30 fölött szülő nők, szülés után milyen maradt a testetek, a szülés előttihez képest?
A húszas éveim végén járok. 50 kg körül voltam mindig is, de gondolom a 30 év fölötti szülésre nem reagál olyan jól a test, mint a korábbira.
Mire lehet számítani?
Köszönöm!
Légyszi azt is írjátok oda, hogy hány évesen szültetek.
szia!
nagy átlagban biztos hogy 25-30 között könnyebben veszi a test az akadályokat mint 35 fölött, de olyan sok minden befolyásolja.
én 30 évesen szültem az elsőt, súlyfelesleggel indítottam (173 cm-hez 75 kg voltam kb), 7 kg jött fel a terhesség alatt, de csak a hasam körmérete és a mellem mérete változott, minden ruhámba ugyan úgy belefértem végig. Kicsit nagyobb hasam maradt, mint előtte, de az amúgy is hájas volt. :)
A 3. baba után sem változott nagyon semmi, épp csak pár kg-val lettem több. De 1,5 évvel később megműtötték a lágyéksérvemet, na az totál kicsinálta az alakomat, mert átvágták a ferde hasizmot, és azóta előre kidudorodik a hasam. Ha nem figyelek a tartásomra, simán félidős terhesnek nézek ki.
Most 38 éves vagyok, a 4. babával 14 hetes várandós, és sokkal nagyobb hasam van mint az előzőekkel, érezhetően gyengébb a hasfalam. De én ezt is annak a fránya műtétnek tudom be.
Tény, hogy nem végzek célirányosan hasizom-erősítő gyakorlatokat.
32 és 33 évesen is szültem egyet, tehát kettőt egymás után. Szülés után pár héttel már ugyanolyan voltam mint előtte, magas vékony és nagyon sportos, pedig 15-15 kilót híztam mindkét babával. Stria nem lett egy se, pedig nem kentem magam semmivel.
Szerintem ennek semmi köze a korhoz, inkább genetika plusz életmód kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!