Vagytok itt olyan anyukák, akik császárral szültetek?
2 császárom volt,a heg alig látszik már!A nagyobbik lányomnál 24 órát nem kelhettem fel 7 éve,a kicsinél 8 órát ő 2 éves!Nagyon fájtak az első mozdulatok amikor már felkelhettem ill. amíg a varratok bent voltak és naná hogy ilyenkor kell a legtöbbet tüsszenteni illetve köhögni!:)
2010. máj. 28. 15:42
2/10 A kérdező kommentje:
EGy császárom volt. Műtét után 8 órával fel kellett kelnem és le kellett tusolnom. Az kellemetlen volt, de gyorsan mérséklődik a fájdalom. Összeségében kibírható, a felkelések nehezek voltak még néhány napig, de ha már felálltam és elindultam, akkor nem éreztem különösebb fájdalmat. Nekem olyat, hogy nem szabad megmozdulni nem mondtak, szeritnem ez attól függ, hogy milyen módon érzéstelenítenek.
A heg kb. 20 centis volt, már összezsugorodott kb a felére. Varratom nem volt, illetve olyan nem amit ki kellett volna szedni.
2010. máj. 28. 15:53
én is 1x szültem császárral.engem 6 órával a műtét után keltettek fel,addig a fejem sem emelhettem fel.a varratom még nem mértem.időjárás változásakor még fáj.és az első napokban elég nehéz volt felkelnem.de annyira nem volt vészes,mint amit gondoltam.
2010. máj. 28. 17:16
Engem 2 hete császároztak, így még friss az élmény. Megmozdulni azért nem nagyon tudsz,mert deréktól lefelé el vagy zsibbadva, ami kb. 5-6 óra múlve múlik el teljesen. Nekünk azt mondták, hogy a fejünket ne emelgessük, mert emiatt később fájhat a fejünk. Nekem fájdalmaim nem volt, nem is kértem fájdalomcsillapítót sem. Reggel 8-ra lett vége a műtétnek és délután 2-3 körül állítottak fel, egy kicsit meg lehetett mosakodni. Na ez felülés nem volt kellemes, de amikor elindultál már nem volt vészes. Én másnap reggel 9 körül kerültem ki az őrzőből. Az egészben az éjszaka volt a legrosszab, mert már fájt a hátam a sok fekvéstől. Szóval másnap amikor már kikerültem őrzőből, kb. 10 perc múlva már hozták a babámat és egész este 10-ig már velem volt. Az egészben a legrosszab a lefekvés és felkelés valamint az ágyban való megfordulás volt. Ha megindultál már tényleg elhanyagolható volt a fájdalom. Engem 4 nap után hazaengedtek, itthon talán még jobban fájt, de már csak a belső varratok fájtak. Ez egész tegnapig volt így, ma reggelre mintha semmi nem történt volna , már semmim nem fáj.
2010. máj. 28. 17:30
2 császárom volt,az első 4 éve,a legrosszabb a 24 ora fektetés volt...már levegőt alig tudtam venni. Másodiknál 1 éve,már csak 12 ora volt a fekvés,az első felkelés valoban nem a legkellemesebb,de én úgy voltam vele,ki az ágybol,mert nem bírom a hanyattfekvést. Első napokban nehéz a felkelés-lefekvés,forgolodás,de a járás nem. Én egész nap le sem feküdtem. Minél többet mozogsz,annál hamarabb regenerálodsz. Fejedet nem szabad emelni a fekvés alatt,ha meégis fáj a fejed,kávé,cola. Anesztes orvos volt a szobatársam ő ajánlotta. Szívoszálat vigyél,mert műtét után sokat kell inni,fekve... Ha teheted szervezd úgy,hogy legyen veled valaki aki segít a fekvés alatt. Nekem a babámat is rögtön hozták műtét után 1/2 orával,jol jött a segítség. Bármi egyéb érdekel szívesen válaszolok.
2010. máj. 29. 11:49
2. válaszoló vagyok. Nem szoktam foglalkozni a pontozásokkal, de ez a kivételes eset komolyan érdekelne. 76%-ban hasznos a válaszom amely előtt értetlenül állok. Mi az, ami nem hasznos benne? Az én császárom az utolsó betűig így zajlott, egy egészséges, gyönyörűséges kislányunk született, én is nagyon jól visletem a műtétet utána sem volt semmi gond, mi az, ami ebben a válaszban nem hasznos?
EZ az első és utolsó ilyen alkalom, hogy pontozással foglalkozom, de szeretném megérteni.
2010. máj. 29. 14:52
8/10 A kérdező kommentje:
Az én válaszaimat sem értékelik nagyra, pedig próbálom tudásomnak megfelelően megválaszolni a kérdéseket.És csak olyan kérdésre válaszolok, amire tudom a választ, vagy tapasztalatom van, volt benne. Én nem pontozok, mert szerintem az a lényeg, hogy nekem hasznos volt-e a válasz.
9/10 A kérdező kommentje:
Mindegyik választ köszönöm! Nagyon fontos, mert magas a vérnyomásom, és nagy a valószínűsége, hogy császárom lesz. nah ez még odébb van. November 14.-ére várjuk, de már most rengeteg dolog foglalkoztat. Mégegyszer köszi mindegyőtöknek. Jó egészséget
Engem 5 honapja csaszaroztak. A fej felemelesrol en is hallottam, hogy nem tanacsos, mert utana nagyon tud majd fajni a fejed. A masik, amit en ajanlanek, hogy a mutet utan 6-8 oran keresztul jobb, ha nem beszelsz, mert telemehetsz gazzal es akkor fajdalmasabb lesz az elso 1-2 nap. Ahol engem csaszaroztak (kulfold), mar masnap hazaengedtek. Aznap igazabol felkelni es felallni volt nehez, mert nagyon szedultem. Aztan estere mar sokkal jobb lett. Az elso napokban igazabol akkor fajt, ha sok ulesbol vagy fekvesbol fel kellett allnom. Allva illetve setalva sokkal jobb volt. Biztos neked is konnyen megy majd, ne izgulj.
2010. máj. 30. 17:18
Kapcsolódó kérdések: