Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után kinek maradt meg...

Szülés után kinek maradt meg a cukorbetegsége?

Figyelt kérdés

Kellene tartanom a diétát,de már nem igazán megy,viszont félek,hogy megmarad a cukorbetegségem.

Az terhesség alatt az éhgyomri jó volt,a terhelés 9,4

2018. febr. 17. 15:15
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Először is jó lenne, ha tartanád a diétát, főleg, ha még nem szültél meg, ugyanis ha magas a vércukor szinted, a baba hasnyâlmirigye többlet inzulint termel, hogy ellensúlyoza, ez a többlettermelés születése után nem azonnal csökken le, és a babának vészesen leesik a cukra.

Ha màr szülés után vagy, diétával át tudod hidalni azt az időt, amíg magától visszaàll az inzulinháztartásod. Nyilván célszerū ellenőriztetned.

Sajnos, akiket megtalál a terhességi diabétesz, nagyobb eséllyel lesznek idősebb korukban cukorbetegek. Pont ezért célszerū tudatosan kerülnöd a finomított szénhidrátokat a későbbiekben is. Nem diétára gondolok, inkább tudatos étkezésre, mozgásra, azaz életmódváltásra, amibe azért belefér némi būnözés. Ugyanis ezzel kitolhatod, vagy akár meg is előzheted a betegség kialakulásàt.

Én több, mint 10 éve élek diabétesszel. Terhesség előtt gyógyszeres voltam, mindkét terhesség alatt és utána 1 évig inzulinos. A gyerekeim az inzulinnak és a betartott diétának hála normál súllyal, stabil vércukorszinttel születtek, nem volt szüksêgük intenzív ellátásra. Szülés után kemény munkával leállhattam az inzulinról, újra elég volt a gyógyszer. Most évekkel később újra romlani kezdett egy stresszes időszak miatt, depó injekcióra szorulok a gyógyszer mellett. De már dolgozom rajta, hogy elhagyhassam.

Lehet az embernek ennél nagyobb baja is, de ha elkerülhető, tegyél meg mindent ennek érdekében. Pl érdemes évente vércukrot, vagy inkább inzulinszintet nézetni, mert az IR a diabétesz előszobája, de még könnyebben visszafordítható.

2018. febr. 17. 21:05
 2/3 A kérdező kommentje:
Már megszültem
2018. febr. 17. 23:51
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat.
2018. febr. 17. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!