Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Férfiként hogyan tudnám...

Férfiként hogyan tudnám elképzelni, milyen érzés a szülés?

Figyelt kérdés

Jó, tisztában vagyok vele, hogy költői a kérdés valamilyen szinten, és én magam sem tudom, milyen választ lehetne erre adni egyáltalán. De egyszerűen nem hagy nyugodni a dolog, mióta... Hát, azt nem mondom, hogy átéltem, mert igencsak cinikusan hangzana tőlem, de legalábbis láttam meg hallottam belőle valamennyit személyesen is, és életemben először most jobban belegondoltam...

Úgy sajnáltam a szerelmemet mindenért, amin keresztül kellett mennie! Bár kezdhetném simán a terhességtől is, az utolsó hetek, hónapok már abból is önmagukban bőven megterhelőek szerintem. Szóval már akkor sem irigyelném érte, ha itt egy varázsütésre vége lett volna a dolognak. De az igazi horror mégiscsak a szülés. Tizenakárhány órán át tartó folyamatos vajúdás, ami alatt nem hogy pihenő nincs nagyon, hanem egyre csak sűrűbben és erősebben fáj minden, mire a végére már remeg és hány szegény a fájdalomtól. És elmondása szerint a legrosszabb még csak nem is ez volt, hanem a kitolási szakasz. Azt már tényleg elképzelni sem tudom akkor... Ráadásul mindezt végig érzéstelenítés nélkül, csak egy kis görcsoldóval még a vajúdási szakaszban, ami nagyjából nevetséges. Én ott meghaltam volna a szülőágyon szerintem, vagy legalábbis elájulok, eldobom magam, aztán kezdjenek velem az orvosok, amit akarnak... Ő meg igazából nem is panaszkodott nagyon, csak láttam rajta, éreztem, mennyire rossz neki. És utólag sem sajnáltatja magát, csak ha kérdezgetik, akkor mondja, hogy melyik része volt tényleg nagyon szörnyű az egésznek, illetve mikor elviselhetőbb.

Szóval nem tudom... Igazából egyrészt csak ki akartam írni ezt magamból, mert még mindig a hatása alatt vagyok teljesen. De ha esetleg valaki tud szemléletes példát mondani rá, mihez lehet hasonlítani az érzést, azt is örömmel veszem. És kissé talán elcsépeltül hangozhat, de én is leszögezném, hogy a nők, akik ezt végigcsinálják, akár egymás után többször is, tényleg mind hősök!

2017. nov. 5. 21:40
 1/10 anonim ***** válasza:
10%
Én nő vagyok, és el sem tudom képzelni, hogy vágyhatnak erre más nők. De vágynak rá, élvezik. Hallottam már olyat, hogy egy nő azt nyilatkozta, a szülés a hobbija. Hát ne vegyük el tőlük ezt az örömöt...
2017. nov. 5. 21:50
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt hallottam, a férfiaknál egy vesekő roham megspékelve a kő távozásával talán hasonlít némileg a szülési fájdalomhoz.

Egyébként a szülés maga igen egyéni. Nem mindenki szenved annyit, mint a párod.

2017. nov. 5. 22:08
 3/10 anonim ***** válasza:
69%

Fájdalmas dolog a szülés, de nem ez a lényege. Semmi pénzért nem adnám át a férjemnek a lehetőséget, egyik gyermekünk kihordásánál vagy világra hozatalánál sem, mert akármennyire is fáj, egy igazi csoda, ami történik.

Csak gondolj bele, a semmiből, csak azért, mert szeretitek egymást, teremtettetek egy új, igazi, élő és érző emberkét. Éreztétek a mozgását, megismertétek már a pocakban a reakcióit a kinti hangokra, ételekre, mozgásokra, stb. Ez elképesztően jó dolog, és össze sem hasonlítható azzal a kis bénázással, amikor az ember nem éri el a bokáját, vagy fél óra alatt tud csak kikecmeregni az ágyból/fotelből. :) A szülés szintén kellemetlen, persze, fáj, mint az állat, de a végén egyszer csak ott van a kisember, akiért az egész volt. Onnantól kit érdekel, hogy hány óráig fájt, meg mennyire szakadtak szét a dolgok?

