Hogyan csinálják a burokrepesztést?
Abszolút nem kötelező, van amikor azzal indul a vajúdás. A buroknak elvileg magától kéne megrepednie, mindenféle beavatkozás nélkül.
Én kétszer szültem. Az első babánál már hosszú órák óta vajúdtam, de semmi nem történt, nem haladtam előre, így az orvos megrepesztette a burkot, hogy kicsit meggyorsítsuk a dolgokat. No aztán meg is erősödtek a fájdalmak rendesen, hamarosan meg is született a babám!
Második szülésem viszont burokrepesztéssel kezdődött, azt ugyanis meg kellett indítani.
Maga a folyamat egyik esetben sem fájt.
Lehet, h hülyén hangzik, én láttam a tűt, amivel a doki megrepesztette a burkot, és nekem a kötőtűre hasonlított:D
Volt egy kis kampó a végén, én legalábbis úgy láttam.
A gyerek buciját nem sérti meg, ez tuti.
Én nem tudtam megfigyelni, mivel csinálja, azt hittem a kezével valahogyan, de ezek szerint nem.
Nekem a burokrepesztés annyira fájt, hogy felkiáltottam a hitelen éles fájdalom miatt. Így utólag meggondolva, lehet, hogy nem maga a repesztés volt ennyire rossz, hanem az, hogy felnyúlt? Nem tudom...
Valóban valami vastag dolog volt, kampószerű véggel.
A buroksapkát veszi le vele a doki.
Nekem magasan repedt a burok, ezért kellett levenni a buroksapkát is. A babám feje eléggé lent volt, lehetett már jól látni, mondta a doki is, de nem sértette meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!