Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülés után megváltozik a...

A szülés után megváltozik a nő világnézete, értékrendje, felfogása?

Figyelt kérdés
A szülés milyen testi és lelki "nyomokat" vagyis változásokat hagy maga után a nőkben? A szüléstől szebbek lesznek a nők, vagy inkább csúnyábbak? Igaz, hogy a szülés után megnő a mell mérete, és ha ez igaz mennyivel? Sok nőnek megy tönkre a foga ilyenkor? A terhességi csíkokat a valamilyen úton módon majd el lehet később tüntetni? Az mennyire igaz, hogy a szülés után a nő már nem annyira a saját kinézetével, hanem inkább a babával törődik? A ténytől, hogy ő már szült gyereket hülyén fogalmazva "beképzeltebb" lesz? Azok a nők akik már szültek lenézik azokat akik nem szültek gyereket?
2010. máj. 28. 23:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Csak a tapasztalataim alapján tudok a kérdéseidre válaszolni.

1. Testi nyoma abszolút nincs, lelkinél nálam annyi, hogy eléggé nehéz szülés volt, ezért nem vállalnék még egyet.

2. Ugyanolyan maradtam, se szebb, se csúnyább.

3. Nem nőtt meg a mellem mérete. (Bár sajnos csak kevés ideig szoptathattam.)

4. Fogaimmal semmi baj sem volt végig.

5. Terhességi csík sem szentírás, nekem egy sincs, de úgy tudom ha van, akkor nem lehet eltüntetni.

6. Fel kell állítani egy egyensúlyt, hogy magaddal is törődj és a babával is.

7. Nem hinném, hogy mindenki beképzeltebb, de találkoztam olyannal aki azóta elszállt magától.

8. Én nem nézem le azt aki nem szült.

21 hónapos lány anyukája

2010. máj. 29. 13:17
 12/18 anonim ***** válasza:
60%
Anyaként gyerek mellett kevesebb az idő magadra. Én legalábbis nem hagyom sírni a kislányomat csak azért, hogy szépen kisminkelve lépjek ki az utcára. Este meg ugye amikor alszik akkor lenne időm sminkelni , de akkor már nincs értelme. Ennyit a jó időbeosztásról! Örülök, ha hajat mosni van energiám. Egy fogam se ment tönkre, sőt szebbek lettek, mert végig fogszabályzóm volt:-). Lett pár csíkom, de az elmegy kategóriában, szóval még belefér. Egy dologban változtam meg nagyon mélyen, hogy nem csak a saját gyerekem , de más gyereke is sokkal fontosabb, értékesebb lett a számomra. Úgy érzem, ölni tudnék a gyerekemért. Szerencsére azért nincs rá szükségem :-) Babát tervezel? Azért ez a sok parás kérdés?
2010. máj. 29. 14:23
 13/18 anonim ***** válasza:

1. persze

2. testi nyom a kinyúlt kirepedt bőr ami lóg a hasfalamon, lelki talán annyi, hogy újraértékeltem a fájdalom fogalmát

3. általában sztem szebbek lesznek, de én csúnyább lettem (foltosodás az arcomon a hormonoktól)

4. 1 kosárméretet nőtt

5. nem ment tönkre a fogam

6. nem, de idővel halványodik magától

7. ez nagyon egyszerű, a nap 24 órából áll, ki kell számolni, hogy mennyi idő megy el a babára és mennyi idő marad magadra. Nekem nagyon sok segítségem van, így nagyjából ugyanannyit tudok foglalkozni a külsőmmel mint előtte, talán csak ritkábban sminkelem magam, mert nem járok el annyit.

8. igen, én legalábbis mindenképp, nem azért, mert úgy érzem, hogy többet tettem le az asztalra, mint aki nem szült, mert ez nem igaz, hanem inkább azért, mert egy gyerek miatt muszáj kicsit magabiztosabbnak lenni, ellenkező esetben irány a diliház :)

9. ilyenről még csak nem is hallottam (viszont frodítottját már láttam sajnos)

2010. máj. 29. 21:52
 14/18 anonim ***** válasza:
25%
Utolsó úgy látszik te alul vagy informálva. Szinte az összes ember aki nem akar gyereket megemlíti hogy legalábbis furcsa szemmel néztek rá de nem ritkán durva megjegyzéseket tettek rá amikor megtudták életformáját...
2010. máj. 29. 21:57
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Elhiszem nektek, de én tényleg nem tapasztaltam még ilyet. Vannak a környezetemben olyan nők, akik nem szeretnénbek gyereket és nagyon tisztelem őket, hogy hallgatnak az ösztöneikre és nem szúrnak ki egy kényszerből szült gyerekkel, csak azért mert ez elvárás. Van olyan barátnőm is, akivel 3-4 órákat beszélgetünk ha találkozunk és ebből max fél óra szól a gyerkőcömről, a többi minden más. Azt sem tudom akar-e mostanában gyereket vagy bármikor, mert nem is szoktunk ilyesmiről beszélgetni...
2010. máj. 29. 22:10
 16/18 anonim ***** válasza:
61%
Te egy ritka példány vagy! Jó hely lehet az olyan környék. :D Itt még a szomszédnak is ez a legfontosabb dolga. Csinálok valamit, vagy éppen nem és egy nap múlva mindenki a városrészben tudja pedig ez nagyváros. xD
2010. máj. 29. 22:12
 17/18 anonim ***** válasza:

Sajnálom :S

Én úgy érzem, hogy életem értelme ez a gyerek (és az útban lévő is) , de nem hiszem , hogy ez az egyetlen értelme az életnek.

2010. máj. 29. 22:25
 18/18 anonim ***** válasza:
44%
kicsit kikerekedtem, de nem vészes, meg vagyok elégedve magammal. Ápoltabbnak érzem magam, mint addig, míg folyton dolgoztam és rohantam. Annyiban csúnyultam, hogy néha nagyon karikás a szemem. Kicsit nőtt a mellméretem, picit szorítanak az eddigi melltartóim. A férjem szerint az IQ-m a felére csökkent, mióta itthon vagyok a kicsivel (4 hónapja), néha úgy érzem magam, mintha két mondatot nem tudnék összerakni. Csíkjaim nem voltak. Többet törődök a kinézetemmel, hiszen mostmár anyuka vagyok, ezt a státuszt úgy érzem, külsőleg is fenn kell tartani, főleg, hogy ne legyek lestrapált. Én személy szerint beképzeltebbnek érzem magam az anyaságtól. Nem nézek le másokat, csak magamat tartom felsőbbrendűnek. De amúgy is elég beképzelt típus vagyok. (:))
2010. máj. 30. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!