Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha 36. hétben szülök, az jó?

Ha 36. hétben szülök, az jó?

Figyelt kérdés
2008. okt. 24. 07:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk inkább,h nem baj.

De azért nem árt,ha tovább marad a kis ember odabent.

2008. okt. 24. 07:41
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozok az első válaszolóhoz. Az már nem rossz, ha a 36. héten jön a baba, de még egy-két hetet inkább maradjon bent. Szinte biztos, hogy így sem lenne már semmi baja, lélegezni is teljesen önállóan tudna, de azt mondják, hogy a tüdejük csak a 38. hétre fejlődik ki teljesen. Koraszülöttségnél is két szempont van, akkor számít a baba annak, ha 2500 g alatt születik, vagy pedig a 37. hét előtt.

De miért kérdezed? Van valami jele annak, hogy korábban jönne?

Én a 35. hétben vagyok, eddig még minden vizsgálatnál a terhességem elejétől azt kaptam meg, hogy valószínűleg el vagyok számolva két héttel, mert nagyobb és fejlettebb a babám és számoljak vele, hogy a 35-36. hét után bármikor szülhetek és nyugodjak meg, nem lesz semmi baj. Bevallom, türelmetlen vagyok, nagyon szeretnék már babázni, a jóslófájásaim már három héttel ezelőtt beindultak. Ettől függetlenül (mondjon bárki bármit) minden betöltött hét után azon szurkolok, hogy 38. hétig maradjon bent a baba, még akkor is, ha elszámoltak, biztos, ami biztos. :-)

2008. okt. 24. 08:44
 3/10 A kérdező kommentje:
a sógornőm nov.18.-ára volt kiírva és okt.22.-én szült meg.2460gr.46cmkb.35-36 hetes volt.én most 30 hetes vagyok ill.mullottam de nem szeretnék( dec 28.-ára vagyok kiírva)ennyivel előbb szülni.
2008. okt. 24. 08:49
 4/10 anonim ***** válasza:

Ez sajnos néha nem azon múlik, hogy szeretnél-e vagy nem, . A 36. hétre a baba tüdeje többnyire teljesen beérik és mindenféle gépek nélkül képes kint is életben maradni, van hogy ez előbb is megtörténik, de a 36. héttől biztosabban.

Ha lehet addig visszatartják a babát a kórházban akár, de ha veszélybe kerül a benti élete, akkor előbb kivehetik.

Ha úgy beindul a szülés, hogy visszafordíthatatlan, akkor megszületik, de 30 hetesen még biztosan a tüdeje miatt gépeken lenne, ráadásul a szem írisze sem fejlődött ki teljesen még.

2008. okt. 24. 09:09
 5/10 anonim ***** válasza:

A második vagyok. Sok boldogságot a sógornődnek!

Amit leírtál azok alapján sok baja már nem lehet a babának, mert ahogy gyorsan ránéztem a naptárra már 36 hetes és egy napos volt, amikor szült, az pedig már a 37. hétnek számít. Az egyáltalán nem rossz! Valószínűleg egyébként sem lett volna négy kilós a babája, ha végig bent marad, akkor is alig haladta volna meg a három kilót. Az elmúlt fél évben nekem két ismerősöm is szült ekkora méretű babát a negyvenedik héten (az egyikük azért, mert nagyon picike hölgy, alig 150 centi, az első babája sem volt óriásbaba és ez így van rendjén, sajnos a másik hölgy amiatt, mert végigdohányozta a terhességét és mint utólag kiderült a méhlepénye már szülés előtt hetekkel elöregedett és a baba egyáltalán nem tudott nőni). Egyébként mindkettejük babája mára már teljesen utolérte a kortársait súlyban és méretben, sőt, az első hölgy babája egy igazi kis golyó, hatalmas baba.

Azt nem írtad, de remélem, hogy egyébként is minden rendben van a babócával!

Te pedig ne aggódj feleslegesen, gondolj arra, hogy te időben fogsz szülni, ha pedig mégsem, akkor sem lesz semmi gond, egészséges lesz a baba. Ha nincs baj, akkor szerintem ez a sógornődnek ugyanúgy élete egyik legboldogabb napja volt, mintha két héttel később jött volna el, ő biztosan nem kudarcként éli meg és nem is akar elrettentő példa lenni.

