kell valaki, aki elsősorban lelki támaszt nyújt, másodsorban segít kimenni WC-re, lesegít az ágyról, innivalót hoz, megkeresi a szőlőcukrot, bele tudsz kapaszkodni, stb. Ez nem muszáj, hogy az apa legyen. Lehet barátnő, rokon, hivatásos bába, dúla, akárki, akiben a szülő nő megbízik. De nekem nagyon furcsa, ha egy leendő apukát nem érdekli, mi van a társával és a gyerekével. Nem tudom elfogadni. Egyszerűen nem tudom megérteni, miért nem akar egy férfi ott lenni a társával a közös életük egyik legmeghatározóbb eseményénél. Évszázadokig nem volt helyük az apáknak a szülőszobán. Évszázados hagyományok nem változnak meg ok nélkül.
2018. máj. 13. 13:50
 18/21 anonim ***** válasza:

16-os vagyok.

17-es igazad van abban, hogy a vajúdásnál fontos lehet valaki támogatása, ebbe még nem gondoltam bele, de én úgy vagyok vele, hogy nem erőltetem ha valaki nem bírja, hisz nekem is rossz lenne a kínlódását látni. Minden ember más..... Én erre anyukámat kértem meg, ő bírja az ilyesmit.

2018. máj. 13. 18:44
 19/21 anonim ***** válasza:
#18 én is csak akkor döbbentem rá, amikor 1 egész napon keresztül jöttek 5 percenként a fájások. A kétperces fájásoknál már mindegy volt, ott már nem tudtam magamról. A császárnál se érdekelt már semmi, csak élveztem az epidurális érzéstelenítő jótékony hatását. :D persze kényszeríteni nem érdemes senkit, de akkor sem tudom megérteni, hogy hagyhatja magára egy férfi a párját, amikor szüksége van rá.
2018. máj. 13. 19:01
 20/21 anonim ***** válasza:
62%

És hagyományok nem is maradnak fenn évszázadokig ok nélkül általában...

Jópár férfinak semmi szüksége pl. arra a látványra, hogy ott fekszik a nő, aki majd belehal a fájdalomba, ő meg tehetetlen. Tudod, mekkora lelki traumát tud ez okozni? Neadjisten még a kapcsolat is rámehet. Míg fordítva max akkor, ha a nő direkt felhánytorgatja, hogy "bezzeg oda se jöttél".

2018. máj. 13. 19:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!