Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor kell mentőt hívni...

Mikor kell mentőt hívni szüléshez?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nyákdugónál nem kell, azzal nem kell foglalkozni. De, ha folyik a magzatvíz akkor mentőt hívjak vagy ráér busszal? Kocsink nincs és a szomszédoknak sem mert nyugdíjasok. Ha 10 perces vagy 5 perces fájások vannak busszal is ráér vagy mentő? És lenne időm letusolni? És még milyen esetben kell ilyenkor mentőt hívni? 20 km-re lakunk a várostól és 15 percet kell sétálni a kórházhoz.

2018. febr. 17. 10:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
68%

Nekem 7 perces fájások lettek egyik pillanatról a másikra .busszal mentünk nem akartam mentőt hívni mivel azt hittem ez még nem a szülés lesz( egyáltalán nem voltak erős fájások inkább csak kellemetlenek ) 1 óra volt a busz út.majd trolival 4 megálló és be a klinikára.

Másodjára egyik szomszéd vitt be kocsival akkor elfolyt a magzatvizem.

Én szerencsésen beértem mind a kétszer .de ki tudja ,hogy neked gyors vagy lassú szülésed lesz-e.

Ha csak negyed óra lenne busszal én bevállalnám de csak ha fájasokkal indul.

Ha magzatvíz elfolyással akkor megpróbálnám a taxit de nem mind vállalja .(azt azért mind a telefonba ,hogy mi a helyzet ,mert valamelyik taxis tényleg egy kretén és túl félti az autóját.)

2018. febr. 17. 14:12
 12/17 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem nyugodtan hívj mentőt. Telefonban úgyis kikérdeznek és majd ők eldöntik küldenek mentőt vagy sem.
2018. febr. 17. 15:37
 13/17 piroska és a farkas ***** válasza:
64%
Én nem osztom azt a nézetet, h a kismama elveszi a mentőt a valóban sürgős/ életveszélyes helyzetektől, azt gondolom, h egy anya és a magzata is teljes joggal kérhetik, hogy a lehető legbiztonságosabban jzssanak be a kórházba. Ha van saját autó, nyilván jó lehet az is, de ha nincs, akkor jár a mentő, és kész.
2018. febr. 17. 15:42
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Taxit semmi esetre se ajánlom!!

Nagyon rossz tapasztalataink vannak ezzel kapcsolatban, sok taxis félti beszennyezni az autóját és bizony egy vajúdó nő akár magzatvízzel, akár vérrel is eláztathatja az ülését, nem érdemes értékes perceket veszíteni azzal, ha a taxi megérkezésekor derül ki, hogy nem hajlandó elszállítani (átéltem hasonlót....).

Úgyhogy egyértelmű, hogy mentőt hívnék.

2018. febr. 17. 15:52
 15/17 anonim ***** válasza:
Egyetértek előző. Legyen a diszpécser felelőssége eldönteni, hogy menjen a mentő vagy sem, ez az ő dolga. Úgyis kikérdeznek. Nem úgy működik a mentő hívás, hogy bibis az ujjam ide nekem a mentőt és már jönnek is. Ha nem látják indokoltnak úgyse küldenek mentőt!
2018. febr. 17. 15:55
 16/17 anonim ***** válasza:
Mi fájásokkal mentünk be, apukám kocsijával (apukám vezetett, férjem és anyukám is velünk volt). Apukám lassan és óvatosan vezetett, ennek ellenére minden egyes úthibát megéreztem, a fájások erôsödtek, borzalmas 40 perc volt. Magzatvizem nem folyt el, de így is kibírhatatlan volt. Ezt busszal semmi pénzért nem vállaltam volna be, így ha nincs aki elvigyen akkor vagy taxi vagy mentô. Ne is gondolkozz a buszban!
2018. febr. 17. 16:24
 17/17 anonim ***** válasza:

Alapvetően nem gondolom azt, hogy egy normál szülésnél mentőt kell hívni, de azért ha ti ilyen messziről mennétek (távolsági busz, utána még 15 perc séta), akkor mentő.

Kétszer szültem, egyszer fájásokkal indult, egyszer magzatív folyással, egyiknél se hívtam mentőt (ha folyik a magzatvíz, akkor sem muszáj, csak abban az esetben, ha nagyon ömlik, de amikor csak csordogál folyamatosan, akkor nem kell), de mi városon belül voltunk, és autóval mentünk.

Busszal maximum akkor mentem volna, ha nem otthon vagyok, amikor beindul a szülésem, és egyedül vagyok, nem találok taxit, ilyesmi, báááár, a pécsi szülészetre nem biztos, hogy szívesen felmentem volna gyalog, olyan meredek domboldalon van, és a busz nem is megy fel odáig. Távolsági busszal meg semmiképp nem mentem volna, akkor már inkább a mentő.

2018. febr. 17. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!