Milyen a második szülés?
Az elsőnél este 7kor kezdődtek a fájások és már jó adag oxitocin kíséretébe délután 2-kor nyomtuk ki (igen,többes számba) kívül vágtak,belül szakadtam.Állítólag a fájásaim se voltak az igaziak, tolófájás abszolút nem volt.
A másodiknál vérzés és 3 ujjnyi méhszáj,fájást nem éreztem. 3 óra múlva az első érezhető fájástól 40 perc telt el mire a kezembe volt, gátvédelemmel szültem. (össze hasonlítva az első gyereknél tényleg nem, voltak erős fájásaim)
A harmadik 2,5 óra volt, nála a víz folyt el először :)
Első: magzatvíz csorgással mentünk a kórházba,2 ujjnyira voltam nyitva,burokrepesztés után 2 óra 20 perccel született meg
Második: otthon elfolyt a magzatvíz,mire beértünk olyan fájásaim voltak,hogy minden előkészítés elmaradt,csak gyorsan megcsinálták a papirokat,1 óra 50 perc volt
Harmadik:kevés magzatvíz miatt indították,teljesen zárt voltam,nulla fájásokkal,14:45-kor burokrepesztés,oxitocin,de semmi nem történt.19:30-kor műszakváltás után az új szülésznő kiengedett pisilni,mire visszaértem már iszonyat fájásaim voltak. 20:05-kor meg is született.
Mindhárom lány. Most várjuk a kisfiunkat,nagyon kiváncsi vagyok,hogy milyen lesz :)
Elsonel:nagyon vekony voltam, de kozben rengeteget híztam, 11 óra vajúdas utan lett meg:) +23kg (burokrepesztes,fajas erosites.)
Masodiknal:vekony voltam vegen is, 7ora vajudas ebbol a valóban kibirhatatlan fajdalom ket ora volt, de az a ket ora jobban fajt mimt az elsonel a 11ora. :D (Magatol folyt el a magzatviz,nagyon nehezen tagultam.)
1. Alomszep fajdalommentes 12 ora
2. Brutális fájdalmas gyötrelmes 11 ora
3. Napokban erkezik nagyon felek :(
1. 27 óra, elhúzódó, fájdalmas
2. 2,5 óra, villámgyors
3. 4,5 óra, az előző kettőhöz képest "arany középút"
Mindháromszor volt gátmetszés, viszont egyszer sem volt fájdalomcsillapítás. A regenerálódás az elsőnél nagyon nehezen ment, a másodiknál és a harmadiknál viszont nagyon hamar regenerálódtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!