Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után fogamzásgátló?

Szülés után fogamzásgátló?

Figyelt kérdés
Desirett nevű gyógyszert írta fel az orvos, de annyira össze vissza van a tájékoztatóban minden, az orvosom meg nem mondott semmit, hiába mondtam, hogy még sosem szedtem fogamzásgátlót. Elvileg meg kell várni az első menstruációt(ami még azóta se jött meg, és mivel szoptatok, ki tudja mikor fog megjönni), és akkor elkezdeni szedni, viszont van egy szülés utáni rész, ahol azt írják, hogy szülés után 28 nappal lehet elkezdeni szedni, és 7 napig érdemes máshogy védekezni. 6 hete szültem. Ha elkezdem most szedni, és 1 hónapig máshogy is védekezünk, akkor az elég lesz, hogy ne essek teherbe újra, ugye? Imádom a kislányomat, de én ezt nem tudnám végig csinálni még egyszer.
2018. márc. 5. 10:56
 1/2 anonim ***** válasza:
Szia, én is a desirette fogamzásgátlót szedem. Nem kell megvárni az első menstruációt, és az első ciklusban az első 7 napot kell máshogyan is védekezni,illetve ha hányás,hasmenés jelentkezik a bevételét követő 3-4órán belül,illetve egyes teák,pl orbáncfű is csökkenti a hatását. Én 8 hete szültem, a tejre nincs hatással eddig,nem lett kevesebb tőle. Az is lehet,hogy nem jön meg amig abba nem hagyod a szoptatást, első szülésem után 18 hónappal jött meg ugyhogy várhattam volna a mensire a szedésével. Kérdésedre szivesen válaszolok
2018. márc. 5. 11:40
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ez a rész azoknak szól,akik nem akarnak vagy nem bírják az ösztogént,tehát nem akarnak kombinált gyógyszert szedni:

"Várja meg, amíg menstruációja elkezdődik. A menstruációs ciklus első napján vegye be az első Desirett 75 mikrogramm filmtablettát."

Ez a rész szól neked:

"Szülés után

A Desirett 75 mikrogramm filmtabletta szedését gyermeke születése után 21-28 nappal kezdheti meg. Ha később kezdi el, az első ciklusban feltétlenül alkalmazzon kiegészítő fogamzásgátló módszert (barrier-elvű módszert) is a tablettaszedés első 7 napján."

2018. márc. 5. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!