Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha választott orvosom és...

Ha választott orvosom és szülésznőm van, mikor kell őket felhívni?

Figyelt kérdés
Egyenlőre még az első trimeszterben vagyok, és szeretnék szülésznőt és orvost is fogadni. De hogy működik ez? Megbeszéljük, hogy velük szülök, idáig oké. De mikor beindul a szülés, azonnal hívni kell őket, vagy majd a kórházban intézik?
2017. nov. 18. 21:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Kórházakként eltér. Nálunk a szülésznőt az anyukja hívja, az orvost viszont a kórházból hívják, ha az ügyeletes is úgy latja, hogy szükséges és nem vaklárma. De én pl most a második terhességemnél megbeszéltem vele, hogy én hívom fel, hogy az ügyeletes ne vizsgáljon meg.

Kérdezz rá náluk, hogy mi a szokás.

2017. nov. 18. 21:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy volt, hogy a szülésznőmet és az orvosomat is hívtam, mert az orvos megkért. Külön szólt, hogy szóljak Neki én, mert amúgy a kórházból szokták hívni az orvost. Sote 1-en szültem.
2017. nov. 18. 21:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
1. babanal nem szoltam dokimnak hogy jojjon a fajasok elejen. Korhazban voltam mar amikor ratelefonaltak hogy jojjon....de nem jott...de ez mas teszta. 2. Babomnal (masik doki) rutinos kismamakent otthonrol hivtam...de azt mondta hogy varjak es majd csak akkor szoljak ujra ha mar 3 percesek es akkor induljak be! (Korhaz tolem 500m) megbeszelt idoben hivtam. O mar mire beertem ott volt es beoltozve vart.
2017. nov. 18. 23:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Az orvos es a szuleszno ugyis mondani fogja neked, hogy mi a strategiajuk (biztosan dolgoztak mar egyutt sokszor es korhazankent is eltero lehet a szokas).

Nekem a masodik szulesnel volt az, hogy fogadtunk orvost is es szulesznot is. Azt javasoltak, hogyha barmi van, akkor a szulesznot hivjam, o szol az orvosnak attol fuggoen, hogy hol tartok.

Nagyon gyengen indult a vajudasom, igy a szulesznot hivtam, orvost tenyleg nem akartam zavarni, mert egyaltalan nem voltam benne biztos, hogy be kell-e mennunk a korhazba. Mivel messze volt a korhaz, igy inkabb behivott a szuleszno.

Mire bementunk, o mar ott volt, nekem pedig lealltak a fajasaim. Csinalt ctg-t, az ugyeletes megvizsgalt, kiderult, hogy a mehszaj 3 ujjnyira nyitott, de a vajudas teljesen leallt. Ez ejjel volt, hazamehettem, masnap reggelre hivott vissza a szuleszno es szolt az orvosnak is, o is bejott es megvizsgalt, megbeszeltuk a tovabbiakat.

Ha rendesen vajudtam volna, amikor beerek, akkor behivta volna a szuleszno az orvost is mar ejszaka, de nalunk erre nem volt szukseg.

Az a legegyszerubb, ha megkerdezed oket, hogy ok hogy csinaljak, kinek szolj es mikor, ki ertesit kit.

2017. nov. 19. 07:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Te hivod a szulesznodet es ha tenyleg szulsz a szuleszno az orvosodat
2017. nov. 19. 07:54
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Egyenlőre nincs dokim, most nézegetem őket. Még ráér mert csak 10 hetes vagyok :)
2017. nov. 19. 11:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Én a szülésznőt hívtam, ő meg a dokit. Más kérdés, hogy végül ügyeletes orvosnál szültem, mert mire odaért az orvosom meg volt a baba :) (szülésznőm ott volt)

Egyébként még hozzátenném, hogy az ügyeletes orvos a "sarokból" figyelt, a szülésznő tette a dolgát, mert tudta a doki, hogy várjuk az orvosom, szóval nem vizsgált, nem nyúlkált..stbstb. A szülés végére befutott az orvosom, úgyhogy ő varrt össze.

2017. nov. 21. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!