Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés utántó számítva mikortó...

Szülés utántó számítva mikortól és hol kell intézni az anyaságit? És mennyi idő míg utalják?

Figyelt kérdés
2010. máj. 28. 20:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha megvan az anyakönyvi kivonat.

A területileg illetékes Kincstárba menj, lehetőleg személyesen, akkor gyorsabban megkapod. Én kb 2 hét múlva meg is kaptam az igényléstől számítva.

2010. máj. 28. 20:39
 2/5 anonim ***** válasza:
Én beadtam személyesen hétfőn, és még azon héten utalták. ezen én is meglepődtem.
2010. máj. 28. 20:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekünk az oep-hez kellett bevinni, mondjuk mi szülés előtt 10 nappal kérelmeztük, de eleve csak a baba megszületése után fizetnek( akkor be kell vinni a sz-i anyakönyvi kivonatot), nov 30-tól igényeltük, dec 10-én született a kisfiam és jan 23-án történt az első utalás.
2010. máj. 29. 08:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Jajj bocsi, én a terhességi-gyerekágyiról kotkodálok..:)) aaz anyaságira már nem emlékszem.. 8.47 voltam Azért szép napot!
2010. máj. 29. 08:50
 5/5 anonim válasza:

Hát én itt sok megoldást olvastam, én is ajánlanék egyet,legalábbis ahogy én csináltam. Fölmész a magyar államkincstár honlapjára, ott leszeded az anyasági támogatási kérelemhez való nyomtatványt, kitöltöd, csatolod a benne megjelölt okmányokat, szó van itt személyi igazolvány, lakcímkártya (sajátod) gyermek születési anyakönyvi kivonata, és igazolás a kórházból hogy részt vettél az összes terhességi gondozáson, ezt a szülési papírokkal együtt oda szokták adni. Nyugodtan elküldheted az eredetit, mert úgy sem kell máshová. Ez után szépen elküldöd a területileg illetékes államkincstárhoz, 1 hetet sem kell várnod hogy utalják a pénzt, nagyon gyorsak szoktak lenni, ezt majd később a családi pótlék megállapításánál is látni fogod. Ha ezzel még többet segítek, itt a link is: [link]

Egyébként a családi pótlékhoz is itt a nyomtatvány, és nem árt mindenből 2-t fénymásolni, mert ahhoz is ugyanazok a papírok kellenek. A nyomtatványon nagyon szépen fel van tüntetve, hogy miket kell csatolni.

2010. jún. 4. 06:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!