Vágta már el valaki anyukaként a köldökzsinórt? Ti elvágnátok, ha jól megy minden, hozzáfértek, és erőtök is lenne hozzá?
Lehet, hogy furcsa a kérdés, de ahol szülni fogok (külföld), erre is van lehetőség. A kérdésem olyan helyzetre vonatkozik, ahol a szülés körülményei, és az anyuka állapota ezt lehetővé teszik (tehát nem a ,,ha akartam sem tudtam volna elvágni"-helyzetekre lennék kíváncsi).
Van itt valaki, aki maga vágta el? Milyen körülmények között, és milyen volt?
Illetve, ha lenne lehetőséged, te elvágnád?
Őszinte leszek, tőlem ez az egész köldökzsinór-elvágósdi nagyon messze áll. 3 szülésem volt, sohasem éreztem különösebb vágyat arra, hogy ezt megtegyem, bevallom, az sem hozott lázba, hogy az apuka vágja el.
Számomra ez nem más, mint a szülés mint folyamat befejezése, s mint ilyen, az orvos feladata, nem hordoz érzelmi többletet (erről az egy mozzanatról beszélek).
Szóval nem, én nem vágnám el.
"mint a szülés mint folyamat befejezése, s mint ilyen, az orvos feladata"
A szülésnek, mint folyamatnak, semmi köze az orvoshoz. Az orvosnak a bajokhoz, problémákhoz van köze, semmi máshoz nincs. Ha egy baba egészségesen megszületett és anya is, baba is jól vannak, akkor az orvosnak helye sincs a szobában, nemhogy dolga bárhol.
Köszi a választ!
Azért szeretném egyébként én csinálni, hogy még véletlenül se vágják el túl korán. (Tudom, ezzel kapcsolatban megoszlanak a nézetek, én el szeretném húzni az elvágását minimum a pulzálás végéig, illetve minél tovább, ameddig csak lehet). Maga a művelet annyira engem sem vonz:)
Háromból kettőnél én vágtam el. Néztek is nagyokat, de nyomták kezembe az ollót! :) Jó érzés volt, és szupergyors, könnyű szülések után a lélekjelenlétem is adott volt hozzá. Érdekelt a lepény is, így azt is tüzetesen megnéztük a szülésznővel.
Én azt mondom, hajrá!
Igen, elvágnám!
De mivel nekem a férjem vágta az elsôt, a másodikat is most ô fogja. Én hordoztam, ô elvág:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!