Programcsászár, mikor?
Kinek mikorra lett kiírva?
Mikorra szokás?
39+2 már "kesoinek" számít?
Ha nem veszélyes számotokra a vajúdás, "csak" úgyis császár lesz, akkor a 39. hét utánra szokták időzíteni, ahogy befér a kórházi sorba.
Nekem az egyik 38+0 volt, de akkor már rég bent feküdtem és nem lehetett tovább várni, a másodiknál minden rendben volt, így 39+5 lett volna, de 39+2-őn kirúgta a ház falát (és minden rendben ment).
Szülészeten dolgozom. Nálunk protokoll szerint a magzat érdekében elektív császármetszést csak a betöltött 39. hét után csinálunk.
Természetesen vannak kivételes esetek, ahol nem lehet megvárni az elektív műtéttel sem a 39 hetet (pl. ikerterhességnél, rossz helyen lévő méhlepénynél stb.), de ha nincs ilyen tényező, akkor csak 39. hét után. És ez a gyermekgyógyászok javaslatára van így, mivel vizsgálatok szerint ilyen esetekben az a legjobb a magzatnak.
Koszonom a válaszokat
A fogalmával tisztában vagyok de azt is köszi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!