Akiknek gyakorlatilag nincs menszeszkor fajdalmuk, azok
hogyan birkoztak meg a szulessel?
Figyelt kérdés
Mivel mensikor nem igazan erzek fajdalmat (alig van gorcs, az is csak par oran at tart) ezert nagyon felek a szulestol. 20 hkm vagyok es egyre inkabb foglalkoztat a szules. Akik szinten ilyen szerencsesek mint en, hogy eltek meg szulest?
Sosem görcsöltem mensikor.Sztem úgy éltem meg mint màs.Fàjt de túl lehet élni.Sztem nincs összefüggés .Azért sztem a két fàjdalnat nem lehet összehasonlítani.Nem felkészültebb az aki egyébként görcsöl.
2017. máj. 14. 18:36
2/14 anonim válasza:
Emiatt ne aggódj, a menstruációs fájás semmi a szüléshez képest.
2017. máj. 14. 18:37
3/14 anonim válasza:
Ahogy az első mondja. Teljesen más fajta fájdalom. Én ájulós/hányós/görcsölős vagyok már tini korom óta és így is fájt a szülés.
2017. máj. 14. 18:44
4/14 anonim válasza:
Ennek semmi köze hozzá! Egyébként nem a mensihez kell hasonlítgatni a szülést, habár na Neked nem volt mensikor görcsöd, úgyis mindegy. Úgy csak kezdődik a dolog, habár szerintem ez sem igaz, mert teljesen más az egész!!!
2017. máj. 14. 18:59
5/14 anonim válasza:
Hát nekem életemben kb 2szer voltak menzesz görcseim,tehát fogalmam van róla milyen az de rutinom nincs benne.
A szülés fájásai nem igazán hasonlítottak az általam ismert menzesz görcsökhöz.
Szóval semmivel sincs beljebb az akinek vannak.
Egyébként szerintem abszolút túlélhető. Nyilván nagyon fáj, de nem gondolom borzasztónak. Ha úgy érzed nagyon tartasz a fájdalomtól és ettől bepánikolnál,kimerülnék akkor kerjél nyugodtan epidurált.Csak előre jelezd hogy kérsz!
2017. máj. 14. 20:12
6/14 anonim válasza:
Menszeszkor nem szoktam különödebben görcsölni.3 gyermekem van a vajúdásokkal nem gondom,fájt de bírtam.A tolófájások kegyetlenek,de szerencsére a kitolás a 2 utóbbi gyereknél gyors volt.
Szerintem inkább az ember fájdalom küszöbétől függ h mennyire viseli meg a vajúdás.
2017. máj. 14. 20:21
7/14 anonim válasza:
Méhszájseb műtétem előtt nagyon fájdalmas menstruációm volt, utána meg se éreztem. Nem hiszem, hogy emiatt, de a szülésem is könnyű volt, az utolsó 1,5 óra fájt, de nem volt igazán durva, a kézműtétem sokkal jobban fájt. Viszont azt sem tapasztaltam, amit sokan mondanak, hogy amint kibújik a baba, megszűnik a fájdalom, mert nekem utána kb. 3 napig tompán fájt alul és ülni se tudtam egy hétig. Ezzel együtt azt mondtam, hogy ha ez a szülés, akkor én bármikor újra vállalnám, csak sajnos nincs két egyforma.
2017. máj. 14. 20:46
8/14 anonim válasza:
Én is emiatt féltem. Első császár lett, második sima szülés. Nekem inkább a sima fájások fájtak jobban. De bírható volt, végül nem kértem edát. a szülésznő és az orvos szerint is nagy a fájdalomküszöböm.
2017. máj. 14. 21:19
9/14 anonim válasza:
Nem értem az összefüggést. Teljesen más érzés/dolog a 2. Én ovukor és mensikor is görcsölgetek, mégis féltem a szüléstől. Vajúdás első óráiban teljesen jól voltam, 8-5-3-2 percesekkor (mialatt 0-ról teljesen kitágultam) már a túlélésre játszottam, kitolni gyerekjáték volt utána.
2017. máj. 14. 22:55
10/14 anonim válasza:
A biológia tanár nekünk is említette ezt az összefüggést. Ő úgy fogalmazott, hogy aki nagyon görcsöl, annak gyors lesz a szülése, aki meg szinte egyáltalán nem az számíthat elhúzódó vajúdásra (fájásgyengeség miatt).
Nem tudom, hogy ez tényleg így van-e. Én az első napokban szoktam érezni a görcsöket, nem mondom, hogy egyáltalán nem fáj, de pl. gyógyszert még sosem kellett bevennem rá. A szülésem pedig nem volt villám szülés, de nem is kellett rágyorsítani, pl. oxitocinnal. Átlagos hosszúnak mondható. Ez egybevág a feltételezéssel, de nem tudom, hogy ez másnál is "bejött-e"
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!