Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vágta már el valaki anyukaként...

Vágta már el valaki anyukaként a köldökzsinórt? Ti elvágnátok, ha jól megy minden, hozzáfértek, és erőtök is lenne hozzá?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy furcsa a kérdés, de ahol szülni fogok (külföld), erre is van lehetőség. A kérdésem olyan helyzetre vonatkozik, ahol a szülés körülményei, és az anyuka állapota ezt lehetővé teszik (tehát nem a ,,ha akartam sem tudtam volna elvágni"-helyzetekre lennék kíváncsi).

Van itt valaki, aki maga vágta el? Milyen körülmények között, és milyen volt?

Illetve, ha lenne lehetőséged, te elvágnád?

2015. dec. 15. 16:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%

Őszinte leszek, tőlem ez az egész köldökzsinór-elvágósdi nagyon messze áll. 3 szülésem volt, sohasem éreztem különösebb vágyat arra, hogy ezt megtegyem, bevallom, az sem hozott lázba, hogy az apuka vágja el.

Számomra ez nem más, mint a szülés mint folyamat befejezése, s mint ilyen, az orvos feladata, nem hordoz érzelmi többletet (erről az egy mozzanatról beszélek).

Szóval nem, én nem vágnám el.

2015. dec. 15. 16:43
 2/11 anonim ***** válasza:
74%
Én igen, megtenném, ha lehetne. Az ember 2-3 alkalommal szül egy életben maximum. Minden ezzel járó természetes, pozitív részét kihasználnám és megélném, amennyire csak lehet. Sajnos én nem voltam ilyen szerencsés, de ha lenne rá esélyem, biztosan kipróbálnám.
2015. dec. 15. 16:52
 3/11 anonim ***** válasza:
31%

"mint a szülés mint folyamat befejezése, s mint ilyen, az orvos feladata"

A szülésnek, mint folyamatnak, semmi köze az orvoshoz. Az orvosnak a bajokhoz, problémákhoz van köze, semmi máshoz nincs. Ha egy baba egészségesen megszületett és anya is, baba is jól vannak, akkor az orvosnak helye sincs a szobában, nemhogy dolga bárhol.

2015. dec. 15. 16:53
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Azért szeretném egyébként én csinálni, hogy még véletlenül se vágják el túl korán. (Tudom, ezzel kapcsolatban megoszlanak a nézetek, én el szeretném húzni az elvágását minimum a pulzálás végéig, illetve minél tovább, ameddig csak lehet). Maga a művelet annyira engem sem vonz:)

2015. dec. 15. 16:54
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vàgnàm el, mondjuk nàlunk a pàromtól sem kérdezték meg hogy el szeretné-e
2015. dec. 15. 18:15
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Háromból kettőnél én vágtam el. Néztek is nagyokat, de nyomták kezembe az ollót! :) Jó érzés volt, és szupergyors, könnyű szülések után a lélekjelenlétem is adott volt hozzá. Érdekelt a lepény is, így azt is tüzetesen megnéztük a szülésznővel.

Én azt mondom, hajrá!

2015. dec. 15. 19:35
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, elvágnám!

De mivel nekem a férjem vágta az elsôt, a másodikat is most ô fogja. Én hordoztam, ô elvág:-)

2015. dec. 15. 21:14
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Én elvágnám :)
2015. dec. 16. 09:23
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Juj, én tuti nem, én nagyon nem bírom az ilyesmit. Megnézni még megnézném, érdekelne, hogy néz ki (az első szülésemnél kértem, hogy mutassák meg, de ők is elfelejtették, meg én is), de tuti rosszul lennék, ha egy ollóval el kéne nyiszálnom. Igazából soha fel sem merült bennem, hogy ilyesmit az anya is kérhet, pedig tök logikus, de ha valaki azt akarná, hogy tegyem meg, én inkább elfutnék, vagy nem is tudom :D
2015. dec. 16. 10:11
 10/11 anonim ***** válasza:
66%
Teljesen felesleges marhaságnak tartom azt is, hogy az apák vágják el, magamnak meg végképp nem szeretném!
2015. dec. 16. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!