Szedem a szüléskönnyitő homeos bogyókat. Még nem nyilt ki a méhszájam. Azért még reménykedhetek abban hogy a szülésnél könnyen fogok tágulni?
Mit szedsz?
Mert ha pl cimicifuga-t akkor az csak pszichésen segít, de nem a tágulásban.
Én Caulophyllum 5ch-val próbálkozom. Nekem azt mondta a szülésznő, hogy ennek nem szülés előtti hetekben kell hatni, egyáltalán nem ez a bogyó kezdi el nyitni a méhszájat, hanem abban segít, hogy gyorsabban nyíljon, ha már egyébként is elkezdődik a folyamat. Lazítja a kötőszöveteket. És igen, ha hatásos lesz, akkor vajúdásnál tapasztalod majd a hatását, gyorsabban tágulhatsz ezzel, mint nélküle. Bár erre soha sem fogunk rájönni, hogy segített-e vagy sem, mert egymás után nem fogjuk tudni végigcsinálni ugyanazt a vajúdást homeós bogyóval és nélküle...
Bízni kell benne.
Én csak vajúdás alatt szedtem, első babámat szültem , és 4 óra alatt meglett a zárt méhszájtól tekintve. A dokik is csodálkoztak:-) Nálam bevált:-) Hinni kell benne, az biztos, nem csak szedni, és minden rendben lesz:-)
Az egyik a tágulásban segít, a másik rendezi a fájásokat-nekem ezt mondták.
Szia! Én májusban szültem és a 36. héttől szedtem a Caulophyllum 5ch-t (napi 1x5-t, ha jól emlékszem).
A 41. héten szültem, úgy, hogy 5 perces fájásokkal mentem be a kórházba reggel fél 10-kor, a vizsgálat szerint még zárt méhszájjal, "csak" megrövidült méhnyakkal. A doki már kezdte emlegetni a császárt, talán azért is mert nem lehetett tudni, hogy 40 évesen milyen lesz az első szülésem. Aztán a szülésznővel "rábeszéltük", hogy ha már itt vagyok, próbáljuk meg a természetes utat és láss csodát, úgy fél 11-től felgyorsultak az események, nyíltam szépen ahogy a nagykönyvben meg van írva, és 13.10-kor könnyedén és gyorsan megszületett a kislányom.... :)
A vajúdás alatt a szülésznő még itatott velem vmi homeós "koktélt", szerintem az is segített. Ja és se oxytocinra, se fájdalomcsillapítóra, se görcsoldóra nem volt szükség, egyedül a legvégén egy kis sóoldatot kaptam.
Szóval, én bátran merem ajánlani, nekem bevált, de azt hiszem, hittem is benne. :)
Sok szerencsét és könnyű szülést kívánok!
Első vagyok csak most tudok írni..úgy gondolom a pszichés dolgot a cimici-re, hogy az nem kémiailag indítja be a szülést, hanem abban segít , hogy a szülést megelőző és szülés alatti stresszeket ne érzékeld olyan intenzíven,ezáltal megkönnyíti a szülés folyamatát, mert eltűnteti a gátlásaidat...
A többi viszont jó arra is, hogy könnyebben beindulhasson csupa természetes anyag-jól teszed jó dolgok..mégsem az oxitocin mindjárt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!