Mihez kezdjek a szülés után bennem felejtett varratokkal?
Figyelt kérdés
Három hete szültem természetes módon, de gátmetszéssel és észrevettem hogy bent felejtettek egy-két varratot. Megpróbáljam én kiszedni őket, vagy azonnal rohannak kórházba, nehogy baj legyen belőle? Meddig lehet ezzel várni? A 6 hetes kontroll már késő?2018. ápr. 18. 09:28
1/8 anonim válasza:
Sztem azokat nem bent felejtették hanem felszívódoak!
Nekem 3 szülésből 1szer vartak ilyennel.
3 héten már annyira viszketett szúrt hogy kiszedtem magamnak!
De nyugodtan bemehetsz orvoshoz.elmondod hogy kellemetlen és kikapkodja 10 mp alatt.
2/8 anonim válasza:
Felszívódó varrat.Magától kipotyog majd.
3/8 anonim válasza:
Nekem nem felszívódó varrat volt a gátsebemen. Csak a belső varrat volt felszívódó.
1 hét után már szenvedtem tőle, akkor volt a varratszedés. Megkönnyebbülés volt, olyan kellemetlenül húzódott már.
Szerintem te felszívódó varratot kaptál, csak lassan szívódik. Különben nem 3 hét után vennéd észre.
4/8 anonim válasza:
Kórházban dolgozom, azok felszívódó varratok, viszont két három évbe (!) is beletelhet amíg felszívódik, de persze legtöbször előtte már kiesik. Csak ezt a laikusok nem tudják. Egyébként, ha sima varratot hagynak bent, volt ilyen betegünk, egy idős beteg, Évekkel ezelőtt kellett volna mennie varrat szedésre, de elfelejtette, nem lett semmi, annyi hogy körbenőtte a bőr , így már csak műtéttel lehetett kiszedni őket. De mivel ezek nem testidegen anyagok nem lesz tőle semmi bajod., évekig sem.
5/8 A kérdező kommentje:
A felszívódó és nem felszívódó varrat különbözik kinézetre? Hogyan tudom megállapítani hogy melyiket látom?
2018. ápr. 18. 11:15
6/8 anonim válasza:
Szia! Lassan 9 hónapja szültem, és nekem is hagyott bent az orvosom varratokat, amire azt mondta, majd kipotyog. Ki is estek, nem fájt, onnan tudtam,hogy kijöttek,hogy a wcpapiron, bugyin ott voltak.
7/8 anonim válasza:
16 hos a gyerekem. Ilyen fekete szálak potyogtak ki kb 3 hétre rá hogy szültem. Ezek voltak a felszivodo varratok. Nekem sem szóltak h majd ki potyognak. Ne aggódjak az ismerősöm mondta aki nem sokkal előttem szült. Szepen elhagytam őket tusolas, WC közben. Semmi gond nem lesz belole nalad sem véleményem szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!