2008. okt. 24. 09:35
 6/10 A kérdező kommentje:
az utolsó válaszolónak:akkor én hány hetes vagyok?mert 5 hét különbség volt kettönk közt.a kalkulátorok szerint(többet is megnéztem)31-31-32 hetes vagyok.számítások szerint csütörtökön léptem a 31.-ik hétbe.azért írtam hogy a sóginőm 35-36 közt volt.amúgy minden jó nála és persze a babával hiszen ezek a méretek tökéletessen megfelelnek a heteihez mértnek.és amúgy is ezekkel a méretekkel már nem koraszülött.
2008. okt. 24. 11:23
 7/10 anonim ***** válasza:
En is november 18ra vagyok kiirva es kedden toltom a 37 hetet.Jo tudni hogy ha jonne a baba akkor mar nem lenne gond.. Egy baratnom is egy ponappal szult a kiirt idopont elott 2500gramm volt a baba most 3 honapos es gyorsan hizik,jo nagy baba lett..
2008. okt. 24. 11:33
 8/10 anonim ***** válasza:

Korábbi válaszoló vagyok. Szerintem a hetek számításában az zavarhat meg, ahogy kifejezzük azt, hogy ki mennyi idős. De ez csupán nyelvtan, semmi több. Netes szülési kalkulátoroknál is megfigyelhető, hogy némelyik a betöltött hetek számát adja meg, némelyik meg azt dobja ki, hogy hányadik hétben vagyunk, a kettő között csupán annyi a különbség, hogy az utóbbi egy számmal nagyobb és egy pont van a végén.

Nézd meg például ezt a kalkulátort: [link]

Ez pontosan kidobja azt, hogy hány hetet töltöttél be és azt hány nappal hagytad el. Nekem például 34hét+2napot ad.

És itt van a másik: [link]

Ez azt dobja ki, hogy hányadik hétben jársz, tehát a megkezdett hetek számát, függetlenül attól, hogy te azt betöltötted-e már, vagy sem, ennek megfelelően nekem azt dobja ki, hogy a 35. hétben vagyok.

A különböző fogalmazástól függetlenül szülési időpontra és hátralévő napok számára ugyanannyit dob ki mind a kettő.

Az valóban érdekes, hogy ezt a fajta különbséget az élet egyéb területén szinte soha sem használjuk, legalábbis még soha sem hagyta el az a számat, hogy a 26. életévemben vagyok, hanem nemes egyszerűséggel azt mondom, hogy 25 éves vagyok (attól függetlenül, hogy tulajdonképpen már nem, hanem pár hónappal idősebb, de még nem egész 26). Terhesség számításánál meg előszeretettel használják ezt.

Szerintem ezért is lehet az, hogy ha öt hét volt közöttetek, akkor némelyik kalkulátor azt dobja ki, hogy te már a 32. hétben vagy, némelyik meg azt, hogy 31 hetes vagy. Gyakorlatban végül is teljesen mindegy, mert ugyanannyi idő mind a kettő.

Örülök, hogy egészséges a kisbaba, növögessen szépen!

Te pedig tényleg ne izgulj azon, hogy korán szülhetsz, mert lehet, hogy a negyven hét elteltével is még mindig a pocakodban lesz a babád pár napig és azért fogsz könyörögni, hogy szülessen már meg, meg nem bírsz tovább várni. :-D

Amikor én arra gondolok, hogy akár két héttel is túlhordhatom a babámat mindig végigfut a hátamon a hideg, mert az olyan messze van még... És bevallom őszintén, ilyenkor erősen azért szurkolok, hogy inkább induljon meg spontán a szülés a 38. héten, minthogy négy héttel később a 42. héten, mert addig befonom a szakállamat a várakozásban, ráadásul túlhordani sem éppen veszélytelen a babát.

Szép szülést neked (majd valamikor 7 hét múlva)!

2008. okt. 24. 11:56
 9/10 A kérdező kommentje:
az utolsó válaszolónak:nagyon cuki vagy és köszi hogy mindent ily részletességgel leírtál.én sem szeretném pont a 40.hétig hordani a pocaklakót és nem is bánnám ha 36-37 hetessen már a karomban volna a csöpségem csak nálam az a gond hogy akkor nem lesz meg a 180 napom.dec.15-től már akkor jön amikor csak akar csak hát ez nem én döntöm el hanem a babócám.mindenkinek köszönöm a hozzászólást és nagyon szép gyors szülést kívánok.
2008. okt. 24. 12:06
 10/10 anonim ***** válasza:

Én a 2. gyerkőcöm pont 37 hetesen szűltem.3450g és 51cm.Akkor azt mondták,hogy a 37.héttől nem számít koraszülöttnek a pici.Most várom a 3.babám,nem venném zokon ha ő is kibújna a 37.héten.:-)Persze ez nem kívánság műsor.:-)))

30hetes kismama

2008. okt. 25. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!