Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan kell intéznem a kórházz...

Hogyan kell intéznem a kórházzal kapcsolatos dolgokat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Első babás kismama vagyok, és segítségre lenne szükségem. Nem igazán tudom, mit, hogyan kell intézni. Szóval a 16.kerbe járok az sztk-ba nőgyógyászhoz. A főorvos a kezelő orvosom, másnál nem voltam, a kórházban is egyszer genetikai uh-n. Szóval nekem most hogyan kellene eljárnom azt illetően, hogy a kistarcsai kórházban szüljek? A nőgyógyászomnak külön kell szólni? És hány személy kell a szüléshez, mármint hogy kell e még valakinek szólnom? Vagy kell-egyáltalán szólnom, vagy magától értetődő hogy a nőgyógyászom vezeti majd a szülést?

Köszönöm a segítséget!

25+1hkm

2017. okt. 13. 15:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező, neked nincs nőgyógyászod. Akkor lenne, ha a magánrendelésére járnál, és felfogadtad volna. Te csak jársz egy nőgyógyászhoz. Nagy különbség. Tehát: Ha fizetni akarsz, akkor fogadd fel. Ha nem akarsz fizetni, ne fogadd fel, és majd az ügyeletes levezeti a szülésed(nagy valószínűséggel nem az az orvos lesz akihez most jársz). Másik: A tarcsai kórházhoz tartozol? Mert ha nem, és nem is ott fogadsz fel dokit, akkor nem szülhetsz ott.
2017. okt. 13. 16:52
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Budapest XVI. kerülete oda tartozik, a mentő is oda viszi be ha úgy adódik.
2017. okt. 13. 16:54
 13/17 A kérdező kommentje:

Itt lakom a 16ba. De nem ide vagyok bejelentve, viszont hallottam hogy a mentő oda visz be ahova kérem, (és fel is van tüntetve a kiskönyvben). Hétfőn beszélek a dokival :) remélem sikerrel járok.

Köszönöm a válaszokat!!

2017. okt. 13. 17:01
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Az butaság hogy a mentő oda visz be ahova kéred. A mentő a területileg illetékes kórházba visz be mindig.
2017. okt. 13. 17:02
 15/17 A kérdező kommentje:
És ha Pesten lakom, de a lakcímem Fejér megyei akkor levisz a mentő Dunaújvárosba?
2017. okt. 13. 17:39
 16/17 anonim ***** válasza:
47%
Nem, akkor a hozzád legközelebbi kórházba visznek, de sok kedvességet ne várj a kórházi dolgozóktól. Nem szeretik az ilyet valami miatt. Barátnőm így járt, a szüleinél indult be a szülés, egy hónappal hamarabb, bevitték ugye a városi kórházba, hát mindent kapott csak kedvességet nem. Csináltass ideiglenes lakcímkártyát, anélkül semmit nem tudsz intézni.
2017. okt. 13. 17:41
 17/17 anonim ***** válasza:
76%

1. Kerdezd meg h vallalja e a szules levezeteset. Ha igen megmondja hol vezet szulest es ha itt az ido a khban taliztok. Ha nem vallal az szopas akkor ugyeletes orvos a teruletileg illetekes szuleszeten.

2. Ha vallal az sztks megkered h javasoljon szulesznot akinek megadja a szamat felhivod megbeszeltek egy talalkozot a khban megmutatja a szuloszobat elmond egy ket dolgot. Ha beindul a szules ot kell hivnod o fog szolni a dokidnak.

3. A mentő nem taxi. A taxi oda visz ahova mondod a mento nem.

4. En a dokimnak decemberben 200 at adtam a szulesert a szulesznonek 50-et

5. Esetleg mondjad az sztk s orvosnak h szuljetek a Maternityben oda viheted a sajat dokidat. Ott 380-400 at fizetsz a khnak 50et a szulesznonek es a dokidnak amennyit gondolsz. Ha nem viszed a dokit hanem ottanival szulsz akkor 750-800 at fizetsz a khnak cakk pakk ez a minumum van premiumabb szolgaltatas is de sztem az nem er amnyit.

2017. okt. 13. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!