Mielőtt elvágják a köldökzsinórt, megvárják, amíg
megszűnik a pulzálás?
Figyelt kérdés
Ügyeletes orvosnál fogok szülni, mert nincs fogadott orvosom.
Konkrétan a Szent Imrében, hátha van valakinek konkrét tapasztalata.
2018. ápr. 4. 12:18
1/10 anonim válasza:
Nem hiszem megvárják, legalábbis nálunk kb. a kibújás után egy perccel elvágták.
2018. ápr. 4. 12:22
2/10 anonim válasza:
nem feltétlenül. az én fiam nem sírt fel, le kellett szívni a tüdejét, azonnal elvágták a köldökzsinórt mert én meg majdnem elvéreztem, gyorsan kellett varrni.
Nálam megvárták, de csak pár perc volt. A szülésznőm mondta hogy már nem pulzál, ugyhogy jöhet az apuka elvágni. A doki addigra már nem volt ott, kb 10 perc mulva jött vissza nézni hogy halad a lepény leválása
2018. ápr. 4. 14:45
5/10 anonim válasza:
Mi az hogy pulzál a köldökzsinór? Ilyenről még nem is hallottam.
2018. ápr. 4. 17:31
6/10 anonim válasza:
Amikor még áramlik a vér a méhlepény és a kisbaba közt. A megszületés után pár percig még megfigyelhető. Pulzál, mint az ütőered is.
2018. ápr. 4. 17:41
7/10 anonim válasza:
Én a Margitban szültem fogadott orvossal és szülésznővel. Nálam megvárták. A baba már rég rajtam pihegett egy jó ideje, mire kérdezték a férjem hogy akkor el akarja-e vágni. (Végül ezt azért már nem vállalta be :D )
2018. ápr. 4. 18:31
8/10 anonim válasza:
Ha jó állapotban születik az újszülött, akkor igen, megvárják. Ha mondjuk nem lélegzik és leszívásra, valamint rövid stimulálás után sem kezd el lélegezni, akkor annak megkezdése jóval fontosabb, mint azt várni, hogy megszűnjön a pulzálás.
2018. ápr. 4. 19:45
9/10 anonim válasza:
A szt imreben megvarjak h ne pulzaljon az fix.
Nyilvan ha gaz van azonnal elvagjak, de 99,9 % h ott semmi altaluk barbarnak gondolt dolgot nem tesznek. Tehat megvarjak h ne pulzaljon.
2018. ápr. 5. 08:16
10/10 anonim válasza:
Zalaegerszegen, ha nem kéred külön, akkor azonnal elvágják, és csak azután kapod meg a gyereket, hogy csipesszel a köldökén becsomagolták törölközőbe. Én a második gyereknél direkt szóltam, hogy amint megszületik, azonnal kérem a hasamra, és várják meg a vagdosással amíg leáll a pulzálás.
Szerintem érdemes mindent előre megbeszélni, minden kívánságodat elmondani rögtön amint bemész a szülőszobára. Nekik a rutint nyilván könnyebb kivitelezni, de ha kéred, akkor változtatnak rajta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!