Szerintetek ha valaki fitt, és mozgékony a terhesség alatt, az könnyebben szül, mint aki elhagyta magát a 9 hónap alatt?
Alkati dolog. Sógornőm sohasem tornázott, sőt szegény a terhesség felétől alig tudott mozogni is, nem volt könnyű a terhessége, de a baba 4 óra alatt meglett...
Persze azért nem árt, ha fitt kismama vagy. :)
Szia,
én még ugyan nem szültem, de a barátnőim alapján nekem inkább az a megfigyelésem, hogy akinek könnyű terhessége volt (nem hányta végig, nem borult ki idegileg, nem voltak komplikációk) az nehezen szült, ellenben az, aki végig rosszul volt, esetleg veszélyeztetett is, nehezen viselte a 9 hónapot viszont pikk pakk megszülte a babáját. A fittség totál nem számított egyiküknél sem.
Amúgy már több ilyen kérdés volt és ott is mindnél azt írták, hogy nem ez számít, hogy fitt vagy e vagy sem. Viszont a fittség sokat segít a felépülésben. Barinőm, aki fitt volt és végül császárral szült sokkal hamarabb felépült, mint az a barinő, aki viszont elhagyta magát a 9 hónap alatt.
Szülni nem szül könnyebben, de biztos hamarabb "formába lendül"
Azért megcáfolnám az előzőt abban, hogy a nehéz terhesség könnyű szülést hoz. Mindkétszer szinte végig hánytam, éjjal-nappal, akár ettem, akár nem. Az elejétől veszélyeztetett terhes voltam. Az elsőt sem szültem könnyen, de a második még nehezebb volt. Az utolsó hónapban állandó "készültségben" voltunk mindkétszer, mert folyton szülési fájdalmaim voltak. Sokáig vajúdtam, nehezen tágultam és a másodikkal kívül-belül szétrepedtem.
Ellenben a sógornőm egyszer sem hányt, végig problémamentes volt a terhessége, nem voltak fájásai az utolsó hónapban sem, túlhordás miatt indították nála a szülést és pikk-pakk megvolt a baba.
Valóban volt már sok ilyen kérdés, én is feltettem korábban, és nekem is azt írták, hogy semmiből nem lehet semmire következtetni.. :-S De én is reménykedek.. :) annyi bizti hogy max két hét múlva tudok erre a kérdésre saját szempontomból válaszolni ;)) Mert a fiammal veszélyeztetett voltam és nagyon elhagytam emiatt magam. 12 órát vajúdtam, nem tágultam.
Most 39+3 napos vagyok. Bár igaz nagyon hányós voltam, de nagyon "elevenke" voltam végig, és sokat dolgoztam, sokszor többet mint kellett volna, és én azért bízok abban, ha a szűlést nem is de a tágulást befolyásolhatja, hogy milyen "életformát" élsz főleg a vége felé.. :)
Szóval ha van annyi időd és nem felejtem el majd megírom! Ha elfelejteném, nyugodtan nyomj egy privit, ha még érdekelni fog :)
És versenysportoltam sokáig.
A várandósságom előtt 4 évig semmit nem tornáztam, abbahagytam. Veszélyeztetett terhes voltam, nem lehetett ugrálni.
Nem voltam rosszul, nem voltam idegbeteg, nem hánytam, és könnyen szültem. Nekem legalábbis annak tűnt (7 óra). A húgom rohangált végig, mondjuk nem tornázott, de dolgozott is végig, építkeztek, idegeskedett, hányt is, 4 óra alatt meglett a gyerek.
Szerintem ez genetika, a sport abban tud segíteni,hogy az állóképességed több, jobban bírod a strapát, nem merülsz ki olyan könnyen, gyorsan.
Állítólag a versenysport, vagy túlzásba vitt sport (ez ugyan szubjektív) kötött medenceizomzatot okozhat, ami pont hogy hátráltatja a szülést. A medenceizmoknak ugyanis ilyenkor leginkább ellazulnia kell, a szülésnél a nem edzhető méhizom végzi a legnagyobb munkát, a hasizom másodlagos.
Nem lehet megjósolni, ki szül könnyen, sajnos. De szülés után biztos sokkal jobb helyzetben van, aki nem hagyta el magát se a babavárás előtt, se alatta.
Szia! Egészségügyben dolgozom.
Mondhatom, hogy igen! Számít! Az igénybe vett izmok és inak könnyebben nyúlnak és tágulnak.
Másrészt tovább fogod bírni a szülést, úgy értve, hogy nem fogsz annyira kifulladni.
Jó egészséget kívánok nektek! :)
Elég gusztustalan a megfogalmazásod és ráadásul butaság is, mert köze nincs a kettőnek egymáshoz. A szülés folyamatába ez nem szól bele, inkább talán nagyobb lendülettel tudod összeszedni magad utána.
(szintén eüs, gyógytornász)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!