Nagy korkülönbséggel szülni?
7 év van gyermekeim között, 5 hónapos a pici.
Mindkettő ugyanúgy kezdődött, magzatvízfolyással éjszaka, 37+3. héten. Ami más volt:
1. esetében elfolyt az összes víz, kaptam EDA-t, 9 óra alatt szültem, gátmetszés kellett, pár cm.
2. esetében csak repedt a burok, nem folyt az összes víz el, 13 óra vajúdás után burkot repesztettek, EDA-t nem kaptam, 14 óra után lett meg a baba. 2 cm vágást ejtettek az előző vágás helyére (ugyanaz a fogadott doki)
Egyiknél sem tágultam rendesen, csak oxitocin utan. Mindkettő viselhető volt, fájt persze, de nem ordítoztam. Elsőnél nem kaptam beöntést, másodiknál igen, egyiknél sem volt baleset.
Szóval nekem hosszabb volt a 2. szülés 5 órával, de csak mert nem szakadt ki az egész burok! Ha szakadt volna, kb. 4-6 óra lett volna, azt mondta a sznő és a doki, de nem akartak előbb repeszteni, bíztak a természetben. Hát hiába, mert kellett a repesztés :) De onnan 55 perc múlva meglett a lányom!
Anyukám császárral szülte a nővéremet 28 óra vajúdás után. Én 3 óra alatt megszülettem (9 év van köztünk), ahogy az orvosa mondta “úgy szült, mint egy 16 éves a 3.gyerekét.” Öcsénk szintén császárral született (7 évvel fiatalabb nálam).
Nekem az első szülésem gyors volt, 4 óra volt az egész. A dokim mondta, mert most ismét várandó vagyok (igaz kicsi korkülönbséggel), hogy ne 3 perces fájásokkal menjünk a kórházba, mert legközelebb még gyorsabb lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!