Barhol szulsz olyan allampolgar a gyerek, ha itthon el azthiszem 4 evet akkor lesz magyar
2018. máj. 11. 17:43
2/15 anonim válasza:
Mert akkor nem is olyan, hülye, mint gondoltam.
Ehhez szerinted miért kell akkora nagy ész?
2018. máj. 11. 17:47
3/15 A kérdező kommentje:
Amerikában egyből megkapja...
Hát nekem eszembe se jutott volna, az biztos.
2018. máj. 11. 18:08
4/15 anonim válasza:
Az egyesült államok épp egy olyan ország, ahol a születés helye adja az állampolgárságot. Ha ott születik a gyerek, amerikai állampolgár lesz. A magyar állampolgárság szülő függő, mindegy hol születik egy magyar állampolgár gyereke, az automatikusan megkapja a magyar állampolgárságot is.
2018. máj. 11. 18:10
5/15 anonim válasza:
A születési anyakönyvi kivonata lesz onnan. Állampolgárságot csak akkor kap ha legalább 1 szülő helyi vagy x éve az országban el.
2018. máj. 11. 18:11
6/15 anonim válasza:
Az en gyerekem is amerikaban szuletett es megkapta az allampolgarsagot ugy is, hogy a ferjem es en is magyar allampolgarok vagyunk.
2018. máj. 11. 18:18
7/15 anonim válasza:
Ius soli és ius sanguinis
Ennyi! Mivel magyar (a vérségi elv szerint) szülő, a gyerek is magyar lesz + mivel kint szült Amerikában, ahol ha az ország területén szült megkapja a gyerek az amerikai állampolgársàgot is
2018. máj. 11. 18:30
8/15 A kérdező kommentje:
Igen, a legtöbb nemzetállam olyan, hogy egyből nem kapja meg.
Kivétel Amerika és szerintem államonként változik.
Kettős állampolgár lesz.
Tudod milyen előnyökkel jár ez neki? Fel semtudjuk fogni.
2018. máj. 11. 18:36
9/15 anonim válasza:
Jelenleg semmilyen előnnyel nem jár neki, majd ha nagykorú lesz, és ki akar költözni, akkor igen. De hol van az még, és ki tudja akar-e ott élni. Az én lányom lehetne olasz állampolgár is, de jelen pillanatban nem lenne semmi előnye. Kb. 2 év múlva meg kanadai állampolgár lesz, nem tudom ez mint változtat, jelenleg nem akar máshol élni.
2018. máj. 11. 19:24
10/15 anonim válasza:
Pl.az USA elnöke csak és kizárólag született amerikai állampolgár lehet. Aki csak szerzi az állampolgárságot, nem lehet elnök! 🙂
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!