Kinek meddig engedték tovább hordani a babát?
Kórházi protokolltól, illetve orvostól függ. Na meg persze attól, hogy nem lép-e fel valamilyen probléma, de ilyenkor gyakrabban megvizsgálnak, esetenként be is fektetnek.
Szomszédasszonyom 2 héttel vitte tovább a babáját, beindult magától, de császáros lett végül.
40+6nál én kértem az indítást. Anyai kérésre megindítják, nem kockáztatnak, hogy te kéred, és mégsem adnak rá lehetőséget.
Elméletileg csak túlhordásnál nőnek a kockázatok. (ez még terminustúllépés csak ami neked van)
41+1 hétre nekem magától indult be, 1-2 nappal a kiírt után átnézték a leleteimet és az első hetekben is mindig napokkal kisebb volt a babám, mondtam is, hogy hosszabb ciklussal estem teherbe így nem indítottak, de nálunk 5-7 napot hagynak alapból ha minden rendben és passzol a terhességi kor. Nálunk a terhesség megállapításakor csakis az utolsó menzeszt veszik alapul, a méreteket max a végén indításnál. (Örömömre, pont nem esett jól mindennap menni, de ezt te tudod úgyis :/)
A babának nem lesz baja, ezért csinálják az nst-t, meg magzatvízvizsgálatot már akinél tudják, nekem nyitott volt már a méhszáj.
Zalaegerszegen a terminus után pár nappal befektetnek (attól függ, hogy jön ki a hétvége meg ilyen "komoly szakmai" indokok befolyásolják), másnap elkezdenek vizsgálgatni, stb.
Az első babámnál terminus után 4 nappal kellett befeküdnöm, szerencsémre semmit nem csináltak velem, és éjjel meg is indult a szülés, szóval azt megúsztam.
A 3. gyereknél elutasítottam, nyilatkozni kellett a kiskönyvbe, hogy nem fekszem be. 5 nappal a terminus után gyönyörűen magától megindult és másnapra meg is szültem.
A masodikkal 8 napot huztunk ra.
Nagyon akartam az elso csaszar utan a huvelyit,es nem akartam inditani mert annak nagyobb reszben csaszar a vege.
Az orvosom partner volt szerencsere.
Vegul husvet vasarnapra beszeltuk meg.inditottak es sajnos csaszar lett mert meg akkor sem akart megszuletni.
Győrben volt.nem kellett befekudnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!