Hidd el, nem kell sajnálni ezért a nőket, hiszen csodás élmény világra hozni egy babát. :)

2017. nov. 5. 23:49
 4/10 anonim ***** válasza:
67%

Szörnyű ea nagyon kockazatos terhessegem volt. Mégis.. Bármikor ujrakezdenem. Engem karpotolt a jóisten.. A szules gyors volt. 40p volt a kitolasi szakasz es a vajúdás is elotte kb.1ora. (első baba, 3,5 kg, sima szülés, fájdalomcsillapító nelkul szinten..)

Nekem, ha nem is lesz a hobbim, de nem hagyott bennem semmifele negatív emléket.

FAJT. Fogalmam sincs mihez hasonló fájdalom. Iszonyatos, a vegen mar nekem is hányni kellett, leesett a vércukrom, azt hittem elájulok. De hat..."csinalja" az ember lánya amit kell, mert feltételezem, ha panikolok es azzal lettem volna elfoglalva, hogy mennyire faj, sosem végzünk. Utána akkora öröm, amikor a babát a hasadra teszik,, hogy valószínűleg kivehettek volna a vesémet is érzéstelenítés nelkul, akkor is a babával lettem volna elfoglalva.

Hidd el az adrenalin es a hormonok miatt máshogy eli meg a no, mint apás szülésnél a férfi.

2017. nov. 6. 01:30
 5/10 anonim ***** válasza:
42%

Az első gyermekem (a kisfiam) császárral jött a világra, amelyet megelőzött egy sokórás vajúdás, végül sürgősségivel toltak be a műtőbe. Ott a nagy kapkodásban rossz helyre szúrta auáz anesztes az értéstelenítőt, majd sietni kellett, tehát úgy isten igazából nem is tudatosult bennem, hogy nem hat. Majd vágtak...élve boncoltak. Mindent éreztem, üvöltöttem a fájdalomtól. Egy dolog lebegett a szemem előtt: nem kérek altatást, mert tudatomnál szeretnék lenni, amikor az első gyermekemet kiemelik. És szoptatni akartam az első pillanatban, ahogy az állapotom engedi. Túléltem a műtétet, ahogy kiemelték a fiam, adták a gázt, úgy már jobb volt. És a császár után 20 perccel már mellen volt a fiam. Embertelen volt, de megcsináltam Őérte, mert Ő a világ csodája. És nem telt bele két év, újra vajúdtam, újra császároztak, újra sürgősségivel, mert szétszakadt az előző hegem, és újabb csodát hozhattam a világra, a kislányomat.

Eszelős fájdalom volt, de kit érdekel? Két csodánk van...és tervezzük a harmadikat.

2017. nov. 6. 05:48
 6/10 anonim ***** válasza:
Édesanyámnak volt vesegorcse és azt mondta rosszabb mint a szülés (Hozzáteszem 5 gyermeket szült természetes úton!)
2017. nov. 6. 06:40
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Pasi ismerősök mindig azon rugóznak, hogy azért sírunk a szülés miatt, mert nem rúgtak tökön.

Szóval képzeld el, hogy 12 órán keresztül rugdosnak tökön, egyre nagyobbakat, a végén pedig kikakilsz egy akkora ízét, mint egy fél literes befőttes üveg. Hát úgy nagyjából hasonló lehet.

2017. nov. 6. 07:35
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a menstruációs fájdalom legtöbbször egy kisebb hascsikarásra hasonlít (van, amikor el is kell gondolkodnom, hogy most sok volt a fűszer az ebéden vagy meg fog jönni?). Kb. a szülés is ilyesmi volt, csak sokkal-sokkal erősebb, szóval egy megabrutál hascsikarásként tudnám érzékeltetni.

A kitolás meg tényleg a székeléshez hasonlít sokban, de abból is egy olyan, amekkorát elképzelni is nehéz, kb. ahogy az előttem szóló írta.

Vesekövem még nem volt. De a fogfájás azerintem rosszabb, mint a szülés.

2017. nov. 6. 10:40
 9/10 peett válasza:

kerd meg a baratnodet, hogy jo erossen rugjon tokon. legjobban akkor tudod aterezni, ha ugyanakkor meg eros hasfajasod vagy szorulasod is van.

es kozben zihalva lihegjen a fuledbe, utanozva egy vajudo not a szuloagyon

2017. nov. 8. 18:30
 10/10 anonim ***** válasza:
has fájás,szorulás,epe és vese görcs is ilyen fájdalmas.amerikában vannak,ezek hasra szerelhető kütyük férfiaknak,amik szülési fájásoakt geneárálnak
2021. okt. 5. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!